Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszędzie dookoła czuć strach. Strach zaszczepionych, nie zaszczepionych, pracowników o robotę, ludzi o ich oszczędności życia które stają się nic nie warte, strach dzieci o szkołę albo brak szkoły. Nic nie jest normalne, wszystko śmierdzi strachem. 

Opublikowano
22 minuty temu, peugeot napisał:

Nie , szczepionka tak nie działa . 

Jesteś ale to naprawdę jesteś pewien na 100 % ?

Opublikowano
29 minut temu, peugeot napisał:

Niczego nie jestem pewien . 

To kiego grzyba lobbujesz szczepienia?🤨

Opublikowano

Kto lobbuje ? 

Mam swoje zdanie na ten temat , mogę pisać to piszę . Uważam że odpowiedzialność za innych jest częścią życia w grupie , dlatego przyjąłem szczepionkę by zmniejszyć ryzyko choroby i prze to nie zarażać innych . 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jacus napisał:

nie czytasz postow ??????? ile razy pisalem ze ja juz swoje odchorowalem...........jak mozesz dyskutowac w temacie,ktorego nie znasz, piszesz cos od czapy a chcesz by cie powaznie traktowac..ja czytam uwaznie wasze posty a potem je wykorzystuje do tepienia glupoty

kto im bronil ??? wiesz ile razy bylem w tym czasie w roznych przychodniach i szpitalach mimo oczywistych utrudnien, ile razy mialem temperature 36,2 ??? ile oswiadczen napisalem ?? jesli ktos chcial i musial to nie bylo problemu z dostepem

caly problem w tym ze stare babki baly sie wirusa i nie szly do lekarza czy nie wzywaly pogotowa , 

grupa osob w ktorej znajduje sie pani socha i "Major" frydrych od razu pokazuje jej poziom -to nawet nie dno tylko mul i wodorosty, inne osoby ktore wspolpracuja z takimi indywiduami same sie osmieszaja...

czemu ropa i gaz drozeja- proste ,rzady pompuja puste miliardy w gospodarke nakrecajac sztuczny popyt, jest popyt -cena rosnie.

53 minuty temu, peugeot napisał:

Kto lobbuje ? 

Mam swoje zdanie na ten temat , mogę pisać to piszę . Uważam że odpowiedzialność za innych jest częścią życia w grupie , dlatego przyjąłem szczepionkę by zmniejszyć ryzyko choroby i prze to nie zarażać innych . 

Pierdzielicie 3po3!!!  Słowo słowo  przekaz medialny od mianowanych autorytetów, które wykonują polecenia/podlegli są obcym.

Np. kupuję części co roku z jednego m-sca i pytam się gdzie ojciec 51letni, a chłopak ok 30stki mówi, że w styczniu nie dostał się do lekarza i zgon. Skoro dla nich/Was istnieje jedna priorytetowa "choroba" obecnie , to współczuję Wam takiego zmanipulowania/słabości.

Szczytem jest, aby człowiekowi zalecić oczekiwanie aż pięknie w pełni rozwinie się infekcja, do momentu osiągnięcia saturacji 84. Potem tylko tlen.

Lekarze leczą bez problemu w początkowej fazie. U mnie lekarka rodzinna to potwierdziła/akurat była na urlopie-gdyby dane osoby do niej trafiły wcześnie, a nie leczyły się nieodpowiednimi dawkami czegoś tam, to by nie doszło do sytuacji, że jedna osoba wylądowała pod tlenem; drugiej zdążyła m.in. zaaplikować sterydy w domu. Oczywiście wyzdrowiały.

Ludzie wierzą ślepo w te testy, zgłaszają jak im propaganda powiedziała i sami się udupiają, na własne życzenie. 

Jak Wy nie dostrzegacie nieprawidłowości, to może otwórzcie oczy w końcu.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Skoro dla nich/Was istnieje jedna priorytetowa "choroba" obecnie , to współczuję Wam takiego zmanipulowania/słabości

Nikt nie twierdzi że należy leczyć tylko tą jedną chorobę . Nie czuję się zmanipulowany , nikomu nie wierzę . Robię to co uważam za najskuteczniejsze ma podstawie własnego doświadczenia .   

Nieprawidłowości  w służbie zdrowia były , są  i najprawdopodobniej będą . 

