Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

boją się i tyle.

Znalazł się bohatyr. 

Moje dziadki też mówią a czego tu się bać. 🤦‍♂️

Poczekajmy jeszcze kilkanaście miesięcy to będziemy mieli wyraźny obra czy szczepienie to dobry kierunek czy nie. 🤨

Opublikowano
15 minut temu, V12 napisał:

Nigdy jej nie było to socjotechniczna wydmuszka 

Otóż to. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, peugeot napisał:

To nie wina demokracji , to ludzie nie potrafią lub nie chcą tworzyć wspólnot i przestrzegać zasad .

Przykład idzie z góry to co się dziwisz że nie ma wspólnoty wśród ludzi a przestrzeganie zasad to już całkiem. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Po co człowiek stosuje szczepionki to wiesz i na pewno też słyszałeś o szczepionce przeciw wirusowi o której  mowa .Problem polega na tym że ty odrzucasz argumentację większości lekarzy . 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, peugeot napisał:

Po co człowiek stosuje szczepionki to wiesz i na pewno też słyszałeś o szczepionce przeciw wirusowi o której  mowa .Problem polega na tym że ty odrzucasz argumentację większości lekarzy . 

Tych z TV to fakt , umnie w pipidówkach nie ma celebrytów 

Człowiek stosuje wiele rzeczy czy słusznie... ???

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Przykład idzie z góry to co się dziwisz że nie ma wspólnoty wśród ludzi a przestrzeganie zasad to już całkiem. 

Właśnie , każdy patrzy tylko aby inni coś zrobili a sam nie zrobi nic .

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

Szczepionki tak ale nie te na covid19 które nie są przebadane klinicznie. 

Tylko ciemnota intelektualna daje wiarę tym gwiazdorom medycznym żeby się szczepić ale kto potrafi samodzielnie myśleć wstrzymuje się ze zbyt pochopną decyzją. 

Opublikowano
12 minut temu, peugeot napisał:

To nie wina demokracji , to ludzie nie potrafią lub nie chcą tworzyć wspólnot i przestrzegać zasad .

Pierwsze pytanie. Co rozumiesz pod postacią słowa demokracja, wolność słowa? Demokracja urwa mać, gdzie się nie obrócić tam kamera, handlują twoimi danymi, wszędzie wszystko o tobie wiedzą. ch*j z taką demokracją. Przymus szczepień. Zwykły komunizm. Poczekać jeszcze trochę a spokojnie żyć będą mogły tylko pewne jednostki, a reszta będzie zapyerdalać za miskę ryżu. Piardną coś w tv ciemny lud wszystko łyka , tak samo jak było co granice pozamykane, Cieszyn Gorzyczki Świecko Zgorzelec Kołbaskowo, osobówki jeździły aż furczalo, nikt mi nie wierzył do póki nie nagrałem filmu jak osobówką przemierzam granice i nikogo ze służb na granicy. Niektórym i to nic nie udowodniło. Tak ludzie są zaszczuci i otumanieni.

Opublikowano

Pytałem o temat Wielkiej Brytanii jak zwykle brak odpowiedzi , to nie nowośc spotkałem się już z siewcami szpryc co sie zaginaja na prostych pytaniach 

Opublikowano

Samo to że rządzący jak i medycy nie biorą odpowiedzialności za skutki uboczne tych szczepień powinno dać do myślenia. 

Opublikowano

Damian trochę ma racji zawsze było przed wiekami ze ludzie robili za słoninę a inni byli bardzo bogaci i zawsze tak było, można powiedzieć wiecznie, komunizm zniszczył ten tred ale i komunizm upadł i teraz tak będzie jak dawniej ze jeden będzie miał miliony a inny nic.

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

Tych z TV to fakt , umnie w pipidówkach nie ma celebrytów 

Człowiek stosuje wiele rzeczy czy słusznie... ???

Na tym polega  nauka i korzystanie z jej odkryć , poza tym  nic innego nie mamy . No chyba że ktoś woli  wyrocznie czy inne wszechwiedzące  byty .

Opublikowano

jesli ktos jest kamikadze na dwoch kolach to nie ma powodu bac sie wirusa, predzej go na organy przerobia niz umrze w lozku szpitalnym. pamietacie ze jeden z adminow af w tamtym roku do piachu pojechal. corka w korku stala jak go z asfaltu zbierali.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał:

jesli ktos jest kamikadze na dwoch kolach to nie ma powodu bac sie wirusa, predzej go na organy przerobia niz umrze w lozku szpitalnym. pamietacie ze jeden z adminow af w tamtym roku do piachu pojechal. corka w korku stala jak go z asfaltu zbierali.

no patrz i ten kamikadze przezył 17lat  na dwóch kołach nie robiąc krzywdy nikomu .

