Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jakie informacje? Znikąd nie biorę bo nie ma informacji. Wszystko tylko newsy, doniesienia, insynuacje. Może kiedyś następne pokolenia dowiedzą się prawdy co to było i o co w tym chodziło. My raczej nie. 

• Like 1
Opublikowano

Informacje są podawane i to nawet oficjalnie , ale tych jak się domyślam nie bierzesz pod uwagę bo nie sądzę że o nich nie słyszałaś  . Wolisz newsy , doniesienia  i insynuacje które pozwalają Ci ocenić te  oficjalne jako nieprawdziwe .

Opublikowano
18 minut temu, peugeot napisał:

Informacje są podawane i to nawet oficjalnie , ale tych jak się domyślam nie bierzesz pod uwagę bo nie sądzę że o nich nie słyszałaś  . Wolisz newsy , doniesienia  i insynuacje które pozwalają Ci ocenić te  oficjalne jako nieprawdziwe .

Nic nie wolę. Niczego nie oceniam. Możesz zrozumieć, że mnie ten temat nie interesuje? 

Tak wiem, że jest wirus. Wiem, że ludzie chorują. Może chorowałoby mniej i mniej umierało, gdyby leczyło się ich medycyną a nie polityką. 

• Like 2
Opublikowano
41 minut temu, peugeot napisał:

Od kiedy ty tak wierzysz w te oficjalne informacje, zwłaszcza tego rządu co? W polityce jakoś chyba innej opcji kibicujesz.

Opublikowano (edytowane)

Ja to wieszkośc obserwuje  moja okolice gdyby nie TV i net , ludzie przebrani w kolorowe szmatki  , to zycie jak codzień . Nic w kwestii zdrowia społecznego wielkiego sie nie działo , jak co sezon jesienno wiosenny 

czasem wróci wsród znajomków rozkmina , po co oni podaja te statystyki codziennie ??  tyle chorób (nagle zawały , udary ) i wypadków i nie podają , a jedna celebrytka sie znalazła 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Kallina86 napisał:

Nic nie wolę. Niczego nie oceniam. Możesz zrozumieć, że mnie ten temat nie interesuje? 

Tak wiem, że jest wirus. Wiem, że ludzie chorują. Może chorowałoby mniej i mniej umierało, gdyby leczyło się ich medycyną a nie polityką. 

A jednak oceniasz , odrzucenie  oficjalnych informacji  to jest forma jej oceny .

Zgadzam się  prawdy   chyba nikt nie potrafi odróżnić od fałszu , choć niektórzy twierdzą inaczej ( dowodów  jednak  na  to nie posiadają ). Pozostaje nam założenie poparte doświadczeniem które podpowiada że pewne rzeczy jednak działają nawet bez pewności na jakiej zasadzie .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

Ogólnie  i  tak   myślenie  zmieniło   się  na  lepsze  ok rok   do  tyłu    znajomy  negował   istnienie    wirusa   twierdził   że  to   wielka  ściema   bliżej  nieokreślonych   sił   które  chcą   zatrzymać  ludzi  w  domu   i  sterować  nimi   jego  myślenie  zmieniło  się   diametralnie  jak  sam  zachorował  choroba  miała   ciężki   przebieg   mało   co  chłop  się  nie  wykołysał   rozsądnie  myślący   robi  wszystko   aby  to    ryzyko   zmniejszyć   ,  na   dzień   dzisiejszy   nie  wynaleziono  nic   lepszego  od  szczepionki  ,

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo1970 napisał:

dzień   dzisiejszy   nie  wynaleziono  nic   lepszego  od  szczepionki  ,

Oczywiście,pod warunkiem że jest przebadana pod każdym względem,sprawdzone skutki i producent i szczepiący biorą odpowiedzialność na siebie.W tym finansową

• Like 1
Opublikowano

Ogólnie  i  tak   myślenie  zmieniło   się  na  lepsze  ok rok   do  tyłu    znajomy  negował   istnienie    wirusa   twierdził   że  to   wielka  ściema   bliżej  nieokreślonych   sił   które  chcą   zatrzymać  ludzi  w  domu   i  sterować  nimi   jego  myślenie  zmieniło  się   diametralnie  jak  sam  zachorował  choroba  miała   ciężki   przebieg   mało   co  chłop  się  nie  wykołysał   rozsądnie  myślący   robi  wszystko   aby  to    ryzyko   zmniejszyć   ,  na   dzień   dzisiejszy   nie  wynaleziono  nic   lepszego  od  szczepionki  ,

To dopiero na jesieni będzie na parę % wiadomo jak niebędą zaszczepieni chorować.

Narazie to 1:1 bo wirus na urlopie.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

jak niebędą zaszczepieni chorować.

nie ma takiej szczepionki.

Opublikowano

@Rolnik1973 Rysiek nie powtarzaj tych durnot zasłyszanych w mediach. 

Właśnie to wśród zaszczepionych jest większe ryzyko zachorowania bo ta szczepionka rozwala układ immunologiczny. 

Opublikowano

rozsądnie  myślący   robi  wszystko   aby  to    ryzyko   zmniejszyć   ,  na   dzień   dzisiejszy   nie  wynaleziono  nic   lepszego  od  szczepionki  ,

Tak 🤨 rozsądnie myślący zmniejszy ryzyko gdy nie będzie się faszerował jakimś syfem nie przebadanym klinicznie .

Opublikowano
1 minutę temu, Karol06 napisał:

Proponuje zmienić nazwę tematu na: Antyszczepionkowcy i ich teorie spiskowe.

A może raczej "Zwolennicy szczepienia i ich zaszczepiony strach przed nieszczepionymi".🤪

Opublikowano
Przed chwilą, Karol06 napisał:

Chyba nie, bo to przeciwnicy szczepień ciągle nakręcają temat ;)

Bo jest ich poprostu większość. 🤓