Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ywa napisał:

Bogaczem? Wiesz, u mnie jest taka bieda we wsi, że jak idę brzegiem stawu, to kaczki mi chleb rzucają.

E gdzie tam... Nigdzie nie napisałem, że stosuję. Tyle w temacie socjotechnik...

Opublikowano
  1. inne surowce pochodzenia roślinnego – cennym dodatkiem do karmy dla psa są także rozmaite zioła, jak: babka płesznik, owoce dzikiej róży, rumianek, korzeń łopianu, mięta, nagietek, mniszek lekarski, anyż, kozieradka, tymianek, majeranek, oregano, pietruszka, szałwia, a nawet wodorosty. Z innych roślinnych pokarmów wymienić możemy zdrowy brązowy ryż, lucernę oraz siemię lniane. 

sklad karmy dla psow-gdybys nie wiedzial 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

szurniety to ja jestem -bo sam nieszczepiony napieprzam na nieszczepionych..😂🤣😭, choc niewykluczone ze pewnego pieknego 15 dnia pazdziernika bede zmuszony sie zaszczepic .

Czemu będziesz zmuszony? 

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

szurniety to ja jestem -bo sam nieszczepiony napieprzam na nieszczepionych..😂🤣😭, choc niewykluczone ze pewnego pieknego 15 dnia pazdziernika bede zmuszony sie zaszczepic .

Nie trzeba było od razu sprawy tak postawić?   :P

Opublikowano

jak po elektrowstrzasach ?? ta maszyna naprawde robi pii,pii 😛,  kurna moglem zapytac znajoma ktora pracuje w szpitalu specjalistycznym jak to dziala..

wlasnie wtedy minie pol roku od konca kwarantanny. wczesniej zrobie sobie test na przeciwciala-jesli poziom bedzie wysoki to sie nie szczepie. chyba ze bedzie duza presja i trzeba bedzie dla swietego spokoju..

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

przynajmniej zaszczepionych.

No zobaczymy , jak umocuja to prawnie. 

Skladki każdy płaci , a tu pewnej grupie rosnie ego ... 

Oj teraz prawnicy to maja życie , kaska plynie i klijent zadowolony 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, jacus napisał:

z ywa to bym sie mogl rozliczyc w naturze 😛, tylko daleko mieszka.. ciekawe czy ma tam gdzies blisko jakies sanatorium na nfz ,moze bym sie zapisal w kolejke ??

w piatek -niedobry poczatek.. ale ze w poniedzialek ?? przyszedl majster gladz robic, poogladal,popisal i przyjdzie jutro i to sam bo reszta brygada ma urlop i bedzie sie bawil nie wiem ile....

Jacuś mój region jest wysoko turystyczny, mieszanka wszystkich wariantów hulaj dusza u mnie w domu. Wpadaj na Wisłoujście, do Stoczni, na Jarmark albo bulwar w Gdyni.

Agencja CDC: Web Translator (translatetheweb.com)

Ogółem 274 (79%) zaszczepionych pacjentów z przełomowym zakażeniem były objawowe. Wśród pięciu pacjentów w wieku COVID-19, którzy byli hospitalizowani, czterech było w pełni zaszczepionych; nie zgłoszono zgonów. Wartości progowe cyklu odwrotnej reakcji transkrypcyjnej i polimerazy (RT-PCR) w czasie rzeczywistym u 127 zaszczepionych osób z przełomowymi przypadkami były podobne do wartości z 84 osób, które nie były zaszczepione, nie w pełni zaszczepione lub których status szczepienia był nieznany 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

jesli wprowadza przepis ze do szpitala-chocby nawet na badania. potrzebne bedzie szczepienie wtedy

sugerujesz że nie zaszczepieni będą zdychać pod drzwiami szpitala?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

jesli wprowadza przepis ze do szpitala-chocby nawet na badania. potrzebne bedzie szczepienie wtedy pogadamy-kazdy kiedys bedzie chory...

O i tu rozwinoles moja mysl , ale zanim to nastapi , to jest tyle gór do pokonania ze hoho 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Pijesz Ywa do skuteczności szczepienia? No to jako że kij ma dwa końce właśnie udowadniasz, że szczepionka jest także nieszkodliwa. Wynika z tego także, że PCR jest dobrym testem a reakcja organizmu na infekcję jest zawsze podobna. Ważne jakiego wywoła SARSA. Natomiast potencjał wirusa jest większy niż owe 274 osoby co pokazuje sytuacja w Anglii, Hiszpanii, Indiach. Tak naprawdę należy badać zgony a tych niema. Być może Delta jest mniej zjadliwa jednak - za moimi wcześniejszymi informacjami. A być może trzeba ochłonąć? Ywa?

