Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Minister zdrowia powiada że już nigdy nie wrócimy do czasów przed COVIDEM  .

ale nius.

a da się wrócić do jakichkolwiek czasów wcześniejszych?

Opublikowano

SARS-CoV i MERS-CoV z wykorzystaniem leków zatwierdzonych do stosowania w innych wskazaniach (80, 81). W pierwszej pracy, de Wilde i wsp. przebadali bibliotekę 348 leków, wskazując na cztery substancje aktywne względem koronawirusa MERS: chlorochinę (stosowana m.in. w malarii), chlorpromazynę (neuroleptyk), loperamid (lek przeciwbiegunkowy) oraz lopinawir (stosowany w zakażeniach wirusem HIV) (81). Przebadane substancje charakteryzowały się dobrymi parametrami, hamowały replikację wirusa (IC50) przy stężeniach od 3 do 8 µM. W drugiej pracy, Dyal i wsp. przebadali 290 leków, analizując ich wpływ na replikację MERS-CoV i SARS-CoV (80). W efekcie zidentyfikowano 33 substancje hamujące namnażanie MERS-CoV, 6 substancji działających na SARS-CoV oraz 27 związków aktywnych względem obu tych patogenów. Niektóre z substancji czynnych wykazały aktywność już przy bardzo niskim stężeniu. Przytoczone badania są istotne, gdyż leki te zostały już zatwierdzone do stosowania u pacjentów, a ich właściwości farmakokinetyczne i farmakodynamiczne są dobrze poznane. Głównym problemem pozostaje jednak brak możliwości potwierdzenia ich aktywności przeciwwirusowej w warunkach eksperymentalnych in vivo i brak doświadczenia klinicznego .

Dokładnie tak tylko to ma na celu zrobienie z ludzi niewolników .

Opublikowano (edytowane)

Ja już dawno się zaszczepił i mi nic, było kilku ludzi zdrowych i młodych i ledwo spod łopaty uciekli.

Lekarze same się po szczepili i takich co nie chco się szczepić nazywają głupiomondrzy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Mozę i dziwne ale teraz okres grypowy i już 4,5mln ludzi zaszczepionych co wpływa ze będzie coraz mniej zresztą tak się wszystkim przejmować co będzie to będzie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
42 minuty temu, galan99 napisał:

Dziś już spadło o 10 tyś bo do 10 ma spaść prawie do zera tak szybko bo rocznica a po 10 od nowa będzie wzrost dziwne to jest .

Spadło bo mniej testów wykonanych,że wy jeszcze wiezycie w te ich statystyki 

Opublikowano

Co spadło?  Dziś  29tys nowych 🤔

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

lepiej się nie szczepić?  szpitale są puste?

Przeczytaj wypowiedź Niedzielskiego, któryś tam wyżej wstawił link. To się nie  skończy, i coś mi się wydaje że szczepionki okażą się lipą bo nowe mutacje itd.

Opublikowano

Robili 40 tys testów było 10tys, przy 110tys, testów musi być 35tys. chorych.  W niedzielę i Święta spada ilość testów, mogę to zrozumieć, ale nie mogę zrozumieć skoro taka zachorowalność, że w te dni też mała umieralność.

Opublikowano

No innego wytłumaczenia nie widzę.

1 minutę temu, witejus napisał:

grabarze też chcą mieć wolne

Opublikowano (edytowane)

Przecie naukowcy już powiadają ci co byli zaszczepieni pierwsi w grudniu po roku szczepionka nie będzie już chronić trzeba  dalej się szczepić od nowa czyli po szczepionce organizm nie nauczył się bronić przed COVIDEM czyli to jest bujda na resorach z tymi szczepionkami .

NA ŚLĄSKU I MAZOWIECKIM NAJWIĘCEJ A DLACZEGO BO TO SO BASTIONY PRZECIWNICY PIS .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

ale za to jaka kasa

2 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie naukowcy już powiadają ci co byli zaszczepieni pierwsi w grudniu po roku szczepionka nie będzie już chronić trzeba  dalej się szczepić od nowa czyli po szczepionce organizm nie nauczył się bronić przed COVIDEM czyli to jest bujda na resorach z tymi szczepionkami .

NA ŚLĄSKU I MAZOWIECKIM NAJWIĘCEJ A DLACZEGO BO TO SO BASTIONY PRZECIWNICY PIS .

2 minuty temu, galan99 napisał:

za to jaka kasa

Opublikowano
7 minut temu, deSilva napisał:

Robili 40 tys testów było 10tys, przy 110tys, testów musi być 35tys. chorych.  W niedzielę i Święta spada ilość testów, mogę to zrozumieć, ale nie mogę zrozumieć skoro taka zachorowalność, że w te dni też mała umieralność.

Dziś dane z Lubelskie około 1000 zakarzeń , 1 osoba zmarła na covid19 , 23 zmarły na choroby inne ale miały też covid. To ma być pandemia? 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Żadna szczepionka nie działa wiecznie, podejrzewam że pół roku po szczepieniu ochrona jeśli jest, przestanie działać.