Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A ja wierze , w tym temacie tylko w to co widze w swoim otoczeniu , oraz co mówią ludzie w moim otoczeniu .

Oni nie maja płacone za zaginanie czasoprzestrzeni oraz za uprawianianie socjotechniki służacej wyzaczonym celom .

A to otoczenie sięga kawał Polski głownie środkowej 

Oczywiście nie negowałem nigdy ryzyka , ale świat jest z reguły niebezpieczny , jest pewnie x razy większe prawdopodobienstwo smierci lub kalectwa 

jadąc samochodem , a jednak wiekszośc to robi , przy tym nie ładuje w siebie cudownych specyfików które magicznie bez zadnych gwarancji maja temu

zapobiedz 

PS . W tej chwili jestem zdrowy , a na własne zyczenie moge się nabawić zapalenia serca , udaru  i chooj wie co jeszcze czas pokarze i stać sie wrakiem srającym pod siebie  , wiadomo po czym , ale

jesli zniszczy mi płuca to przypadek

losowy , którego rachunek prawdopodobieństwa jest nikły 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
15 minut temu, V12 napisał:

A ja wierze , w tym temacie tylko w to co widze w swoim otoczeniu , oraz co mówią ludzie w moim otoczeniu .

Oni nie maja płacone za zaginanie czasoprzestrzeni oraz za uprawianianie socjotechniki służacej wyzaczonym celom .

A to otoczenie sięga kawał Polski głownie środkowej 

Oczywiście nie negowałem nigdy ryzyka , ale świat jest z reguły niebezpieczny , jest pewnie x razy większe prawdopodobienstwo smierci lub kalectwa 

jadąc samochodem , a jednak wiekszośc to robi , przy tym nie ładuje w siebie cudownych specyfików które magicznie bez zadnych gwarancji maja temu

zapobiedz 

Jadąc samochodem  oceniasz ryzyko  , narażasz się  świadomie i dobrowolnie  zakładasz  że inni uczestnicy ruchu podobnie jak ty będą przestrzegać zasad bo dzięki nim jest bezpieczniej . Konstrukcje samochodów też podlegają normom , po to aby było mniej tragedii .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, peugeot napisał:

Konstrukcje samochodów też podlegają normom , po to aby było mniej tragedii .

Szczególnie w PL , migomat , prostowanko  i jedziemy :D

Siedze troche w branży aut i wiele widziałem jak te normy sa spełniane 

I te klocki do blach , skorodowane tarcze , opony 20 letnie , zawieszenia z PRC bo łamia sie ja zapałki... takie kwiatki tylko w EU wschodniej 

Tu  też ocenilem ryzyko preparat jest wiekszym dla mnie ryzykiem niz syntetyczny vir , z którym na 95 % juz miałem do czynienia 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, V12 napisał:

preparat jest wiekszym dla mnie ryzykiem niz syntetyczny vir , z którym na 95 % juz miałem do czynienia 

czyli się boisz nowego i nieznanego?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pafnucy napisał:

czyli się boisz nowego i nieznanego?

Tak juz o tym pisałem , tym bardziej że fizycznie jest to wprowadzane do organizmu 

Mimo 32 lat na karku  to uważam że ten cały postep technologiczny swiata w każdej dziedzinie  , doprowadzi do upadku cywilizacji takie moje przekonania 

Człowiek zapomniał że jest człowiekim 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

doprowadzi do upadku cywilizacji takie moje przekoniana 

czym to się objawi?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pafnucy napisał:

czym to się objawi?

Nie wiem tego , ale około 2012 roku jak weszła era social media , to ludzie coraz bardziej odsuwali się od siebie , i bardziej , to zamierzony cel .

