Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, peugeot napisał:

Ludzie to jednak uwielbiają teorie spiskowe a najlepiej okraszone strachem .

w 2019 tez 99% by to uznało za teorie spiskowa co sie realnie wydażyło , przez ostatni czas 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie no w sumie nic sie dzieje , o 1.5 roku dzien jak codzien 😀

Opublikowano

Fakt że się coś wydarzyło nie potwierdza  prawdziwości teorii która to przewidziała .

Zresztą w ostatnim czasie pandemii trochę było , naukowcy zajmujący się tym ostrzegali że nic nie wskazuje na to aby czas pandemii się zakończył .Wręcz przeciwnie , łatwość przemieszczania i brak kontroli  jest czynnikiem potęgującym zagrożenie .

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, peugeot napisał:

Ludzie to jednak uwielbiają teorie spiskowe a najlepiej okraszone strachem .

I to fundowane przez rząd, który pragnie dać jeszcze więcej, obciążając coraz lepszymi zobowiązaniami, przecież najpierw musimy zasponsorować ten magiel spiskowy.

"Masz wybór: zaszczep się albo wsadzę cię do celi - zagroził mieszkańcom Filipin prezydent Rodrigo Duterte...

Wielu mieszkańców Filipin jest niechętnych szczepieniom po skandalu z promowanymi przez rząd w 2016 r. szczepieniami dzieci na dengę. Później odkryto, że preparat zwiększał ryzyko ciężkiego przebiegu choroby u osób, które wcześniej nie przeszły dengi"

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-filipiny-prezydent-grozi-wiezieniem-tym-ktorzy-sie-nie-zaszc,nId,5312499#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Teorie spiskowe są alternatywą do wersji oficjalnej , w tym przypadku to raczej nie rząd za tym stoi . Ludzie sami szukają , a jeśli jest zapotrzebowanie to ktoś coś wymyśli . Wiedzą o tym też osoby które mogą wykorzystać ten mechanizm do osiągnięcia swoich celów i dlatego należy być ostrożnym w powtażaniu takich rewelacji . 

Opublikowano
peugeot napisał:

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Faszerują preparatami i twierdzą sami politycy znawcy bezpieczna dobra cudowna terminy drugiej dawki przesuwają sami k**wa znawcy .

Teraz pier**lą zaszczepiony 2 dawkami nie musi robić testów i przechodzić kwarantanny .

TO CI ZASZCZEPIENI ICH k**wa TRZEBA SIĘ OBAWIAĆ TO ONI BĘDĄ ROZNOSIĆ TO GÓWNO BO ICH NIE KONTROLUJĄ  TRZEBA TYM ZASZCZEPIONYM OPASKI NA RĘKĘ JAK ŻYDZI MIELI BO SĄ NIE BEZPIECZNI DLA POZOSTAŁYCH .

Jak się okazuje to Ty jesteś pierwszy za podziałem społeczeństwa i  wzorce masz też znane wszystkim .

To szczepionkowcy i rząd dzieła społeczeństwo...

peugeot napisał:

Fakt że się coś wydarzyło nie potwierdza  prawdziwości teorii która to przewidziała .

Zresztą w ostatnim czasie pandemii trochę było , naukowcy zajmujący się tym ostrzegali że nic nie wskazuje na to aby czas pandemii się zakończył .Wręcz przeciwnie , łatwość przemieszczania i brak kontroli  jest czynnikiem potęgującym zagrożenie .

Oczywiście dlatego wprowadzają te paszporty aby móc każdego kontrolować tak jak w Chinach...

Opublikowano
2 godziny temu, peugeot napisał:

Teorie spiskowe są alternatywą do wersji oficjalnej , w tym przypadku to raczej nie rząd za tym stoi . Ludzie sami szukają , a jeśli jest zapotrzebowanie to ktoś coś wymyśli . Wiedzą o tym też osoby które mogą wykorzystać ten mechanizm do osiągnięcia swoich celów i dlatego należy być ostrożnym w powtażaniu takich rewelacji . 

Szczerze, to boję się, że w przyszłości jeśli będę potrzebowała krwi, to mogą otrzymać ją właśnie od dawcy, który przyjął preparat.

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Szczerze, to boję się, że w przyszłości jeśli będę potrzebowała krwi, to mogą otrzymać ją właśnie od dawcy, który przyjął preparat.

Boisz się , ale jeszcze nie wiesz czego .