W sytuacjach krytycznych np:   pandemia ,  bywa że brakuje wszystkiego , są za długie kolejki do lekarzy czy na SOR . W takich  okolicznościach niestety śmiertelność wzrasta ponad normę , umierają ludzie którzy w normalnych okolicznościach najprawdopodobniej by przeżyli . Dlatego ważne jest przeciwdziałanie  i o tym piszę , nie narzekam , robię co do mnie należy - dlaczego , bo to się sprawdza .

Tak dla równowagi , możesz również otworzyć oczy na inne możliwości , posłuchać innych ekspertów .

Opublikowano
Ywa napisał:

4 godziny temu, jacus napisał:

nie czytasz postow ??????? ile razy pisalem ze ja juz swoje odchorowalem...........jak mozesz dyskutowac w temacie,ktorego nie znasz, piszesz cos od czapy a chcesz by cie powaznie traktowac..ja czytam uwaznie wasze posty a potem je wykorzystuje do tepienia glupoty

kto im bronil ??? wiesz ile razy bylem w tym czasie w roznych przychodniach i szpitalach mimo oczywistych utrudnien, ile razy mialem temperature 36,2 ??? ile oswiadczen napisalem ?? jesli ktos chcial i musial to nie bylo problemu z dostepem

caly problem w tym ze stare babki baly sie wirusa i nie szly do lekarza czy nie wzywaly pogotowa , 

grupa osob w ktorej znajduje sie pani socha i "Major" frydrych od razu pokazuje jej poziom -to nawet nie dno tylko mul i wodorosty, inne osoby ktore wspolpracuja z takimi indywiduami same sie osmieszaja...

czemu ropa i gaz drozeja- proste ,rzady pompuja puste miliardy w gospodarke nakrecajac sztuczny popyt, jest popyt -cena rosnie.

53 minuty temu, peugeot napisał:

Kto lobbuje ? 

Pierdzielicie 3po3!!!  Słowo słowo  przekaz medialny od mianowanych autorytetów, które wykonują polecenia/podlegli są obcym.

Np. kupuję części co roku z jednego m-sca i pytam się gdzie ojciec 51letni, a chłopak ok 30stki mówi, że w styczniu nie dostał się do lekarza i zgon. Skoro dla nich/Was istnieje jedna priorytetowa "choroba" obecnie , to współczuję Wam takiego zmanipulowania/słabości.

Szczytem jest, aby człowiekowi zalecić oczekiwanie aż pięknie w pełni rozwinie się infekcja, do momentu osiągnięcia saturacji 84. Potem tylko tlen.

Lekarze leczą bez problemu w początkowej fazie. U mnie lekarka rodzinna to potwierdziła/akurat była na urlopie-gdyby dane osoby do niej trafiły wcześnie, a nie leczyły się nieodpowiednimi dawkami czegoś tam, to by nie doszło do sytuacji, że jedna osoba wylądowała pod tlenem; drugiej zdążyła m.in. zaaplikować sterydy w domu. Oczywiście wyzdrowiały.

Ludzie wierzą ślepo w te testy, zgłaszają jak im propaganda powiedziała i sami się udupiają, na własne życzenie. 

Jak Wy nie dostrzegacie nieprawidłowości, to może otwórzcie oczy w końcu.

Czyli ze co bo nie wiem o co chodzi ale mnie zaintrygowalo

Opublikowano
3 godziny temu, peugeot napisał:

Kto lobbuje ? 

Ty nie masz własnego zdania tylko powtarzasz bzdety z mediów i tyle w temacie. 

Opublikowano

ale jakis foliarz tak napisal i bercik wierzy..

iwonko dziecko drogie ja opisuje swoje i swojej rodziny,ktore sam doswiadczylem, na wlasne oczy, przygody ze sluzba zdrowia w czasach zlych- tez mi sie  zdarzalo teleporady zaliczyc i recepty na telefon zalatwiac. u nas pogotowie jezdzilo i jezdzi do chorych, rekord 3 razy za dzien.

jakie sa lekarstwa na swirusa w srednio ciezkim stanie -nie wymagajacym hospitalizacji, neozine i aspiryna albo paracetamol , czy to pomaga - ni ch*ja przynajmniej mi ,samo przyszlo to i samo poszlo

sterydy wziewne bierze sie na uczulenia roznej masci-zeby nawirusa pomogly?? nie znam sie .

jesli pisze jak wygladaja testy-to widzialem je na wlasne oczy

Opublikowano

Anglia zrezygnowała z jakich  ostrzeżeń na wirusa Francja wprowadziła surowe i już rząd częściowo się wycofuje pod naciskiem protestów . Ludzie zaczynają się budzić zaraz będzie koniec świrusa .