To co sie stało w 20 , to jakos obserwując swiat od 2011( bo wczesniej miałem to w doopie , ale pewne wydarzenie sprawiło ze zaczołem patrzeć inaczej )  to cos wisiało w powietrzu , oczywiscie w otoczeniu uważali mnie za troche świra w tych tematach , ale 2020 jakos dziwnie zaczeli mi przyznawac racje i chetniej rozkminiac cos sie kroi na tym padole 

Teraz szczególnie w miastach podziela sie wiadomo z jakiego powodu , ja np że nigdy tego nie wezmę to mi obojetne kto co robi ale obawiam się że znajda sie tacy co nie będa szanować mojego wyboru tak ja ich 

Pamietajcie i pomyślcie że gdyby pod koniec 2019 , ktos nakreślił wam przyszłość to wiekszość by pomyslała że to jakis świr do psychiatryka , a jednak to jest fakt to wydarzyło , i jesienia znów czeka nas to samo bez wzgledu na % szpryc 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Czyli zdajesz sobie sprawę z tego że potrzebne są zasady i aby dały   efekt to muszą być przestrzegane . W tej chwili to mamy używając pojęć z tej kategorii stan w którym część chce ruchu prawostronnego i tak porusza się po drodze a druga część  preferuje ruch lewostronny i z niego korzysta . Na efekty długo nie trzeba czekać . 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, peugeot napisał:

Czyli zdajesz sobie sprawę z tego że potrzebne są zasady i aby dały   efekt to muszą być przestrzegane . 

Oczywiście , ale to temat bardziej złozony , niż np bezpieczny ruch pojazdów mechanicznych 

Pokazuje  to przykład WLK Brytanii

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, peugeot napisał:

Czyli zdajesz sobie sprawę z tego że potrzebne są zasady i aby dały   efekt to muszą być przestrzegane . W tej chwili to mamy używając pojęć z tej kategorii stan w którym część chce ruchu prawostronnego i tak porusza się po drodze a druga część  preferuje ruch lewostronny i z niego korzysta . Na efekty długo nie trzeba czekać . 

mam rozumieć że jesteś za tym by nie zaszczepionych wziąć za pysk i przymusowo zaszczepić

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Kurcza kto się chce niech się szczepi i co roku jak uważa że za mało to co pół roku wolno nic nie stoi na przeszkodzie .

I własnie o to mam strach , że przymus jest ciagle realny , albo urudnienia w zyciu 

To nie żadna tragedia ale problemów żeby ogranąć przysporzy 

PS U mnie na wiosce 11 domostw i jest 40% po i 60 % nie jest zainterosowana , nikt na nikogo nie wsiada , nawet nie ma tematu , żyjemy normalnie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

" Sadystyczny prześladowca małp zamyka pięć z nich w klatce. Zapewnia im dość średniej jakości pożywienia i wody, by nie pozdychały z głodu, a ich egzystencja sprowadza się do całodziennego patrzenia na świat przez kraty. Prędzej umrą z nudów, niż z braku jedzenia. U szczytu klatki wisi dojrzała, soczysta kiść bananów. Aby ułatwić małpom sięgnięcie do niej, sadysta umieścił w klatce drabinę.

Gdy szok po trafieniu do klatki minął, jedna z małp postanowiła wykorzystać drabinę i zerwać banana. Nagle pojawia się znikąd wąż strażacki. Małpa zostaje oblana zimnym strumieniem wody, ale nie tylko ona – również pozostałe cztery jej towarzyszki. Ma to być zbiorowa kara za grzeszny występek jednej odważnej, kochającej wolność małpy.

W następnych dniach sytuacja powtarza się kilkukrotnie. Jedna małpa decyduję się zerwać banana i cała grupa w rezultacie zostaje oblana zimną wodą. Wkrótce mniej odważne małpy zaczynają bić każdą, która w heroicznym akcie walki o lepszy byt ośmiela się wejść na drabinę. Mimo tego, że drabina nadal stoi, wisząca u szczytu klatki kiść bananów jest poza zasięgiem. W końcu małpy niechętnie godzą się z tym, że muszą obejść się smakiem.

Pewnego dnia eksperyment się zmienia. Sadysta zabiera jedną małpę z klatki a w jej miejsce umieszczą inną. Nie mając pojęcia o zagrożeniu, nowa małpa natychmiast zaczyna wspinać się na drabinę, by poczęstować się bananem. Nowicjuszka nie obrywa strumieniem zimnej wody, ponieważ pozostałe małpy w sekundzie ściągają ją w dół. I wszystko jest po staremu.