Opublikowano

ywa zostan swiadkiem jehowy-wtedy o zadne transfuzje ne bedziesz sie musiala martwic-ogolnie zmarli nie maja zmartwien ?? choc obawiam sie ze jesli mialas jakakolwiek operacje to krew na 100 % wzieli od osoby zaczepionej i to wielokrotnie........

szczepilas sie na wirusowe zapalenie watroby ?? to ostatnie szczepienie jakie mialem niedawno i po nim zrobilem sie wyjatkowo wredny i zlosliwy-nie wiem czy to przypadek ??? czy mi cos wszczepili ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, peugeot napisał:

Boisz się , ale jeszcze nie wiesz czego .

Życie jest jedno i  nie ma przyzwolenia na testowanie co bedzie za x lat , bez zgody interesanta . 

Z tego co wiem ochotnicy za testowanie na sobie substacji otrzymuja pieniądze oraz stała (może i do zgonną opiekę ) w razie pproblemów podczas eksperymentów 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

zrobilem sie wyjatkowo wredny i zlosliwy-

ooo, a nie zauważyłem.

wydajesz się całkiem oki.

Opublikowano (edytowane)

Właściwie to ten temat ciągnie się tylko dlatego że wisi gróźba przymusu

Inaczej jest wyczerpany , bo kto chciał to już w styczniu tupał nózką żeby to zrobić 

Tu tez sie rozchodzi na mozliwośc socjologicznego "napadania " osobników po na tych co jest im to zbedne 

Tylko nikt ani oni sami nie potrafią wytłumaczyc czego się boją , przeciez umieja czytac broszury i maja napisane swoje 90 , 95 czy 99.99999999 %

A co sie bedzie działo z nimi to naprawde nie powinna byc nikogo sprawa każdu kowalem losu , tak samo co bedzie sie działo z nami nasza sprawa !!

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bercik92 napisał:

Szczepionka nie gwarantuje że nie zakazisz się tylko ze będziesz słabo go przechodzić.

Dla mnie nic nie gwarantuje nie znam celu aplikacji tego  , ja sie przed tym bronie ! Dla mnie temat przyjecia tego nie istnieje , dopóki mnie nie przymuszaja nie reaguje 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

Dla mnie nic nie gwarantuje nie znam celu aplikacji tego  , ja sie przed tym bronie ! Dla mnie temat przyjecia tego nie istnieje , dopóki mnie nie przymuszaja nie reaguje 

Przeciwdziałanie chorobom zakaźnym to nie prywatna sprawa , takie są koszty cywilizacji . 

Macie przykład rolnika który , jak się wydaje z premedytacją sprzedał  chore  na ASF świnie .

Opublikowano
V12 napisał:

4 minuty temu, Bercik92 napisał:

Szczepionka nie gwarantuje że nie zakazisz się tylko ze będziesz słabo go przechodzić.

Ja podobnie myślę ale coś czuję że prędzej czy później chcąc czy nie trzeba będzie przyjąć ta "szczepionke"....,🙄

Opublikowano (edytowane)

Wiec jak ja wpisza na liste tych chorób zakaznych to mozemy rozmawiac w ten sposob.

Nie dopoki nie wpisza na liste to kazdy prawnik Ci pomoze trzeba nie stety wydac na to pieniadze na prawnika 

Trzeba sie nie poddawac

Najpierw musi bys prawo ale tez od niego sa liczne ustepy z ktorych mozna kozystac , nie stety to kosztuje ale to kazdego sprawa obliczanie kozysci

A na ta chwile nie ma widokow na wpisanie bo oni sami nie wiedza co robia ,a nie pardon straszyc straszyc i jeszcze raz straszyć 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
18 minut temu, V12 napisał:

Wiec jak ja wpisza na liste tych chorób zakaznych to mozemy rozmawiac w ten sposob.

Nie dopoki nie wpisza na liste to kazdy prawnik Ci pomoze trzeba nie stety wydac na to pieniadze na prawnika 

Trzeba sie nie poddawac

Najpierw musi bys prawo ale tez od niego sa liczne ustepy z ktorych mozna kozystac , nie stety to kosztuje ale to kazdego sprawa obliczanie kozysci

A na ta chwile nie ma widokow na wpisanie bo oni sami nie wiedza co robia ,a nie pardon straszyc straszyc i jeszcze raz straszyć 

Teraz wykręcasz się prawem , a jak będzie taki obowiązek to znajdziesz sobie Iną wymówkę . Nie chcesz się szczepić , boisz się skutków ubocznych  , ja to rozumiem . Ale  głoszenie niesprawdzonych teorii spiskowych za które nikt nie bierze odpowiedzialności to już dla Ciebie żaden problem , 

