Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ty masz swiadomosc jak wygladalo zycie wiekszosci takich rodzin ??? jeszcze w sasiedniej wsi stoi chalupa pradziadkow, jak oni sie tam pomiescili- co prawda mieli tylko 6 ale chyba dwoje zmarlo w dziecinstwie. jak mlodym ludziom opowiadam jak wygladala galicyjska bieda zaslyszana z opowiesci staruszkow ,to nie moga uwierzyc...................

Opublikowano

Materialiści...Dzieci to sens życia. Kuzyn zamożny, a żona 27 lat pochodzi z wielodzietnej rodziny ponad 10-cioro i niemalże co roku w ciąży, teraz z 5-tym dzieckiem w łonie, cud. Inna kuzynka z mężem nie mają, a leczenie drogie, nierefundowane.Refundacja in vitro w ramach programu "Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013-2016", była realizowana od 1 lipca 2013 r. do 30 czerwca 2016 r.  Minister zdrowia Konstanty Radziwiłł zadecydował o unieważnieniu kolejnej edycji programu. https://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/niezbednik-pacjenta/refundacja-in-vitro-kto-moze-skorzystac-z-refundacj-in-vitro-aa-H8Gd-aE5q-AgJQ.html

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Powiedz że młode dziś nie chcą nic robić tylko telefon 24 godzin na dobę .

Dzieci od maleńkości do roboty trzeba przyzwyczajać i uczyć pracować to im na dobre wyjdzie?

Opublikowano
34 minuty temu, Ywa napisał:

Materialiści...Dzieci to sens życia. Kuzyn zamożny, a żona 27 lat pochodzi z wielodzietnej rodziny ponad 10-cioro i niemalże co roku w ciąży, teraz z 5-tym dzieckiem w łonie, cud. Inna kuzynka z mężem nie mają, a leczenie drogie, nierefundowane.Refundacja in vitro w ramach programu "Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013-2016", była realizowana od 1 lipca 2013 r. do 30 czerwca 2016 r.  Minister zdrowia Konstanty Radziwiłł zadecydował o unieważnieniu kolejnej edycji programu. https://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/niezbednik-pacjenta/refundacja-in-vitro-kto-moze-skorzystac-z-refundacj-in-vitro-aa-H8Gd-aE5q-AgJQ.html

To jest własnie zastanawiające. Z jednej strony mówi się, ze teraz mało dzieci się rodzi. Z drugiej strony odbiera się wielu szanse na dziecko. Tego nie mogę zrozumieć.

Opublikowano
10 godzin temu, Roman4321 napisał:

dobrobyt nie sprzyja dzietności

co to jest ten ,, dobrobyt ''       przedewszystkim wiek matki która która decyduje się na macierzynstwo nie sprzyja dzietnosci ,

43 minuty temu, Andpol napisał:

Dzieci od maleńkości do roboty trzeba przyzwyczajać i uczyć pracować to im na dobre wyjdzie?

nauczy charakteru , choć z drugiej strony ten co na prace sie decyduje to raczej charakterek już ma .

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

To jest własnie zastanawiające. Z jednej strony mówi się, ze teraz mało dzieci się rodzi. Z drugiej strony odbiera się wielu szanse na dziecko. Tego nie mogę zrozumieć.

Ale kto odbiera ?

Dnia 1.08.2020 o 06:53, asharot napisał:

Prawda taka że mister i cały rząd przestał sobie radzić z Covid. Wybory się odbyły to teraz można pokazać prawdziwe liczby dziennych zachorowań i mieć to w pupie.

A niemcy kiedy przestały sobie radzić?

Opublikowano

Jak posłuchałem raz rozmowę dzieci z 3 klasy podstawowej ma jeden komórę za 2 tyś a drugi za 500 zł i powiada ten z lepszą komóra biedni jesteście do tego co ma tańszą komórę k**wa w d*pach się przewraca dzieciom .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Jak posłuchałem raz rozmowę dzieci z 3 klasy podstawowej ma jeden komórę za 2 tyś a drugi za 500 zł i powiada ten z lepszą komóra biedni jesteście do tego co ma tańszą komórę k**wa w d*pach się przewraca dzieciom .

nie tylko wśród dzieci takie podejście.

Opublikowano

Każdym kraju jest socjalizm tak jak w Niemczech , Francji tylko u nas nic nie może być mamy być nie wolnikami Europy za darmo pracować na godzinę dostać 5 zł i do tego odjąć podatek .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ty sie ciesz, że za podsluchiwanie wpierdal nie spuscili :D

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 30.07.2020 o 23:32, pafnucy napisał:

Taki kierunek wspomaganie nieróbstwa to głupota.

Pewnie lepiej prezerwatywy rozdawać to się dzietność poprawi aludzie na raka będą umierać bo brak kasy