Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
RU68 napisał:

9 godzin temu, witejus napisał:

Jaką ,finansową ?prawną?pójdzie siedzieć za tych co umrą po szczepieniu ,za groźne powikłania poszczepienne.

Nie taką odpowiedzialność ja piszesz podejmuje decyzje w gdzieś ma czy mu głosów będzie ubywać .A u nas ku...a loterie i inne cuda żeby zachęcić  wszystko byle utrzymać głosy wyborców -czy się zaszczepicie czy nie mam to w gdzieś tylko po jakiego grzyba płacz że tyle ofiar .Wszyscy mądrzy przed faktem po fakcie płacz i tyczy to głównie rolników począwszy od ubezpieczeń upraw a skończywszy na dopłatach i skarbówce cwaniakować kombinować a później BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! i żal do całego świata 

1 godzinę temu, akooo napisał:

A czym się przejmujecie ze do kawiarni czy kina was nie wpuszcza?

To też dla niektórych praca i źródło dochodu w to że " wieśniacy" nie korzystają (też nim jestem ale korzystam  ) bo to sknery i nie wiedzą jak wygląda życie bo zaczyna i  się kończy w oborze lub na polu a wydanie każdej złotówki to wielkie przemyślenia i kalkulacja czy się opłaci i wszędzie oszczędności  (z wyjątkiem zakupu nowego  Fenda na 15 ha żeby pokazać innym )  - nikogo nie obrażam ale to fakty . Więc takie wyśmiewające uwagi trochę nie na miejscu żyjcie i dajcie żyć innym -świat nie istnieje tylko po to by to co akurat nam niepotrzebne nie miało prawa bytu .

No racja ale jak się nie zaszczepisz i cie nie wpuszcza to co zrobisz? Polecisz się kłuć żeby kawkę wypić? Inaczej damy sobie rade może staniemy się bardziej kreatywni i zamiast kawiarenki kupimy ładny stoliczek dwa krzesełka kawkę w termosik i z luba na łączkę na kawkę 😊

Opublikowano (edytowane)

Szkoda klawiatury na te dywagacje - na jesień będzie wzrost zachorowań i znowu pozamykają wiec szczepiony czy nie i tak się tej kawy nie napije :P

Edytowane przez akmaly
  • Like 1
Opublikowano
V12 napisał:

Paliw  jest coraz mniej na tym globie wiec nie jest dziwne że bedzie coraz droższe

Na rykszach będziemy się wozić albo na rowerze co najwyżej jak w Chinach za Mao.

akmaly napisał:

Szkoda klawiatury na te dywagacje - na jesień będzie wzrost zachorowań i znowu pozamykają wiec szczepiony czy nie i tak się tej kawy nie napije :P

Do sklepu cie wpuszcza to sobie kupisz 😆

Opublikowano
31 minut temu, RU68 napisał:

Nie taką odpowiedzialność ja piszesz podejmuje decyzje w gdzieś ma czy mu głosów będzie ubywać .A u nas ku...a loterie i inne cuda żeby zachęcić  wszystko byle utrzymać głosy wyborców -czy się zaszczepicie czy nie mam to w gdzieś tylko po jakiego grzyba płacz że tyle ofiar .Wszyscy mądrzy przed faktem po fakcie płacz i tyczy to głównie rolników począwszy od ubezpieczeń upraw a skończywszy na dopłatach i skarbówce cwaniakować kombinować a później BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! i żal do całego świata 

To też dla niektórych praca i źródło dochodu w to że " wieśniacy" nie korzystają (też nim jestem ale korzystam  ) bo to sknery i nie wiedzą jak wygląda życie bo zaczyna i  się kończy w oborze lub na polu a wydanie każdej złotówki to wielkie przemyślenia i kalkulacja czy się opłaci i wszędzie oszczędności  (z wyjątkiem zakupu nowego  Fenda na 15 ha żeby pokazać innym )  - nikogo nie obrażam ale to fakty . Więc takie wyśmiewające uwagi trochę nie na miejscu żyjcie i dajcie żyć innym -świat nie istnieje tylko po to by to co akurat nam niepotrzebne nie miało prawa bytu .

Nie opowiadaj głupot bo h*je pozamykali przychodnie i szpitale tak by nie było ofiar widać że wyprali mózg całkiem .

Opublikowano
59 minut temu, RU68 napisał:

To też dla niektórych praca i źródło dochodu w to że " wieśniacy" nie korzystają (też nim jestem ale korzystam  ) bo to sknery i nie wiedzą jak wygląda życie bo zaczyna i  się kończy w oborze lub na polu a wydanie każdej złotówki to wielkie przemyślenia 

Nie no pewnie , kawiarnia , club pub .  to jest zycie kiepskie zarcie , piwo jak siki

Wojna o parawan , scisk w tlumie hehe 

naprawde nie wiem jak wyglada zycie. 

Podziekuje za rozrywyki mieszczuszkow , i ich arystokracje .

