Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak w skrócie z wczoraj: organizatorem protestu była konfederacja; dochodząc do zgromadzenia  przedarłam się przez policję wkoło; po drodze w mieście sporo małp, które już same się zakneblowały; było kilka przemówień m.in. chemika, który przestrzegał przed nieprawidłowościami, które obnażają covidową groteskę, starszej babeczki udzielającej się w protestach w kraju opowiadającej o różnych przypadki i in. jak również spontaniczne wypowiedzi prostych ludzi to aż się uśmiałam 😂; straż miejska oczywiście zagłuszała przez megafon jak mogła ; część policji wzięła wolne w ten dzień i słyszałam, że sami dołączyli do protestu, natomiast inni służbiści wyłapywali pojedyncze osoby bez maseczki na granicy lub spoza okręgu, organizator stawał w obronie ganiąc służb; potem był przemarsz w eskorcie i wróciliśmy na plac, ale ktoś krzyknął, że kobietę z dzieckiem policja z tyłu otoczyła więc tłum się wrócił i otoczył policję, po negocjacjach....raczej na upomnieniu się skończyło; był prawnik spisujący dane chętnych do zbiorowego odwołania się od mandatu; zapaliłam swoją znicz opisaną w ładne cytaty; no i co jeszcze na koniec wychodząc poza zbiorowisko i kierując się do auta z 10 policjantów patrzy a ja bez maski i mimo to nie śmieli podejść, rozczarowana byłam-bo lubię z nimi rozmawiać.

Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

mimo to nie śmieli podejść

och , ach  . Ty to jesteś...

Opublikowano
51 minut temu, szmergiel napisał:

marulek jak to przechorujesz to wtedy się wypowiedz co i jak. aha zrób sobie przesiedlenia płuc też po wyzdrowieniu. może ci się oczy otworzą na świat dookola

A ty skąd taki fachowiec?? Z tvpis  Czy sam "zachorowałes" ???

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Tak w skrócie z wczoraj: organizatorem protestu była konfederacja; dochodząc do zgromadzenia  przedarłam się przez policję wkoło; po drodze w mieście sporo małp, które już same się zakneblowały; było kilka przemówień m.in. chemika, który przestrzegał przed nieprawidłowościami, które obnażają covidową groteskę, starszej babeczki udzielającej się w protestach w kraju opowiadającej o różnych przypadki i in. jak również spontaniczne wypowiedzi prostych ludzi to aż się uśmiałam 😂; straż miejska oczywiście zagłuszała przez megafon jak mogła ; część policji wzięła wolne w ten dzień i słyszałam, że sami dołączyli do protestu, natomiast inni służbiści wyłapywali pojedyncze osoby bez maseczki na granicy lub spoza okręgu, organizator stawał w obronie ganiąc służb; potem był przemarsz w eskorcie i wróciliśmy na plac, ale ktoś krzyknął, że kobietę z dzieckiem policja z tyłu otoczyła więc tłum się wrócił i otoczył policję, po negocjacjach....raczej na upomnieniu się skończyło; był prawnik spisujący dane chętnych do zbiorowego odwołania się od mandatu; zapaliłam swoją znicz opisaną w ładne cytaty; no i co jeszcze na koniec wychodząc poza zbiorowisko i kierując się do auta z 10 policjantów patrzy a ja bez maski i mimo to nie śmieli podejść, rozczarowana byłam-bo lubię z nimi rozmawiać.

Mam do pani takie proste pytanie bo widzę że neguje istnienie wirusa ,dlaczego Chińczycy w takim razie spanikowali i wprowadzili takie restrykcje jak żaden inny kraj na świecie[straty jakie ponieśli szacuje się na kilkadziesiąt mld $] a to państwo raczej bez mrugnięcia okiem poświęciło kilkanaście mln ludzi.

Opublikowano
46 minut temu, matek89121 napisał:

No i dobrze powiedziała, "poprawiam na pupie".

