Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

lursus-kupile juz ten ciagnik ??? jak twoja choroba sie nazywa fachowo ?? jest tak jednosta chorobowa , gdy sie cos planuje zrobic a nie robi latami.

mierny mialem z rosyjskiego -nie wiem czy sie chwalic czy wstydzic. na szczescie sekretarka nie mogla w to uwierzyc i na swiadectwie maturalnym wpisala mi dostateczny 😛

A już byś chciał wszystko wiedzieć , o tu się zgina dziób pingwina 

Kurwizje sobie obejrzyj , wcześniej wyłeś że tam żadnej prawdy nie ujrzy się. A o świrusie wystarczy że pierną i już uwierzył , dziwne 🤔

Opublikowano

u was tez pada od rana ???

czytajac wasz posty dochodze do wniosku ze macie teorie ze swirow swirus nie lapnie- moze cos w tym jest ?? przekonamy sie gdy do was dotrze,co predzej czy pozniej sie stanie.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

u was tez pada od rana ???

czytajac wasz posty dochodze do wniosku ze macie teorie ze swirow swirus nie lapnie- moze cos w tym jest ?? przekonamy sie gdy do was dotrze,co predzej czy pozniej sie stanie.

Skoro ten świrus taki groźny to czemu trup nie ściele się gęsto?🤨

Tylko nie pierdziel że to zasługa Locdownu i szczepień bo to się kupy nie trzyma. 

Opublikowano

U nas jest chowany chłopak 36 lat- reakcja po 2 dawce preparatu, inna kobieta ledwie żyje, jeszcze innemu kończyny dolne nabrzmiały....itd

Z kolei inna znajoma nic nie odczuła zupełnie normalnie się czuła, ale żałuje, że przyjęła za namową lekarza ze względu na chorobę/ leczyła się na nowotwór mózgu/ ponieważ żadnej kontroli nie miała podczas przejazdów granicznych; brat również bez kontroli granicznych; inni również przejechali kilka krajów a na przejeździe tylko palcem pokiwają celnicy, aby dalej jechać.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

I dlaczego zaszczepieni tak panicznie boją się nie zaszczepionych

To jest kuźwa pytanie za 100 punktów 🤔 srają ze strachu przed nie zaszczepionym 🤷‍♂️  czyżby dociera do nich że ta szczepionka może okazać się placebo 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

Az dziw bierze ze ja zyje jeszcze

Ty jesteś twardy facet ze wschodu 🙂

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

I dlaczego zaszczepieni tak panicznie boją się nie zaszczepionych

Dlatego że dali sobie wmówić że niezaszczepieni ich zarażą ponownie i jednocześnie świadczy o tym że nie potrafią myśleć samodzielnie. 

5 minut temu, Ywa napisał:

U nas jest chowany chłopak 36 lat- reakcja po 2 dawce preparatu, inna kobieta ledwie żyje, jeszcze innemu kończyny dolne nabrzmiały....itd

Przed podaniem szczepionki powinny być robione testy czy dana osoba może przyjąć preparat. 

4 minuty temu, pafnucy napisał:

Az dziw bierze ze ja zyje jeszcze

Ale co to za życie. 😩🤣😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

A co to za elitę przedstawicieli wybrali do tego artykułu opiniotwórczego, oszołomy jakieś? Najgorsze, że ludzie nie myślą i tylko pieniądz nimi steruje i czas. Młodszego brata- barana jakoś na szczęście udało nam się przekonać, aby olał pracodawcę a nie dla świętego spokoju wykonywał bezmyślne polecenia(zaaplikować preparat)

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Z kolei inna znajoma nic nie odczuła zupełnie normalnie się czuła, ale żałuje, że przyjęła za namową lekarza ze względu na chorobę/ leczyła się na nowotwór mózgu/ ponieważ żadnej kontroli nie miała podczas przejazdów granicznych; brat również bez kontroli granicznych; inni również przejechali kilka krajów a na przejeździe tylko palcem pokiwają celnicy, aby dalej jechać.

