Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mam sporą rodzinę w USA 

to wszystko polega na tym za co chcę płacić rząd a nie kto to będzie fizycznie wykonywał

Opublikowano (edytowane)

A która to ta młoda generacja? Racyl to wygląda tam tak jesteś bogaty = stać cię na wysokie ubezpieczenie dzięki któremu nie boisz się np. długiego pobytu w szpitalu jak jesteś bidny to twoje ubezpieczenie pokrywa np. tydzień leczenia potem radź sobie sam. Pięknie więc też nie jest. 

Edytowane przez hubertb
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko kiedyś rodziło się dużo dzieci bywało że w jednej rodzinie było po 3 do 6 i więcej , wiec co miało zostać zostało a dziś ile jest dzieci 1 lub 2 albo wcale bo kariera .

Sara generacja to 24 rocznik .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

to prawda są w większości nagrobki z liczbą lat około 60 a kolejki jak były tak są

Opublikowano

No i ?/ O czym to świadczy ?

1 minutę temu, galan99 napisał:

Tylko kiedyś rodziło się dużo dzieci bywało że w jednej rodzinie było po 3 do 6 i więcej , wiec co miało zostać zostało a dziś ile jest dzieci 1 lub 2 albo wcale bo kariera .

Opublikowano

brniecie  w ciezki temat zarówno w usa nie jest kolorowo , tak samo jak w polsce czy w innych krajach gdzie jest mix prywatno -panstwowy ,podniesienie wyceny swiadczeń szpitalnych spowoduje wzrost pensji tam zatrudnionych , każdy odwiedzał kogoś w szpitalu a z tego co ja zauwazyłem to pielegniarki przesiaduja w swoim pokoiku  a jak maja troche wiecej pracy to są złe , trzeba zmienić podejscie zatrudnionych w szpitalu do pacjenta  nie we wszystkich tak jest , ale to jest wiekszość .

• Like 1
Opublikowano

jeszcze raz wam mówię że to przez to że chorowici umierali , a nie że dawniej ludzie zdrowsi byli !

Opublikowano

Jestem prawie pewien że już za mojego życia podstawową diagnostykę i rutynowe zabiegi będą wykonywać maszyny. Jest to wprost nieuniknione. 

Zgoda selekcja była do tego jeszcze wojna więc przetrwały tylko jednostki najsilniejsze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

jeszcze raz wam mówię że to przez to że chorowici umierali , a nie że dawniej ludzie zdrowsi byli !

Dokładnie ale kiedyś dzieci rodziło się dużo było po 5 w rodzinie a dziś 1 lub 2 i co ma zostać ? .

Opublikowano

jak będą się tak bronili jak przed e-receptami czy e-zwolnieniami to nie prędko to nastąpi Hubert

@galan99 bo 500zł to mało kogo przekupisz żeby miał dodatkowe potomstwo

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Dokładnie ale kiedyś dzieci rodziło się dużo było po 5 w rodzinie a dziś 1 lub 2 i co ma zostać ? .

Czy ja wiem w okolicy 1-2 to mało kto ma z reguły 3

Opublikowano

i pisowskie 500+ nie pomogło

😁😁

jak nic będą potrzebni imigranci

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

i pisowskie 500+ nie pomogło

😁😁

jak nic będą potrzebni imigranci

A jacy to imigranci co zechcą pracować ? żeby się nie okazało że to ty będziesz bardziej pracował by ich utrzymać .

• Like 1
Opublikowano

no to galan bierz sie do roboty 😁

ja zrobiłem swoje w mojej rodzinie 2 rodziców 2 dzieci

A tak naprawdę to są w imigrantach ludzie co chcą pracować i żyć godnie tylko że w telewizji wrzucono ich do jednego woru

Opublikowano (edytowane)

z tą automatyzacją to róznie bywa ,kilka lat temu działała sieć stacji benzynowych bez obsługowych NESTE , CHYBA ZBANKRUTOWAŁA  , W SKLEPIE  lerła-merlin   było kilka kas bezobsługowych ,- nie ma żadnej , biedronka w stolicy lub lidl miał otworzyć market bezobsługowy ,  ale brat cioteczny coś mówił ze za dużo towaru kradli ,  wchodzi automatyzacja i jest nie unikniona ale chyba nie zawsze    sie przyjmie .     chyba  w holandi była ferma trzody bez obsługowa co swinie zdechłe kilka dni lezały .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

dalej masz po kilkanaście kas samoobsługowych w e.leclerc, tesco. problem z nimi że jak ktoś kupuje więcej sztuk albo coś na wagę to sie blokują i potrzebna pomoc obsługi. zawsze pracownik musi chodzić

w 100% to nigdzie nie było ale jakaś tam cześć jest potrzebna

Opublikowano

Kasy bezobsługowe u mnie w mieście to prawdziwy hit. To nie automaty tylko roboty i to cholernie zaawansowane, będzie to coś w rodzaju pomieszczenia do którego wchodzisz, jesteś prześwietlany i badany. Ciężkie przypadki są konsultowane na odległość a proste dzięki odpowiednim bibliotekom algorytmów leczone bez konieczności pytania lekarza o zdanie. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, racyl napisał:

no to galan bierz sie do roboty 😁

ja zrobiłem swoje w mojej rodzinie 2 rodziców 2 dzieci

A tak naprawdę to są w imigrantach ludzie co chcą pracować i żyć godnie tylko że w telewizji wrzucono ich do jednego woru

No pewnie, że są imigranci, którzy chcą pracować, może nawet większość. Jest też jednak duża grupa (może też większość), która przyjechała po kasę. 

Mam kumpla we Wiedniu, jak to określił Turek jest od tego, żeby dzieci robić, a jego żona, żeby je rodzić. Nie muszę mówić ile tam dostają Kindergeld na dziecko, bo jakby usłyszeli, że w Polsce jest 120 euro to by umarli ze śmiechu. Fakt faktem dziecko musi chodzić do szkoły i znać język, ale nauczyć się języka dziecku jest łatwiej niż dorosłemu zapalić schluga. (Tam wszyscy palą notabene).  Chociaż akurat tam jest dosyć stabilna mieszanka Serbów, Turków i Polaków plus reszta i wszystkie nacje trzymają się w szachu i jest przez to pewna (chwiejna) równowaga. Gorzej jest np. w Niemczech gdzie Turcy przejęli gospodarkę.

Francji czy Holandii i Brukseli już nie ma, to już zupełnie imigranckie tereny.

Edytowane przez karban