Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

masz jakas fajna maszyne ?? moze bym prawo jazdy kategorii a odkurzyl ...

E pewnie byś nie chcial , bo tylko babcia honda mi zostala z sentymentu i duzy skuter . litrowego diabla pognalem bo nie ma gdzie nim jezdzic

Ale czy to nie zbyt ryzykowne wsiadac na jak dla mnie spokojne moto ktore na 1 biegu ma okolo 100km/h ?? oj przyjacielu ryzyko smierci jest duuzoo wieksze niz na swiruska , wiec z twoim podejsciem sie zastanów hehe:D🤣

Opublikowano

Moi również w tym roku zaliczyli po drodze ten kraj.  Nie boisz się Tarasiński zarażać Deltą, która grasuje w krajach najbardziej zaszczepionych- ploty głoszą.

A jednak  Chorwacja jest najbezpieczniejszym krajem obok Rumunii i Bułgarii skoro:

Najgorszy wynik pod tym względem uzyskały Chorwacja, Rumunia i Bułgaria. W tym ostatnim co najmniej jedną dawkę otrzymało zaledwie 14,93 proc. populacji.https://300gospodarka.pl/wykres-dnia/polska-miejsce-w-europie-szczepienia-covid-19

W Holandii bez masek się chodzi obecnie. U mnie na północy również

Opublikowano

Plan jest taki aby ze trzy dni sobie wizyty u dziadków odpuścić choć zaszczepieni. Na powietrzu jest ok jedynie jak się wejdzie do konzuma czy innego plodina ktoś się odezwie. W Lidlu spotkałem podobnych do mnie - bez maski - z mety do gościa walę: "bez maski to pewnie z Polski" i był z Polski. Niestety jakieś wprowadzają Bałtyckie zwyczaje i rezerwacje na plażach. Oczywiście robi im się eksmisję tylko kuźwa jaka agresja z nich wychodzi gdy dojdzie do konfrontacji. Nic nie mogą to zlewamy padalców. Parawanów tylko brakuje. Za Podgorą są na szczęście puste plaże. W zasadzie jak kto lubi i morze i góry to tu ma all inklusive bo góry są wywalone na jakieś 1700 metrów tuż nad samym morzem. Czyli takie Zakopane - tylko z morzem.

Opublikowano

nie wiem gdzies ty nad baltyk jezdzil -ale polecam ustronie morskie tam jest normalnie.. zeby nie wyjsc z klimatu to polecam pensjonaty na ulicach-wiejska,rolna ,polna  😛.

ywa -znowu bajki opowiadasz- ktory wiezien by sie dal zaszczepic nie w terminie-kto jak,kto ale oni sa na biezaco  z prawem i przepisami. gdy choc jeden umarl przez szczepienia to zaraz by cala polska wiedziala. 

ja mam niedaleko autostrade wiec bym sobie pojezdzil -od bramek do bramek😂, w tym tygodniu to sporo poszlo na organy,jeden nie wiem czy sie nadawal bo pod heder kombajna centralnie wjechal.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

ja mam niedaleko autostrade wiec bym sobie pojezdzil

A tam to bezpiecznie ??? , twoje życie w rękach puszkarzy i zmęczonego tirowca , do tego powierzasz swoje zycie oponom i łańcuchowi .

Z Twoją życiową ostroznością i dawkowaniem ryzyka jakie tu zaprezenowałeś to chyba zły pomysł :):D

Opublikowano

nie slyszalesz ze maja 3 pas dorabiac ??? do tego takim motorkiem bez rejestracji to mozna i awaryjnym pomykac 😛, gdzie te czasy gdy z ojcem ursusem 30 po autostradzie jezdzilismy na druga strone wisly, to byla polowa lat 80 .

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

W Chorwacji rośnie w siłę - w sklepach zaczęli zwracać uwagę na brak maseczki...

Skąd takie info?

1 minutę temu, jacus napisał:

na ostatnim biegu licznik zaslania napis - anielski orszak niech twoja dusze przyjmie i uniesie ku wyzynom barierek i drzew.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-nowe-obostrzenia-we-wrzesniu-gdzie-beda-sprawdzamy/7w0yqvt,79cfc278

Zbliża się sezon przeziębień i grypy a te tłuki dalej wciskają koronkę. 🤦‍♂️

Opublikowano

Zwykła grypa i przeziębienia jakimś cudem zniknęły teraz z planety Ziemia.

Opublikowano

@deSilva nie zniknęły tylko zmieniły nazwy na covid19 tylko po to żeby wciskać ludziom żeby się szczepili. 

Opublikowano

zniknely ??naprawde ?? poszukajcie sobie statystyk..

ktory z was byl na testach i wie jak to wyglada ?? byl ktorys chory i zna roznice miedzy grypa a swirusem ???  

powtarzam pogadamy szury gdy zachorujecie... chyba ze ktorys pod respirator trafi ,wtedy bedzie trudniej..

Opublikowano

Jacuś nie wciskaj kitu, owszem sporo ludzi przechodzi chorobę ciężko, dla pewnej grupy kończy się to tragicznie, zresztą grypę niektórzy też, ale tysiące przeszły wirusa bezobjawowo, lub z niewielkimi dolegliwościami, przestań straszyć bo widzę że tym ostatnio żyjesz, nie wiem co ta choroba zrobiła ci z mózgiem, ale widzę że wesoło nie jest.