Opublikowano
witejus napisał:

3 minuty temu, jacus napisał:

jesli wprowadza przepis ze do szpitala-chocby nawet na badania. potrzebne bedzie szczepienie wtedy

sugerujesz że nie zaszczepieni będą zdychać pod drzwiami szpitala?

Ciekawe co na to konstytucja i prawo... 🤔

• Haha 1
Opublikowano

Każdą wolność konstytucyjną można zmienić Ustawą przy czym pewnych spraw się nie rusza. Obecni mędrzcy mają to w głęboko w dupie co wielokrotnie pokazali. Problem ze szczepieniami jest taki, że jak jako pracodawca kupisz szczepienia ma grypę to nikogo do nich nie zmusisz ale gdy nieszczepiony zrobi sobie 3 tygle wolnego w sezonie z powodu grypy a szczepieni nie to premiowy składnik pensji się mu upierdziela. I tak zadziała nasz nierząd - w mojej opinii.

Opublikowano

a szczepienie na zoltaczke ??? bez niego nie pojdziesz na planowana operacje-slyszeliscie o tym ?? to tez niezgodne z konstytucja ?? ktos juz zglosil to przylebskiej ???

co prawda gdy z karetki idziesz na stol to nikt nie pyta o szczepienia ale w innej sytuacji papier musi byc .

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Każdą wolność konstytucyjną można zmienić Ustawą przy czym pewnych spraw się nie rusza. Obecni mędrzcy mają to w głęboko w d*pie co wielokrotnie pokazali. Problem ze szczepieniami jest taki, że jak jako pracodawca kupisz szczepienia ma grypę to nikogo do nich nie zmusisz ale gdy nieszczepiony zrobi sobie 3 tygle wolnego w sezonie z powodu grypy a szczepieni nie to premiowy składnik pensji się mu upierdziela. I tak zadziała nasz nierząd - w mojej opinii.

Ty już szczypniety ?🤔

Kto chce niech się szczepi , kto nie chce też powinien mieć takie prawo wyboru . Tylko cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego ukłuci boją się nie szczepionych 🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ty już szczypniety ?🤔

Kto chce niech się szczepi , kto nie chce też powinien mieć takie prawo wyboru . Tylko cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego ukłuci boją się nie szczepionych 🤷‍♂️

Czy to ukluci podpalaja ostatnio?  

Kiedys palono czarownice

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał:

Pijesz Ywa do skuteczności szczepienia? No to jako że kij ma dwa końce właśnie udowadniasz, że szczepionka jest także nieszkodliwa. Wynika z tego także, że PCR jest dobrym testem a reakcja organizmu na infekcję jest zawsze podobna. Ważne jakiego wywoła SARSA. Natomiast potencjał wirusa jest większy niż owe 274 osoby co pokazuje sytuacja w Anglii, Hiszpanii, Indiach. Tak naprawdę należy badać zgony a tych niema. Być może Delta jest mniej zjadliwa jednak - za moimi wcześniejszymi informacjami. A być może trzeba ochłonąć? Ywa?

Rok temu pisałam, że bodajże w 2004 roku pod koniec lata, sezonu turystycznego/pracy w różnych miejscach dopadła mnie infekcja a byłam przed zimowym wyjazdem zagranicznym. Spieszyło mi się oraz zależało,  poszłam do lekarza przepisał mi m.in. inhalatory, ponieważ nie mogłam złapać oddechu. budziłam się z nocy, skakałam przy oknie, żeby przepchać choć ciut powietrza. Było to straszne, myślałam o tracheotomii jako ratunku. Były to napady kaszlu i dłuższe chwilowe zatykanie calkowite, z wymiotami wydzieliny na końcu choroby. Wyjechałam i się męczyłam, siorbałam olej itd jak już nic nie pomagało i nic nie miałam. Mimo wszystko nie czuję potrzeby....

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

Czy to ukluci podpalaja ostatnio?  

Kiedys palono czarownice

No co zrobisz pojebanych nie brakuje , ja staram się być po środku nie krytykuje jednych ani drugich , każdy powinien zdecydować za siebie