Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

śliski czy nie. do tej pory była możliwość głosowania a teraz zrobiono obowiązek

nic nie należy co macanego, nie chcę to nie zapłaci i takie są realia, można ludzi pogonić żeby pomidorów nie macali a wszytko co jest w opakowaniach każdy sobie ogląd ile chce

Opublikowano

Chciał byś żeby ten co go nie lubiłeś że z Włoch wirusa przywiózł łaził i macał te opakowania ??

Opublikowano

takie są realia handlu że sie ogląda i kupuje. syf może być wszędzie a najwięcej go na drzwiach ,wóżkach , klamkach.

po każdym kliencie nikt nie przeciera tych rzeczy szmatą tylko co parę godzin

jak się ogląda to pranie mózgu na tvp to potem się człowiek panicznie boi a to ludzi a to rzeczy

Opublikowano

Ludzie jeden za drugim łażący po lokalu wyborczym to ognisko podobne do domu opieki. Karty latające pocztą wraz z danymi głosującego to wątpliwa jakość głosowania - pogodzeni? Karta dostarczana pocztą powinna być zindywidualizowana i na takie doręczenie niema czasu.

Opublikowano (edytowane)

a co z tymi którzy nie chcą głosować ? po co im wysyłać karty pocztą

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

takie są realia handlu że sie ogląda i kupuje. syf może być wszędzie a najwięcej go na drzwiach ,wóżkach , klamkach.

po każdym kliencie nikt nie przeciera tych rzeczy szmatą tylko co parę godzin

jak się ogląda to pranie mózgu na tvp to potem się człowiek panicznie boi a to ludzi a to rzeczy

Sam panikowałeś na początku bardziej niż ktokolwiek i kamienować niemal chorych chciałeś . Takie wrażenie odniosłem ,

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

nie róbcie propoagandy że w lokalu zara wszystkich trafi

2 osoby głosujące, komisja za pleksą w lokalu i niech sobie głosują ci co chcą

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Sam panikowałeś na początku bardziej niż ktokolwiek i kamienować niemal chorych chciałeś . Takie wrażenie odniosłem ,

trzeba odróżnić profilaktykę/ zapobiegawczość od tego z czym musimy żyć

a co miałeś z przekazów medialnych o tym, sama panika tylko wynikała

Opublikowano

no wynikała . Teraz ludzie przywykli , ale jednak jakieś zasady muszą być . A macanie towarów to i bez korony jest z deczka obrzydliwe .

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Pafnucy napisał:

no wynikała . Teraz ludzie przywykli , ale jednak jakieś zasady muszą być . A macanie towarów to i bez korony jest z deczka obrzydliwe .

co nazywasz macaniem

macanie to może być owoców, warzyw które czym więcej łap dotknie to robią się miękkie a z innymi towarami to nie żadne macanie

towar zanim trafi do klienta to tak samo p za sklepem może być w kilku łapach wcześniej

każdy idzie teraz w rękawicach do sklepu przynosi towary do domu i co odkaża opakowania ? ładuje do lodówki półek a potem gołymi łapami je wyciąga i spożywa

trzeba sprawdzać co się je bo można przywlec do domu po dacie ważności, co mi z takiego np nabiału co dzisiaj kończy sie  przydatność a cena regularna, niech sobie sprzedawca sam wpierdziela

Edytowane przez racyl
Opublikowano

to jak mleko z mlekowity pod marką biedronki przydatność 2-3dni i bardzo często popsute a mleko tej samej mlekowity pod swoją marką ponad tydzień przydatności i zero niespodzianki w środku

Opublikowano
2 minuty temu, Roman4321 napisał:

nie zaszkodzi

dobry sprzedawca nie będzie czekał do ostatniego dnia przydatności tylko zrobi na niego promocje wcześniej i wyprzeda

a są sklepy że z ceną regularna stawiają produkty przeterminowane na swoich pułkach

Opublikowano

Sprzedawca jest od sprzedawania , a nie promocji . Promocję to może właściciel sklepu zrobić .

Opublikowano

nikt nie będzie trzymał krowy żeby napić się mleka w dzisiejszych czasach  😁

nie czepiaj się słówek , wiadomo o co chodzi 😁

Opublikowano
zasłyszane w tłumie:
.hmmmm.....od szumu czy od szumowiny?
Narobił szumu a chce być bez winy
Raz śmieje się z maseczek, raz je nakazuje
Kto tymże dziwnym ministrem kieruje?
Oczka spuchnięte, płakał, czy ze śmiechu?
Wielki minister polskiego oddechu.
Dbajac o zdrowie narodu-fizyczne,
Serwuje ludziom męczarnie psychiczne.
Matka Teresa gniewnie patrzy z Nieba
Gdy pan minister pozbawia nas chleba;
Chleba, powietrza, wolności i pracy.
Dziwny z nas naród - dziwni my – Polacy,
My-których męstwo kule wyryły na murach
My, których wolnść przechadza się w chmurach
My, którzy w genach nosimy to męstwo
Więc dlaczego wątpimy dziś w słowo” zwycięstwo”?
Więc dlaczego pod maseczką hodujemy grzyby?
Czy to wszystko jest na serio, czy tylko na niby?
Pan minister, znajomy Gates`a i Sorosa,
Czcigodny Czciciel Boga Asklepiosa,
Brat Marcina (z OncoArendi),
patrz b------pl Jakie są pana plany, jaki ma pan cel? *
Kim jest ten pan minister? Król czy demokrata? -
Panie ministrze! Niech i ”pan pozdrowi brata”.

5e78f9041c7a0_o_full.jpg