Zresztą nie mam o czym gadac z osobą która zyczyła mi żebym dostał c19 , plus nazywanie dawcą osoby której sie nie zna :D:):):D dobra beka haha

Pewnie ktos na , skuterze i Junaku z PRC to tez dawca bo 2 koła i silnik nie no  ehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehe usmiałem sie 

Załóż do auta klatke bezpieczeństwa , szyby pancerne aaa i 3 maski FPP3 wtedy bedziesz bezpieczny przed dawcami na ulicach 

aaaa i właź na hama na przejście dla pieszych przeciez masz takie prawo to ja mam uwazać i mieć magiczny czerwony przycisk stop żeby zatrzymac byle jaki pojazd bo świeta krowa idzie i nie patrzy 

Dla mnie takie zachowanie to Rów Marianski... szkoda kilku sekund na moja dyskusje z taka osobą 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Ja się go nie boje sam się zaszczepiłem a co mi tam i tak kto się urodził to i umrze ale widzę po ludziach ze stali się nerwowi po tych szczepieniach .

Ale przeszkadza Ci ze taki osobnik jak ja nigdy tego nie zrobi , i ogólnie milony takich osobników .??

Czy podchodzisz do tego normalnie chciałes poszedłeś , bo mi np nic do tego Twoja decyzja a inni niech robia co chcą ?? 

Opublikowano
7 minut temu, V12 napisał:

Pytałem o temat Wielkiej Brytanii jak zwykle brak odpowiedzi , to nie nowośc spotkałem się już z siewcami szpryc co sie zaginaja na prostych pytaniach 

Nie jestem znawcą Wielkiej Brytanii i nie twierdziłem że nim jestem , temat dotyczy wirusa i jego rozprzestrzenianie nie zależy bezpośrednio od nazwy kraju w którym rzecz się dzieje .

12 minut temu, PRIMO napisał:

Szczepionki tak ale nie te na covid19 które nie są przebadane klinicznie. 

Tylko ciemnota intelektualna daje wiarę tym gwiazdorom medycznym żeby się szczepić ale kto potrafi samodzielnie myśleć wstrzymuje się ze zbyt pochopną decyzją. 

A jak wyobrażasz sobie absolutnie niepodważalny dowód na słuszność jakiegoś twierdzenia ? Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak pewność , jest tylko założenie które w praktyce może się bardzo często sprawdzać . 

Opublikowano

Mój wujo najlepszy. Jak szczepionki nie było to on się zaszczepi pierwszy. Teraz jak szczepionkę wynaleziono szybciej, aniżeli lekarstwo tak mu się odmieniło. Nie zamierza się szczepić 😂

Opublikowano
4 minuty temu, peugeot napisał:

A jak wyobrażasz sobie absolutnie niepodważalny dowód na słuszność jakiegoś twierdzenia ? Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak pewność , jest tylko założenie które w praktyce może się bardzo często sprawdza

Jeszcze raz przeczytaj ale ze zrozumieniem czytanego tekstu 🤨

"Samo to że rządzący jak i medycy nie biorą odpowiedzialności za skutki uboczne tych szczepień powinno dać do myślenia. "

•  
Opublikowano

W normalnych przypadkach wymaslano najpierw antidotum, a później opracowywano jak przeciwdziałać. Ale ja to może i za głupi jestem. Prosty chłopak z chłopo robotniczym pochodzeniem. 🙄

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

"Samo to że rządzący jak i medycy nie biorą odpowiedzialności za skutki uboczne tych szczepień powinno dać do myślenia. "

•  

Moim zdaniem setki milionów testów to dużo , a sceptycy zawsze mogą powiedzieć że skutki uboczne będą w dwudziestym pokoleniu ( nie podając żadnych argumentów ) .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, peugeot napisał:

Moim zdaniem setki milionów testów to dużo , a sceptycy zawsze mogą powiedzieć że skutki uboczne będą w dwudziestym pokoleniu ( nie podając żadnych argumentów ) .

Ale jaki tego skutek teraz jest Wlk Bryt zaraz 65 % i rosna tesciki i beda rosnąc , zaraz jesien i znow po 50 tys 

, jacy sceptycy raczej ostrozni obserwatorzy , po co mam to robic jak to nic nie daje :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

I właśnie sam się zaoeałeś zwolenniku szczepień. 🤦‍♂️

Te testy to jedna wielka ściema !

Sceptycy mają poniekąd rację bo te szczepionki jak już wyżej pisałem nie są przebadane klinicznie. 

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

•  

Setki milionów szczepień to całkiem sporo jak na test .