Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no to ciekawe.  aż wierzyć mi się niechce że to ustawka. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@pafnucy to jest efekt prania mózgownicy przez media i brak samodzielnego myślenia i wyciągania własnych wniosków. 

Opublikowano

Kronowirus istnieje a ze mniej zgonów niż zwyczajnie to wiadomo ze statystyk,powiedzmy stare dziadki nie wychodzą i grypa się nie zarazą co mogła by ich zabić, księża biedują ze mało pogrzebów i wesel wcześniej nie było.

Opublikowano

no ja jakoś nie potrafię dopuścić do siebie że świat zdurniał by aż tak. moim zdaniem choroba jest, tylko reakcje są różne. jedne przesadne, a inni drugiego dna szukają.  

Opublikowano (edytowane)

Prawda jest taka ze każdy jak by zachorował nie zgłosił by się do szpitala, chyba ze by zareagował na to się duszeniem to by się przestraszył i by poszedł i ci co w tv mówią o liczbie zachorowań to o tych co zaczęli się dusić a ile samych w domach to przechodzi to nikt nie wie, prawda jest taka ze wszyscy będą musieli to przejść inni łagodnie inni ciężko, tak było od zalania dziejów czy to z tyfusem czy czerwonko.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

pytanie tylko czy jak ktoś umrze a wykryją u niego wirusa to czy z automatu przyczyną zgonu jest wirus, bo wydaje mi się, że tak a nie dociekają czy może była to inna choroba. Kuźwa robi się nie ciekawie, w moim powiecie zwoleńskim trochę przypadków ale w sąsiednim lipskim dziś skok masakra aż 82. najgorzej jakby człowieka dali na kwarantannę bo maliny się zaczynają :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, thor1984 napisał:

pytanie tylko czy jak ktoś umrze a wykryją u niego wirusa to czy z automatu przyczyną zgonu jest wirus

W USA tak właśnie było. Kilka dni temu to zmienili. Jak jest u nas, jak w innych państwach, nie wiem. 

@pafnucyznalazła się

Obraz może zawierać: tekst „Warszawa, sierpnia 2020r RZECZPOSPOLITA POLSKA MINISTERST CYFRYZACJI Bluro Ministro BM-WOP.0122.288.2020 SzanownaPani, onitej,przekazujestatystykedot zgonów zerwiec lipiec 2019 rejestru cywilnego. nformuję że iczba zgony, które nastapily sporządzony zgonu. wmiesiącach: wygenerowaną marzec, kwiecień, kwiecień, podstawie danychz pcu2020r. ulegnie jeszcze zwiększeniu uwagi których dnia zostat 35240 33614 34.090 33079 209 451 32590 205 243 205 728 Zpoważaniem, Cegielkowska Zastępca /-podpisano elektronicznie/”

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano

statystycznie zarazonych jest ok 2 % polakow, z tego ok 80 % nawet o tym nie wie, z tego jakos szczegolnie drastycznie-tak jak prawdziwa grype-nie mylic z przeziebieniem !!!!_przechodzi 1-2 % , do tej pory nigdy  w uzyciu nie bylo jednorazowo wiecej niz 110 respiratorow..

teraz wirus zaczal mutowac i jest bardziej szkodliwy niz pare miesiecy temu, chorzy przechodza to coraz gorzej, niedlugo w krakowskim szpitalu zabraknie miejsc.

nie bylo testow bylo zle. sa testy jest jeszcze gorzej,, japonia  miesiac do miesiaca stracila 38 % pkb.

• Haha 1
Opublikowano

A jak tego Pana zakwalifikowano-zapewne jednego z wielu, który nie doczekał operacji zastawki serca zaplanowanej na marzec, ponieważ  przeniesiono ją na czerwiec ze względu na covidowe ograniczenia.

Siostra była w górach /lipiec ze znajomymi i po tygodniu u znajomego wykryto ...zaraził ojca; wszyscy żyjemy(drobny ból gardła nie sądzę..)

Opublikowano
jacus napisał:

statystycznie zarazonych jest ok 2 % polakow, z tego ok 80 % nawet o tym nie wie, z tego jakos szczegolnie drastycznie-tak jak prawdziwa grype-nie mylic z przeziebieniem !!!!_przechodzi 1-2 % , do tej pory nigdy  w uzyciu nie bylo jednorazowo wiecej niz 110 respiratorow..

teraz wirus zaczal mutowac i jest bardziej szkodliwy niz pare miesiecy temu, chorzy przechodza to coraz gorzej, niedlugo w krakowskim szpitalu zabraknie miejsc.

nie bylo testow bylo zle. sa testy jest jeszcze gorzej,, japonia  miesiac do miesiaca stracila 38 % pkb.

Covid-19 OSTRA niewydolność oddechowa BEZOBJAWOWA 💀 nawet nie będziesz wiedział że się dusisz. Sraczka też może być bezobjawowa albo katar? 110 respiratorów a gdzie się podziały 2400 zakupione u handlarza bronią z Lublina za prawie 400 milionów. Szpital też musi patrzeć na opłacalność, a na leczenie zarażonych (podobno zarażonych) dostają dużo większe fundusze niż na leczenie kogoś z powiedzmy zapaleniem płuc. Japonia straciła 38% PKB 🤔 może tylko o to chodzi żeby gospodarka upadła państwa zadłużyły się u Żyda i sprzedawać szczepionki o bliżej nie wiadomym działaniu. Kobieta w ciąży zmarła bo nie została przyjęta do trzech szpitali, była odsyłana od jednego do drugiego bo nie miała wyniku test na covid❗ To jest prawdziwa ofiara a w zasadzie dwie ofiary tej pandemii głupoty. To było morderstw i powinni za to odpowiedzieć ci co tą histerie nakręcają. Ilu ludzi zmarło bo zostali pozbawieni opieki medycznej tego się nie dowiemy. Ale wiemy że zmarło 1800 dokładnie nie wiem bo nie śledzę tylko na co zmarli??? Są sekcje robione nie?

• Root Admin
Opublikowano

robimy wywiad online dla rolników nt wpływu koronawirusa na rolnictwo.
Sroda - 19.08 godzina 20.00
Kto chętny? Dla aktywnych przewidziane wynagrodzenie 100zł

Wywiad potrwa ok 1godzine

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

Tzn mam zadawać pytania? 😛 Jacek ja i tak powinienem dostawać 100 zł co miesiąc za duża aktywność na forum 

ale bym miał kasiory. 

Opublikowano
yacenty napisał:

odpowiadać, pytania będzie zadawał ankieter

Trochę jak debata w tvpis 😅 wyjdzie, że rolnicy nie odczuli skutków plandemi wszystko pięknie ale kagańce trzeba nosić odległości zachowywać i czekać z wypiętym zadem na szumowinowskiegi ze szczepionką 💉 A kto sądzi inaczej to w kaftan wsadzić 🤔