Kuzynka musiała się zaszczepić bo jeździ do pracy a Austrii .Zaszczepiła się ona i jej córka szczepionką jedno dawkową.obie przez dwa dni blisko 40 stopni gorączki.Córka straciła przez jakiś czas przytomność.

• Sad 1
Opublikowano

Szybko szczepią nawet na ulicy byle szybko i jak najwięcej zanim cokolwiek zacznie się dziać po szczepieni do grudnia będzie rok jak za czeli kłuć a preparat został dopuszczony tylko na 1 rok w Europie .

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Kuzynka musiała się zaszczepić bo jeździ do pracy a Austrii .Zaszczepiła się ona i jej córka szczepionką jedno dawkową.obie przez dwa dni blisko 40 stopni gorączki.Córka straciła przez jakiś czas przytomność.

A kto im kazał to zrobić? Znajoma w Niemczech pracuje- to starsza babka w wieku moich rodziców. Robi tylko testy, aby samolotem przelecieć.

Opublikowano
2 minuty temu, Ywa napisał:

A kto im kazał to zrobić? Znajoma w Niemczech pracuje- to starsza babka w wieku moich rodziców. Robi tylko testy, aby samolotem przelecieć.

Nie wiem ,widocznie musiała bo jeździ busem i pewnie nie zostałaby wpuszczona przez granicę.Nie znam szczegółów bo mówił to jej mąż ,ona była w tym czasie w Austrii.

Opublikowano

Witejus wierzę mojej siostrze, ponieważ rok temu przejeżdżała przez Austrie, w tym roku tak samo. I nic. Nawet filmiki z przejść granicznych przesyłała. A ona dopiero jest tak zawzięta, że gotowa byłaby zawrócić przy samej granicy a się nie podda!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Wspominałem już o tym preparacje to już jest .

Szczepionka na COVID, wariant trzeci

Novavax planuje wkrótce złożyć wniosek o dopuszczenie swojej szczepionki do obrotu w Europie. Szczepionka amerykańskiej firmy różni się znacznie od tych, które zostały zatwierdzone do tej pory pisze "Deutsche Welle"

W czerwcu amerykańska firma biotechnologiczna Novavax przedstawiła badania nad wysoką skutecznością własnej szczepionki

Szczepionka firmy Novavax jest jedną ze szczepionek bazujących na białku. Jej sposób działania również skupia się na specyficznej cząsteczce powierzchniowej koronawirusa

Zaletą Novax jest, że łatwo się ją przechowywuje i zazwyczaj nie wymaga głębokiego mrożenia .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kolejna-szczepionka-na-covid-novax-chce-zlozyc-wniosek/s596bs4,79cfc278

Tak robi się biznes preparat za preparatem .

Opublikowano
31 minut temu, Ywa napisał:

Jak wiadomo jestem sceptycznie nastawiony do tej szczepionki , ale skąd pewność i że to reakcja po drugiej dawce szczepionki zabiła tego 36 latka ? .

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

Witejus wierzę mojej siostrze, ponieważ rok temu przejeżdżała przez Austrie, w tym roku tak samo. I nic. Nawet filmiki z przejść granicznych przesyłała. A ona dopiero jest tak zawzięta, że gotowa byłaby zawrócić przy samej granicy a się nie podda!!!!!!!!!!!!!

Nie mówię że Twoja siostra kłamie czy tam coś tylko mówię że kuzynka się zaszczepiła bo nie chciała mieć ewentualnych problemów przy przekraczaniu granicy czy może nawet wsiadaniu do busa .Mówię tylko jaki uboczny efekt był po szczepieniu.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak wiadomo jestem sceptycznie nastawiony do tej szczepionki , ale skąd pewność i że to reakcja po drugiej dawce szczepionki zabiła tego 36 latka ? .

Nie masz żadnej pewności, ani ja. Zostałam tylko poinformowana przez sąsiadów o tym fakcie przyczynowo- skutkowym w ten sposób, że dziś jest pogrzeb. Nie znam szczegółów. Może u nas ludzie są bardzo uprzedzeni; ???????????; tajemnica lekarska obowiązuje.