Następnego dnia dochodzi do wymiany kolejnej małpy, a potem kolejnej i sytuacja się powtarza: nowa małpa rzuca się na banana, zostaje ściągnięta przez resztę, a następnie się przystosowuje. Po pięciu dniach w klatce nie ma już żadnej małpy pamiętającej karę w postaci strumienia lodowatej wody. Jednak wszystkie nowe małpy wiedzą, że nie powinny wchodzić po drabinie. Wreszcie jedna z nich pyta: “Ej, a tak w ogóle to dlaczego nie możemy zjeść tych bananów?”. Pozostałe wzruszają ramionami i odpowiadają: ” Nie mamy pojęcia, ale wiemy, że nie możemy…”.

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy o zasadach, o których kolega @peugeot wspomniał. Każdą zasadę ktoś kiedyś wymyślił. Np. te tu też https://gadzetomania.pl/19022,22-najdziwniejsze-przepisy-prawne-swiata  

Są zasady, które mają na celu zapewnić nam bezpieczeństwo i te, które mają na celu zapewnić bezpieczeństwo osobom je wymyślającym. Co ma na celu chęć zaszczepienia wszystkich... nie mam pojęcia. Nie wierzę w to, że ta szczepionka szkodzi. W to, że pomaga też nie. Na pewno daje obraz tego, jak bardzo posłuszni jesteśmy i co nam trzeba obiecać, abyśmy zmienili zdanie. 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano

Zagrożenie ze strony wirusów istniało i było wiadomo że prawdopodobieństwo wystąpienia pandemii jest bardzo duże  , sami się do tego przykładaliśmy podróżując po całym świecie .

2 minuty temu, witejus napisał:

mam rozumieć że jesteś za tym by nie zaszczepionych wziąć za pysk i przymusowo zaszczepić

Nie , w końcu mamy demokrację . Ale jeśli zaszczepieni nie chcą się kontaktować z nie zaszczepionymi to też mają do tego prawo . Problem i to duży  jest z tym że obie grupy kożystają że wspólnej przestrzeni .A w tej sytuacji to nie zaszczepieni  mogą częściej chorować i tym samym wpływać  na drugą grupę która sobie tego nie życzy .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, peugeot napisał:

Zagrożenie ze strony wirusów istniało i było wiadomo że prawdopodobieństwo wystąpienia pandemii jest bardzo duże  , sami się do tego przykładaliśmy podróżując po całym świecie .

No coż Kolega wierzy w nature , ja nie . 

Gdzieś był sondaż i 95% odpowiedziała że nie wierzy w nature ( nietoperza , albo innego dzikiego  zwierza ) 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Ale jeśli zaszczepieni nie chcą się kontaktować z nie zaszczepionymi to też mają do tego prawo . Problem i to duży  jest z tym że obie grupy kożystają że wspólnej przestrzeni .A w tej sytuacji to nie zaszczepieni  mogą częściej chorować i tym samym wpływać  na drugą grupę która sobie tego nie życzy .

czyli pośrednio przyznajesz że te niby szczepionki o kant można potłuc skoro praktycznie przed niczym nie chronią skoro boisz się przebywać z nie zaszczepionymi

Opublikowano

o tym ze banany maja duzo witamin i dobrze wplywaja na potencje-to akurta w 100 % prawda.

historia kolem sie toczy-to nie pierwsza i nie ostatnia pandemia, dawniej ludzie uciekali z zarazonych miejs roznoszac po swiecie zarazki, teraz robia to szybciej bo samolotami i samochodami. 

teraz przynajmniej nie wini sie czarownic ,kotow i zydow za czarna smierc, nie plona stosy i nie morduje sie bogu ducha winnych za pandemie.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

teraz przynajmniej nie wini sie czarownic

czy ja wiem?patrząc na ilość wstążeczek na traktorach, to tylko patrzeć jak gdzieś jaką spalą. :D

a czasami mam wrażenie że tych co się zaszczepili chętnie by tu ukamienowano.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

No i to smutne  że nikt nigdy nie odpowie ża to syntetyczne coś to zgotowało tyle bólu

Ale coż to ludzie ludzią zgotowali...

A jak kto che niże wierzy w nietoperza :D:D

Edytowane przez Gość