Opublikowano (edytowane)

Tutaj wiekszośc obserwuje co się w koło , dzieje , nawet przytacza rózne materiały z neta , czego ja akurat nie robie , bo tam sa bardzo rózne rzeczy i trudno wyłowic prawdę 

Dla mnie to nie zadne teorie a obserwacje tego co sie działo , dzieje 

Podejscie Kolegi to około 30 % piszących tutaj w ciagu miesiąca bo wstecz nie czytałem  a może nawet mniej bo jako jedyny głosi że to nie tylko moja sprawa przyjmowanie tego czegoś inni ktorzy przyjeli i sie wypowiadali twierdza że mają gdzieś co ja robie z własnym zdrowiem i szacunek im za to , a według Kolegi demokracja to dobry twór , więc my mamy większość .

W tej 1.5 rocznej kołomyji nikt nie bierze za nic odpowiedzialnosci i tu jest szkopuł 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

1 godzinę temu, jacus napisał:

ywa zostan swiadkiem jehowy-wtedy o zadne transfuzje ne bedziesz sie musiala martwic-ogolnie zmarli nie maja zmartwien ?? choc obawiam sie ze jesli mialas jakakolwiek operacje to krew na 100 % wzieli od osoby zaczepionej i to wielokrotnie........

szczepilas sie na wirusowe zapalenie watroby ?? to ostatnie szczepienie jakie mialem niedawno i po nim zrobilem sie wyjatkowo wredny i zlosliwy-nie wiem czy to przypadek ??? czy mi cos wszczepili ??

Wybaczam Ci Jacuś Twoją śmieszność.

Opublikowano
10 minut temu, V12 napisał:

Tutaj wiekszośc obserwuje co się w koło , dzieje , nawet przytacza rózne materiały z neta , czego ja akurat nie robie , bo tam sa bardzo rózne rzeczy i trudno wyłowic prawdę 

Dla mnie to nie zadne teorie a obserwacje tego co sie działo , dzieje 

Podejscie Kolegi to około 30 % piszących tutaj w ciagu miesiąca bo wstecz nie czytałem  a może nawet mniej bo jako jedyny głosi że to nie tylko moja sprawa przyjmowanie tego czegoś inni ktorzy przyjeli i sie wypowiadali twierdza że mają gdzieś co ja robie z własnym zdrowiem i szacunek im za to , a według Kolegi demokracja to dobry twór , więc my mamy większość .

W tej 1.5 rocznej kołomyji nikt nie bierze za nic odpowiedzialnosci i tu jest szkopuł 

Ciekaw jaka była by reakcja tych którym to obojętne gdyby spotkali na swej drodze chorego na np: Ebolę .

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, peugeot napisał:

Ciekaw jaka była by reakcja tych którym to obojętne gdyby spotkali na swej drodze chorego na np: Ebolę .

Ale Kolego taką argumentacją naginasz socjotechniczne fakty na kozyść swoich przekonań 

A moja reakcja żadna , zycie jest niebezpieczne , nawet nie wiesz ile możesz minąc najebanych na swojej drodze podrózy pojazdem mechanicznym 

Na zakonczenie bo spadam na robote , powiem tyle gdybym czuł zagrożenie to może bym ryzykował , ale 1.5 roku obserwacja okolicy rozmowy z lokalnymi ludzmi i znajomymi  nie dały mi tego zagrożenia 

Ale niestety sporo osób odeszło z braku opieki medycznej ..

I na koniec pytanie do Ciebie dlaczego nie ma wpisu do oficjalnych chorób zakaźnych ?? Juz bardzo duzooo czasu mineło to nie sa miesiace a zaraz beda lata 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
15 minut temu, peugeot napisał:

Teraz wykręcasz się prawem , a jak będzie taki obowiązek to znajdziesz sobie Iną wymówkę . Nie chcesz się szczepić , boisz się skutków ubocznych  , ja to rozumiem . Ale  głoszenie niesprawdzonych teorii spiskowych za które nikt nie bierze odpowiedzialności to już dla Ciebie żaden problem , 

Czy wiesz, że badania polegają na m.in. sformułowaniu problemów badawczych, postawieniu hipotez oraz analizie danych, aby wyciągnąć wnioski.

Zatem nie rozumiem Twej ufności w urzędnicze wytyczne, które w ciągu roku ujawniły wystarczająco dużo nieprawidłowości. Myślę, że jesteś jednym z tych, którzy poddają się jak nie  strachowi, to  litości.