Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza się , rozum  i intuicja sprawdza się przy  tak prostych zależnościach ,  najpewniej dlatego go mamy . Ale nie radzi sobie  lub nawet przeszkadza w poznaniu  wielu  bardziej skomplikowanych zagadnień np: nieskończoność , nicość , początek , koniec , świat w skali nano i makro . Rozum powstał aby unikać zagrożeń ( przysłowiowe  zjedzenie przez lwa )  a nie po to aby rozwiązywać skomplikowane zagadnienia fizyczne - z którymi słabo sobie radzi .

Opublikowano (edytowane)

Miałem juz nie pisać w tym temacie bo szkoda mi czasu ale napisze ostatni raz .

Czekam na JESIEŃ , wtedy juz się wyjaśni czy kto miał racje 

Ja zostaje zabetonowany w swoich poglądach i to takim prawdziwym betonem a nie ten gównem co sie teraz muruje 

cieszę się na swoj sposób zyciem i tak mija miesiąc za miesiącem tej 1.5 rocznej farsy bez strachu  i bedzie dalej mijał od fali do fali , 

Dalej żyje bez polepszaczy jak full znajomych i to o wiele bardziej mobilnych odemnie w RÓZNYM wieku i z róznymi wczesniejszymi perypetiami

zdrowotnymi 

Nawet juz nie myśle o tym ze nie ma żadnej opieki medycznej bo chorób jest 1000 a nie 1....

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A jeśli się okaże że nie masz racji ? To  co , będziesz musiał kuć ten beton . Twierdzisz że to farsa a jednocześnie czekasz do jesieni aby coś się wyjaśniło . Jeśli nie masz pewności  co jest zrozumiałe  , to nie betonuj swoich poglądów bo to nie ułatwia życia .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, peugeot napisał:

A jeśli się okaże że nie masz racji ?

Ale nic nie będe musiał kuć bo to nie wpłynie na to że  nigdy nie przyjmę tego czegoś .

Polityka strachu na mnie nie działa , aaaa nie w sumie działa bo nie jestem testerem nowych technologii na sobie 

35 minut temu, jacus napisał:

foliarze😂,.

o i tym o to zaszczytnym tytułem z którego jestem dumny kończę ta dyskusję :) aaa i pamietaj drogi kolego że takich jest przynajmniej kilka milionów i to raczej ludzie w kwiecie wieku ... , a jeszcze podpowiem fajne wyzwiska : szury i plaskoziemcy , przydadza sie na przyszłość 😆

Także wolna amerykanka , grajcie może wygracie nowego Jondera za to sie kupi :D:D:D

Aaaa i życzę zdrówka po pewnie co rocznej a może 6 miesięcznej szprycy , niech zyje 21 wiek , 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, peugeot napisał:

Bezpieczniej jest nie mówić  słowa : nigdy .

To zależy od determinacjii , nie takie sie cuda dzieją ... 

Wielu rzeczy jest bezpieczniej nie robić , a jednak robimy ...

Nigdy nie napisałem w tym temacie o nie omylności ,  poprostu jestem zabetonowany w jednej kwestii i to tyczy mnie jako jednostki inni niech robia co chcą  , na razie nie mam powodu do obaw kiedy taki nastapi wtedy się będe martwił 

I proszę bez wywodów , tacy są zagrożeniem itp , zagrożenia są na codzień , dureń co pisze SMS w czasie jazdy , wsiada na podwojnym i wiele wiele innych którzy są na codzień nie odławiani a stanowią REALNE ZAGROŻENIE dla przypadkowych osób  

Może na takich  co stanowią realne zagrożenie wymyślcie jakie wyzwiska , jaśnie nowoczesni obywatele 21 wieku:D na sznurkach socjotechniki 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A co jak się ktoś zaszczepi to już co roku będzie musiał? a jak potem nie pójdzie to co? @v12

@V12

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, akooo napisał:

A co jak się ktoś zaszczepi to już co roku będzie musiał? a jak potem nie pójdzie to co? @v12

@V12

To są moje czarne wizje gdyby miał nastąpić przymus . Ale co to za problem ten kto poszedł sam  na 2 to na 3 nie pojdzie i 4 ?? No chyba że organizm zacznie krzaczyc to sie zastanowi 

Zresztą , za granicę nie wybędziesz to juz zostanie na zawsze nawet żeby trzepać  byznes

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A po co mi za granicę wybywać😊

Ja myślę że przymusu mimo wszystko nie będzie i to się jakoś rozejdzie

Opublikowano (edytowane)

To zależy , co się w życiu robi . Już w tej chwili jest nieciekawie , mimoże brak podstawy prawnej ...

jak się jest sobie samemu szefem to na RAZIE jest spokój .

niestety jestem pomieszaniem realysty i trochę pesymisty 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nieodpowiedzialna osoba to też ta która mając świadomość  że może być nosicielem np:  wirusa (  potencjalnie   śmiertelnego ) nie robi  tego co może , by z tym skończyć . 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, peugeot napisał:

Nieodpowiedzialna osoba to też ta która mając świadomość  że może być nosicielem np:  wirusa (  potencjalnie   śmiertelnego ) nie robi  tego co może , by z tym skończyć . 

To teraz weź broszurkę tego czegoś i przytocz mi fragment karty charakterystyki  że kiedy to wezmę to nie moge byc nosicielem . Albo może jakies opracowanie z pewnego niezależnego źródła ?? 

A co jak przeniosę na ubraniach lub  przedmiotach ??

Dlaczego dalej musisz nosić stringi(maskę):) ??? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Toć jak się zaszczepisz to podobno się nie zarazisz a jak już to nie odczujesz. Taki chyba sens tej szczepionki

@peugeot

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, akooo napisał:

Toć jak się zaszczepisz to podobno się nie zarazisz a jak już to nie odczujesz. Taki chyba sens tej szczepionki

No właśnie takie jest przekaz , więc co komu jak ja odczuje ?? To moja sprawa , do "szpitala" miejsca nie zajmę bo tam prędzej fikne bo nawet nikt mi pić nie da 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Tylko cały myk polega na tym że musisz się szczepić co pół roku bo tylko tyle działa ta szczepionka a gadanie tych wszystkich łekspertów że działa dłużej to o kant D rozbić .

I nie masz żadnej gwarancji że będzie skuteczna. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

no ale że i co? no może zadziała. no jak nie to co??

Opublikowano

To idź pogadaj już z cmentarnym kopidołkiem o wymiarach nowej willi. 🤪😁😂🤣

Opublikowano

Gwarancję to mają, ale producenci odnośnie zysku... Gdyby ten wirus wybuchł w afryce i tam się głównie rozprzestrzeniał, to producenci szczepionek nie kiwnęli by nawet palcem, by cokolwiek zrobić, z racji nikłego zarobku i od cała tajemnica odnośnie ich popularności w całej europie. Niech taki Pfizer przeznaczy tylko 1 mld na "promocję" wynajmując setki ekspertów to i tak zarobi wielokrotność tej sumy.