A życ kto tu komu nie daje to szpryciaze sie najwiecej boja , nawet sondaze tak mowia

Opublikowano
8 godzin temu, V12 napisał:

Nie no pewnie , kawiarnia , club pub .  to jest zycie kiepskie zarcie , piwo jak siki

Wojna o parawan , scisk w tlumie hehe 

naprawde nie wiem jak wyglada zycie. 

Podziekuje za rozrywyki mieszczuszkow , i ich arystokracje .

A życ kto tu komu nie daje to szpryciaze sie najwiecej boja , nawet sondaze tak mowia

Widzisz patrzysz tak bo żona albo mama ugotuje codziennie więc po h ...do restauracji -chociaż by po to żeby miała czasami wolne od gotowania (chyba że ty gotujesz) A piwa nie piję i nie żądam aby codziennie korzystać .A po opisie nie wspominałem o spelunach które ty opisujesz ale zwykle cena adekwatna do usługi może odważysz się na ciut wyższy poziom ale to troszkę drożej tylko tam mogą mieć inne wymagania co do klienta

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RU68 napisał:

tylko tam mogą mieć inne wymagania co do klienta

Miejmy nadzieje , ze te wymagania to nie szpryca 🤣 bo szybko zaczna notowac straty .

Generalnie nie trzeba mi tlumaczyc , ze sa rozne poziomy , ja kpie z tego że niby przez ta segregacje nagle ludzie poleca na szpryce ,

A i ogolem wszystko mija nawet najdluzsza zmija wiec spokojnie i segregacja minie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pewnie ze tak na tym świecie jesteśmy tylko pielgrzymami.

Opublikowano
jacus napisał:

idziesz do czestochowy ??? niedlugo sezon sie zacznie.

na jakiej podstawie prawnej ktos moze sprawdzic czy jestes zaszczepiony czy nie ?? 

Nie idę niestety ale kiedyś chciałbym pójść bo nigdy na pielgrzymce nie bylem😕

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

idziesz do czestochowy ??? niedlugo sezon sie zacznie.

na jakiej podstawie prawnej ktos moze sprawdzic czy jestes zaszczepiony czy nie ?? 

Ty Jacus chadzasz?

Opublikowano

no pewnie-po przejsciu paru kilometrow musieliby mnie w lektyce niesc 🤣, teraz to nawet i 2 kilometry przejde na raz, przedtem o jeden robilem na dwa razy..

w czestochowie oczywiscie  bylem i to dwa razy-przesadnie daleko nie ma. 

jeszcze z lat mlodosci pamietam pielgrzymki do kalwarii zebrzydowskiej- chodzilismy na prom ich witac, utrudzeni byli wielce- droga daleka ,pic sie chcialo a wody po drodze brakowalo 😛

Opublikowano

wczesniej sobie robota kupisz..

czy ja jestem pobozny-bez przesady, trzeba doceniac piekno kosciolow jako zabytkow sztuki, podziwiam tych co wedruja do miejsc swietych, to bez sensu ale jednoczesnie ma swoj gleboki sens. 

Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał:

Ja nigdy w życiu w Częstochowianie nie był, ale mam zamiar jak autostrady pobudują.Żeby od dojenia do dojenia się wyrobić.

Byłem w Częstochowie jak Papierz był  1-9 czerwca i 13-20 sierpnia 1991 .

Chodziłem po murach klasztornych chcieliśmy dostać się na plac Klasztoru ale niestety ochrona zwinęła .

Opublikowano

to nic-mnie nigdy nie przebijesz-nigdy nie bylem na zadnym papierzu 😛, w moich stronach to prawdzie osiagniecie... wystarczylo z osp pojechac dla ochrony, ale nigdy mi sie nie chcialo.

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Co za jeden ?,nie znam gościa

to swietny fachowiec od glowic ciagnikowy-dobrze,terminow i w miare tanio  robi. na kosocickiej siedzi 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, tess napisał:

To taki guru katolików. 

Nie prawda- Papież(żżż) to głowa kościoła natomiast Papierz to jakiś gościu  chyba od papieru też go nie znam

No trochę się spóźniłem ale tyczy wcześniejszego wpisu .Teraz nie dziwię się skąd te wątpliwości dotyczące szczepień mając taką ortografię szczepienie nie pomoże .Jednak na drodze ewolucji słabsze jednostki wymierają i to jest cel COVID - nie piję do nikogo bezpośrednio

Edytowane przez RU68
Opublikowano (edytowane)

Na uroczystości z papieżem byłam w Sopocie lata 90te, a mama w Gdyni w 87.

Czasami warto posłuchać  zwykłych prostych ludzi albo instynktu samozachowawczego.

"W oparciu o etologiczne kryteria nie da się wyróżnić instynktu samozachowawczego, zwanego również instynktem przetrwania, gdyż zachowania tak określane nie są schematycznym łańcuchem, a często nie są działaniami, lecz zaniechaniami. Wiele zachowań określanych jako instynkt samozachowawczy to proste odruchy (np. odruch wymiotny, odruchy repulsyjne itp.), taksje i tropizmy oraz zachowania związane ze strachem i agresją i utrzymaniem dystansu biologicznego (analogicznego do dystansów personalnych). Kryteriów tych nie spełnia również tzw. instynkt stadny."

Edytowane przez Ywa