Opublikowano (edytowane)

choroba atakuje najslabsza czesc organizmu -u mnie stawy i nogi. az zal mi sie ciebie robi gdy mysle co ci zaatakuje gdy zachorujesz...

skad ta pewnosc ze przejdziesz to bezobjawowo ??   odkad otwarto park rozrywki to tysiace dludzi ze wschodniej olski codziennie tam jedzie , pieknie rozwioza wirusa po kraju.

fascynujace jest ze boicie sie szczepionki ktora zabila moze tysiace ludzi a nie boicie sie choroby ktora zabila miliony........ z logika u was kiepsko.

ja juz swoje przeszedlem,cala rodzina tez wiec chocby i nastepna fala mnie dopadla to i tak to lzej przechoruje niz wy..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
12 godzin temu, witejus napisał:

A na ostatnim ile?

około 250 pokazuje ale realnie 220-230 . 

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

zniknely ??naprawde ?? poszukajcie sobie statystyk..

ktory z was byl na testach i wie jak to wyglada ?? byl ktorys chory i zna roznice miedzy grypa a swirusem ???  

powtarzam pogadamy szury gdy zachorujecie... chyba ze ktorys pod respirator trafi ,wtedy bedzie trudniej..

Zniknęły, wystarczy zobaczyć statystyki :)

Wiem bardzo dobrze jak wyglądają testy - śmiechu warte :)

Ale foliarza się nie przekona, co powiedzieli w tv to świętość...

• Like 1
Opublikowano
jacus napisał:

nie wiem gdzies ty nad baltyk jezdzil -ale polecam ustronie morskie tam jest normalnie.. zeby nie wyjsc z klimatu to polecam pensjonaty na ulicach-wiejska,rolna ,polna  😛. ywa -znowu bajki opowiadasz- ktory wiezien by sie dal zaszczepic nie w terminie-kto jak,kto ale oni sa na biezaco  z prawem i przepisami. gdy choc jeden umarl przez szczepienia to zaraz by cala polska wiedziala.  ja mam niedaleko autostrade wiec bym sobie pojezdzil -od bramek do bramek😂, w tym tygodniu to sporo poszlo na organy,jeden nie wiem czy sie nadawal bo pod heder kombajna centralnie wjechal.

Jacuś - byłem i w Bagiczu, Sianorzętach i Ustroniu. Wszystko co na wschód od Kołobrzegu jest tańsze a Ustronie normalne tylko tuż przed i tuż po sezonie jak przyjeżdżają tam rodziny z dziećmi wymagającymi opieki.

V12 napisał:

4 minuty temu, jacus napisał:

ja mam niedaleko autostrade wiec bym sobie pojezdzil

A tam to bezpiecznie ??? , twoje życie w rękach puszkarzy i zmęczonego tirowca , do tego powierzasz swoje zycie oponom i łańcuchowi .

Z Twoją życiową ostroznością i dawkowaniem ryzyka jakie tu zaprezenowałeś to chyba zły pomysł :):D

Tirowiec ma się tak do kierowcy ciężarówki jak motor do motocykla.

PRIMO napisał:

16 godzin temu, DTaras napisał: W Chorwacji rośnie w siłę - w sklepach zaczęli zwracać uwagę na brak maseczki... Skąd takie info?

Nosz będzie tydzień jak tu siedzę...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Tirowiec ma się tak do kierowcy ciężarówki jak motor do motocykla.

Łoj tam chyba każdy skumał kogo miałem na mysli 

Opublikowano

pan nie jest lekarzem on jest takim samym doktorem medycyny jak adrian prawa 😛,

gdzie on slyszal ze szcepionki maja 100 %  skutecznosc-chyba tylko w kurwizji a nie od firm je produkujacych czy specjalistow.. do tego sam mowi ze dane ktore podaje sa niesprawdzone i gdzies zaslyszane.

no i najwazniejsze-on potwierdza to co ja od dawna pisze-jako ozdrowieniec nie mam zamiaru sie szczepic jak najdluzej sie da. 15 letnia corka tez byla chora -tak z pol dnia ja bolalo ,wiec i jej nie bede szczepil.

jesli potwierdza to co ja pisze to na guru szurow sie nie nadaje 🤣

Opublikowano

A lekarz na czym opiera swoje wnioski? Podpowiem, że na analizie, inaczej medycynie laboratoryjnej/ diagnostyce; " ona ma być oparciem dla lekarzy", zatem  analityk/badacz o specjalności.....jest osobą niezbędną.

Najlepsi lekarze nie osiadają na laurach nigdy. Zawód lekarza polega na nieustannym dokształcaniu wraz z rozwojem medycyny, tj. śledzenie/czytanie publikacji światowej nauki opartej o wyniki prac tych, którzy mają możliwości.

Jest eksperyment więc powoli można będzie się pokusić o wyniki statystyczne różnych instytutów na świecie.

Na razie walczę o Ciebie.

Opublikowano

rozumiesz po polsku ??? chyba nie specjalnie ...

mnie sama matka natura -znaczy zona-zaszczepila czytaj zarazila pod koniec marca i to dwoma wariantami swirusa, wiec ja nie musze sie szczepic ,co innego z tym ktorzy nie chorowali oni powinni sie szczepic albo sami placic za kuracje swoja czy tych ktorych zarazili. 

samo szczepieni i powiklania po nim to pikus w porowaniu z choroba.

w sumie szury to sa duze dzieci wiec powinnno ich sie traktowac jak dzieci i szczepic z urzedu 😂

tak trudno zrozumiec pare zdan.. ten doktorek mowil dokladnie to samo na filmie-jesli nie rozumiesz slowa pisanego to posluchaj mowy.