Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teściu po  kilku tygodniach od zaszczepienia dostał lekkiego zawału, lekarz po badaniach twierdzi że serce , żyły itd w idealnym  stanie i nierozumie skąd ten zawał. Czyżby cudowna szczepionka pomogła 🤔🤔🤔🤔

Opublikowano

W tym filmie chodzi głównie o ukrywanie niewygodnych faktów; brak fachowej pomocy oraz presje na lekarzach.  Jest to obrzydliwy proceder nawet jeśli ma szczytne intencje.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie szczepionka coś tam na serce szkodzi. U mnie w domu to babka się zaszczepiła to ze dwa tygodnie chodziła i sapała ale niestety wysapała tą szczepionkę 😕

Edytowane przez kewink
Opublikowano
8 godzin temu, Ywa napisał:

Liczą się motywacje  i przyczyny takiego działania. Myślisz, że Chinom akurat zależy na swoich obywatelach? Od międzynarodowej organizacji, która w tym temacie maczała palce nie chciałabym nic, nawet i zwłaszcza jeśli posiada rzekome antidotum eksperymentalne. Nie poprawia się natury, człowiek jest zbyt ułomny, aby dorównać tej doskonałości; wcześniej czy później to się mści.https://www.salon24.pl/u/wazne-w-zyciu/1141783,piotr-daszak-przyznaje-ze-chinscy-koledzy-opracowuja-zabojcze-koronawirusy

Piotr Daszak, President of EcoHealth Alliance,  przyznał  na forum w 2016 roku omawiającym „pojawiające się choroby zakaźne i następną pandemię”, do tego, że dr Fauci współfinansował badania nad wirusami. Wyznanie to wydaje się być sprzeczne z wielokrotnym odmową Fauciego finansowania badań nad zyskaniem funkcji w Instytucie Wirusologii Wuhan.

Daszek opisuje w jaki sposób jego organizacja w laboratorium dokonuje sekwencji śmiercionośnych wirusów, opisuje proces „wstawiania białek kolczastych” do wirusów, aby sprawdzić, czy mogą „związać się z ludzkimi komórkami”, jakoby był to proces przeprowadzany przez jego „kolegów w Chinach...Tworzysz pseudocząsteczki, wstawiasz białka kolczaste z tych wirusów, sprawdzasz, czy wiążą się z ludzkimi komórkami. Na każdym kroku zbliżasz się do tego wirusa, który może naprawdę stać się patogenny u ludzi."

Uważam że zrównywanie dyscypliny i  skuteczności  z łamaniem praw człowieka jest błędem logicznym . Można być skutecznym w niszczeniu jak i budowaniu i nijak ma się to do oceny moralnej . 

Opublikowano (edytowane)

Moja interpretacja Kolegi podejscia to 

Wrócimy do faraonów', gdzie jeden KACYK lub mala grupa . może z powodu ze wstał lewa noga zlecić chloste albo głodówke milionom ludzi . 

Ja sie ciesze ze żyje w Pl a wiekszosc rodakow ma charakter i wole walki , bez tego juz dawno bym mieli godz . policyjne jak na uleglym , i omamionym wygodnym zyciem zachodzie . w takim UK cenia Polakow za logiczne myslenie i rozwiazywanie problem w czasie rzeczywistym .  Oni maja kase , to zlecaja zadania innym , ale cóż jak to mawiaja nie używany organ zanika , wiec nawet jak sie gniazdko wyrwie ze sciany to dzwonia po montera bo po co samemu . jeszcze by ich ten grożny prad pokopal 

Aaaa i jeszcze jedno swiat jest smutny i osoba lub grupa ludzi ktora ma wladze moc , fundusze czesciej uzywa tego do czynienia  zła , łechtania swojego ego , kreowania sie na bożka i poniżania tych na ktorych patrzy sie z góry . 

Tak bylo zawsze , wystarczylo uważac na histori . tylko narzedzia sie zmienily kiedys kacyk mial karoce i multum slugusow , teraz ma odrzutowiec i S klasse 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Twoja interpretacja tego co napisałem nie zgadza się z moim "podejściem . 

Mógłbym napisać : oddychanie jest złą cechą organizmów ludzkich  a w związku z tym tą cechę należy potępić i uznać za nielegalną . Powód : Wszyscy zbrodniarze oddychali .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, peugeot napisał:

Twoja interpretacja tego co napisałem nie zgadza się z moim "podejściem . 

To dobrze , 

, nie jestem nie omylny , wyciagam tylko wnioski z tekstu pisanego 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tu nie chodzi o interpretację  tylko o przypisywanie komuś słów których nie wypowiedział a często powodem tego jest  negatywne nastawienie . Wszyscy mamy takie skłonności , dobrze by było gdybyśmy potrafili wyciągnąć z tego wnioski . Moim zdaniem  prowadzi to do konfliktów które nie mają przyczyny więc i trudno je wyjaśnić . 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, peugeot napisał:

Tu nie chodzi o interpretację  tylko o przypisywanie komuś słów których nie wypowiedział a często powodem tego jest  negatywne nastawienie . Wszyscy mamy takie skłonności , dobrze by było gdybyśmy potrafili wyciągnąć z tego wnioski . Moim zdaniem  prowadzi to do konfliktów które nie mają przyczyny więc i trudno je wyjaśnić . 

Z tego co pamietam z lekcji jezyka Polskiego to interpretacja , to własnie dopisywanie tego co autor dosłownie nie powiedział a chciał przekazać .