3 minuty temu, ws71 napisał:

Mam do pani takie proste pytanie bo widzę że neguje istnienie wirusa ,dlaczego Chińczycy w takim razie spanikowali i wprowadzili takie restrykcje jak żaden inny kraj na świecie[straty jakie ponieśli szacuje się na kilkadziesiąt mld $] a to państwo raczej bez mrugnięcia okiem poświęciło kilkanaście mln ludzi.

Nie neguję, odkryty został przed wieloma laty i naturalnie mutuje do mocniejszej/słabszej formy, ale to żadna pandemia! liznęłam medycyny laboratoryjnej; na temat Chin wcześniej wklejałam  pewną hipotezę ich poczynań; a Trump wypowiadał się, że to jedyna okazja dla niego....

Opublikowano
7 godzin temu, PRIMO napisał:

To że jemu sprzęt usechł to nie znaczy że zaraz wszystim chłopom też. 🤨

Po  tym forum  widać  że  wielu  usechł:ph34r:,  że  wieczorami  aktywni  na  forum  do  późnych   godzin  nocnych.:ph34r:

Opublikowano

@Denwer a nie przyszło ci do tej małej główki że niektórzy mogą już być po a niektórzy w trakcie a inni przed ale skąd tobie to wiedzieć jak słuchasz wykładów prof. Jarka. 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

a nie przyszło ci do tej małej główki że niektórzy mogą już być po a niektórzy w trakcie a inni przed

Tak  se  tłumacz  susze.

25 minut temu, PRIMO napisał:

skąd tobie to wiedzieć jak słuchasz wykładów prof. Jarka. 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Nie  przypominam  sobie  aby  na studiach  wykładał  jakiś  prof.  Jarek   

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

a ja napisze  żę to własnie Ywa Dajesz sie zmanipulować  .

Jestem manipulowana w 100%

Opublikowano

Od sądzenia są osoby decyzyjne a piszę sobie na luzie i jest to tylko mój subiektywizm, więc nie bierz do serca.

Opublikowano

nie zupełnie bo to są rózne sprawy np . można wierzyć że jest ale uważać ze ograniczen nie powinno być , a można np . uważać żę cała sprawa z cowid jest wytworem pewnych grup .         Napisałaś że wczorajsze protesty zorganizowała konfederacja no i np . jeden z  tej parti powiedział że wirus jest ale skutki walki z nim są gorsze dla społeczenstwa niż sam koronowirus  .i ok .z tym można dyskutować , ale ze słowami że nie ma nic takiego jak cowid że to tylko grypa to tu już ,,zaorane '' 

Opublikowano (edytowane)

Za bardzo jestem polityczna niestety. Maseczki to pewien symbol, na pewno nie chronią-więc po co ten kabaret? Prawda jest pośrodku. Pamiętaj, ze lekarze są na służbie. 

35 minut temu, jarecki napisał:

skutki walki z nim są gorsze dla społeczenstwa niż sam koronowirus  .i ok .z tym można dyskutować , ale ze słowami że nie ma nic takiego jak cowid że to tylko grypa to tu już ,,zaorane '' 

Wszystko tak naprawdę było powiedziane, dla przypomnienia chodzi m.in. o płyny dezynfekcyjne np. w szkołach, brak atestu, karty  informacyjnej o ich zawartości, pochodzeniu choćby alkoholu, bezpieczeństwie korzystania, niewłaściwe ich przechowywanie, przelewanie do nieprzeznaczonych do tego celu pojemników, z którymi wchodzą w reakcję; dziecko u mnie ma zakaz korzystania z tego; są rodzice, którzy  zgłaszają zastrzeżenia.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

na początku pandemi po tych płynach i myciu rąk nimi naskurek na dłoniach sie zaczął łuszczyć mi poszedłem do apteki po krem to ta co  mi podała krem to powiedziała ze to powszechne zjawisko teraz tego nie mam wiec moze płyny inne , ale niezwracam na to uwagi .