Opublikowano
30 minut temu, V12 napisał:

I w ten oto sposób można znienawidzić wymarzony zawód medyczny i odejść. Albo niech wyrzucą tych10% niezdecydowanych.

Z drugiej strony można ich przekonać, aby nabrali wody w usta, mają przecież zapewnioną bezkarność. Ludzie powinni czytać ulotki i bezwzględnie  zgadzać się. Może z góry założyli ich analfabetyzm. Albo czytaj tylko po to, aby  mieć pełną świadomość naukowego przeżywania wszystkiego/doświadczania.

https://www.mp.pl/szczepienia/specjalne/139681,lekarze-odradzajacy-szczepienia

https://www.dw.com/pl/szczepionkajj-nowe-ostrzeżenie-z-usa/a-58250616

9 godzin temu, jacus napisał:

ja opisuje swoje i swojej rodziny,ktore sam doswiadczylem, na wlasne oczy, przygody ze sluzba zdrowia w czasach zlych- tez mi sie  zdarzalo teleporady zaliczyc i recepty na telefon zalatwiac. u nas pogotowie jezdzilo i jezdzi do chorych, rekord 3 razy za dzien.

Jacuś nie jesteś pępkiem świata. Założę się że inni również przeżywają własne przygody. Różnimy się tylko jednym- inne wyciągamy wnioski.

Opublikowano

gdy pada deszcz to rozkladam parasol a ty jaki wniosek wyciagasz ??  ktos ci powie ze nie pada wiec mokniesz ?? albo dochodzisz do wniosku ze zaraz przestanie i wyschniesz ?? mozna i tak -tylko po co ???

to wlasnie szurom i foliarzom sie wydaje ze sa pepkiem swiata- ze ktos specjalnie wymyslil wirusa zeby ich zabic,albo szczepionke zeby im dna zmienic 😂, badzcie skromniejsi jedynie co wymyslona dla was to elektrowstrzasy 😛

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

gdy pada deszcz to rozkladam parasol a ty jaki wniosek wyciagasz ??  ktos ci powie ze nie pada wiec mokniesz ?? albo dochodzisz do wniosku ze zaraz przestanie i wyschniesz ?? mozna i tak -tylko po co ???

to wlasnie szurom i foliarzom sie wydaje ze sa pepkiem swiata- ze ktos specjalnie wymyslil wirusa zeby ich zabic,albo szczepionke zeby im dna zmienic 😂, badzcie skromniejsi jedynie co wymyslona dla was to elektrowstrzasy 😛

Jacuś pisałem wcześniej żebyś się tak tym tematem świrusa nie podniecał .

U Ciebie jest tylko jeden wniosek żeby się szczepić a czy to pomoże to już jest mało istotne. 

Opublikowano
jacus napisał:

ale jakis foliarz tak napisal i bercik wierzy..

To chyba rząd jest foliarzem bo widać że to jest ustawa a nie jakieś "podróbki" lepiej być foliarzem niż królikiem doświadczalnym takim jak ty który wierzy w takie bajki o plandemii i wypraszam sobie nazywanie mnie foliarzem czy plaskoziemcem bo ja nie z takich ludzi..

Opublikowano
galan99 napisał:

Anglia zrezygnowała z jakich  ostrzeżeń na wirusa Francja wprowadziła surowe i już rząd częściowo się wycofuje pod naciskiem protestów . Ludzie zaczynają się budzić zaraz będzie koniec świrusa .

Skąd info ze Francja się częściowo wycofuje z surowych obostrzeń?

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

Jak padał deszcz miałam się rozbierać i bawić w kałużach, takie było polecenie mamy.

Kto wymyślił te wyzwiska, że tak ochoczo nimi rzucasz, p. Kurski?