Interpretacja każdego człowieka , moze się różnić i to w diametralny sposób  i czesto nikt nie odgadnie co autor miał na mysli .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

po tym co się dzieje z ludzmi nie da się powiązać szczepienia z zawałami serca czy innymi nagłymi ubytakami na zdrowiu , wystarczy się rozejrzeć dookoła i przed koronowirusem młode osoby po 35 lat udar czy  zawał serca miały Śp . znajomy 30 lat stan przed zawałowy , drugi 5 lat leży w łużku też coś z sercem ,  piłkarz duński zdrowy  chłop badania na czas i co się stało ?

Opublikowano

Ogólnie szczepionki działają  i są od dziesięcioleci jedne bardziej inne mniej skuteczne. Ale kiedyś nie było takiego napuszczania na niepożądane objawy i nie chodziło o tak wielkie pieniądze .Całe zamieszanie powodują negatywne wypowiedzi (niekiedy konkurencji) to tak jak ze ŚOR po brukseli biegają lobbyści i napuszczają polityków na poszczególne substancje bo któraś z firm ma środek który m chcą zdominować rynek i tu też chodzi o kasę .Tak jestem zaszczepiony 2 razy i bynajmniej samopoczucie bezpieczeństwa większe .A to czy jest negatywny wpływ na mój organizm -się okaże ale nie sądze aby robienie oprysków było zdrowsze 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Dziś juź więcej wirusów niź ostatnie dni

Więcej niż w sobotę tydzień temu.

Więc idzie ku fali

Nie sądzę... Latem ludzie jeżdżą na wakacje i jest mało zakażeń a jak przyjedzie jesień czy zima to jest znacznie więcej.. 🤔 Mieszkam przy trasie na mazury i widzę coś się w weekendami np przed Bożym ciałem jechało tyle samochodów że nie można było przejść na drugą stronę ulicy i jakoś nie było więcej przypadków... 🤷‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, peugeot napisał:

Uważam że zrównywanie dyscypliny i  skuteczności  z łamaniem praw człowieka jest błędem logicznym . Można być skutecznym w niszczeniu jak i budowaniu i nijak ma się to do oceny moralnej . 

Widocznie logika jest zbyt płytka, aby przewidzieć następstwa. Skuteczność z doraźnym działaniu? Przyzwolenie na eksperyment, a następnie szykanowanie, aby pozbawić woli?

Opublikowano
13 minut temu, Ywa napisał:

Widocznie logika jest zbyt płytka, aby przewidzieć następstwa. Skuteczność z doraźnym działaniu? Przyzwolenie na eksperyment, a następnie szykanowanie, aby pozbawić woli?

Przyjmując Twoje zasady interpretacji i dowolność w przypisywaniu innym rzekomych twierdzeń jest dla mnie niezrozumiałe i potencjalnie niezwykle szkodliwe .

Opublikowano

Mogę rzec vice versa, ponieważ  Twoje twierdzenia są niezwykle poprawne politycznie. Jak to przypisuję, skoro celowo przedstawiam różne niezależne wypowiedzi od prostego człowieka  po ekspertów a nawet polityków, aby mieć całokształt.

Opublikowano

Tak przedstawiasz różne wypowiedzi problem w tym że ja nie o tym pisałem .  Przypisałaś mi jakieś twierdzenie tak aby dopasować i wplątać  moją wypowiedź do tych twoich cytatów .

Uprzedzenie nie jest dobrym doradcą .

Opublikowano (edytowane)

Pustosłowie  mi nie odpowiada, bo do niczego sensownego nie prowadzi. Wszystko musi być poparte. Jeśli obejrzałeś do końca filmik, to na końcu ministerstwo w liście odpowiada, że m.in. nie prowadzi żadnych badań porównawczych na temat zaszczepionych i niezaszczepionych. Wszystkie wytyczne opiera o zewnętrzne lobbystyczne zalecenia obcych organizacji. I to jest prosta już droga do pozbycia się suwerenności.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, RU68 napisał:

A to czy jest negatywny wpływ na mój organizm -się okaże ale nie sądze aby robienie oprysków było zdrowsze 

Ale na ta chwile to ja nie mam strachu , bo bez przymusu NIGDY ta substancja we mnie nie poplynie . po pierwsze nie chce miec wyrzutów ze jednak cos poszlo nie tak 

Po drugie , nie mam takiej potrzeby tak samo jak sieganie po preparaty na grype , po ktore nie siegam 

Porownanie do wykonywania oprysku jest zle nie ma przymusu , mozna sie przebrażowic 

Ja sie boje że obcy ludzie bez mej zgody zrobia ze mnie króliczka .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jedno mnie ciekawi-na jakiej podstawie foliarze i szury uwazaja ze ich zycie ma wielkie znaczenie dla moznych tego swiata, ja wiem ze moj los nie ma zadnego znaczenia ,a wy narcyzy przeswiadczeni o swojej wielkosci  uwazacie sie za waznych i ze ktos bedzie dla was poswiecal pare dolarow za szczepionke ??

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Te miliardy szurów zużywają kurczace sie dobra naturalne , które sie baaaardzo zaczynaja kończyć

Z drugiej strony mam w d*pie ich $ ktore "rzekomo" daja dla mojego dobra , no chyba że jakiś zastrzyk gotówki na konto to bym przyjoł :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

ktos bedzie dla was poswiecal pare dolarow za szczepionke ??

Ten ,,ktoś" produkuje i rozdaje szczepionki za darmo?wiesz jak działa trutka na szczury?