Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U sąsiada z przyczepy zrzucali we 3- jeden nabiera, podaje drugiemu a trzeci wysypuje. Czwarty na strychu rozgarniał.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Tania i blisko. Zachodnia z 3x tyle kosztuje. Tylko mam obawy, że we dwóch nie nadążymy wiaderkami sypać...

ja sypałem prosto z kombajnu w ten wynalazek to pół paczki fajek na zbiornik spaliłem 

Opublikowano

A to w porządku. Na 4 tony zboża i kukurydzy w sam raz by była.

Opublikowano

Tyle to na spokojnie sobie zrzucisz , u mojego sąsiada mieli to jeden sezon i na złom poszła bo jak we trzech chłopa zaczęli zrzucać to dmuchawa nie wyrabiała😅. U siebie mam przerobioną taką poziomą od siana , trochę upierdliwa przy montażu bo ciężka i rury ciężkie ale za to gdy sypie prosto z kombajnu to odbiera na bieżąco , tak samo ze zsypów z przyczep , otwieram i leci nie muszę pilnować ,że zasypie.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik200598 napisał:

U sąsiada z przyczepy zrzucali we 3- jeden nabiera, podaje drugiemu a trzeci wysypuje. Czwarty na strychu rozgarniał.

Robisz otwór w podłodze i samo leci .palisz fajke i podgarniasz do dziury  .dać tysiaka więcej to wcale nie dużo. Miałem taką dmuchawkę to niech uj ją strzeli chałas na całą okolice i kogoś do pomocy trzeba wołać by to przepchnąc.

Opublikowano

Nie mam przyczepy. Wozy i dwukołówkę i wszystko z plandekami. 

Myślałem o tym, żeby sypać do bb w stodole ale jak- dzisiaj złapał się na żywołapkę mały szczur, w zeszłym tygodniu 2 myszy. W zeszłym roku tona pszenicy wsypana do 2 bb to po tygodniu jeden już przegryziony i wszystko workami na strych wytachać trzeba było. Zrzucać się fajnie zrzucało bo we dwóch wiaderkami niecała godzina. Nikt sobie z tymi szkodnikami na dłuższą metę nie potrafi poradzić. Było z pół roku spokoju ze szczurami znów są. Myszy to cały czas u każdego.

Opublikowano
17 minut temu, jacek3773 napisał:

Robisz otwór w podłodze i samo leci .palisz fajke i podgarniasz do dziury  .dać tysiaka więcej to wcale nie dużo. Miałem taką dmuchawkę to niech uj ją strzeli chałas na całą okolice i kogoś do pomocy trzeba wołać by to przepchnąc.

A jak nie palę fajek, to co robić 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

traktora szukaj

Opublikowano
Ursus932 napisał:

17 minut temu, jacek3773 napisał:

można pazury obgryzać 😀 albo się po plecach podrapać 😉

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie mam przyczepy. Wozy i dwukołówkę i wszystko z plandekami. 

Myślałem o tym, żeby sypać do bb w stodole ale jak- dzisiaj złapał się na żywołapkę mały szczur, w zeszłym tygodniu 2 myszy. W zeszłym roku tona pszenicy wsypana do 2 bb to po tygodniu jeden już przegryziony i wszystko workami na strych wytachać trzeba było. Zrzucać się fajnie zrzucało bo we dwóch wiaderkami niecała godzina. Nikt sobie z tymi szkodnikami na dłuższą metę nie potrafi poradzić. Było z pół roku spokoju ze szczurami znów są. Myszy to cały czas u każdego.

To masz problem trza by jakiego kota nabyć.najlepiej z centralny Polski.

Opublikowano
54 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Tania i blisko. Zachodnia z 3x tyle kosztuje. Tylko mam obawy, że we dwóch nie nadążymy wiaderkami sypać...

zależy jakie wiaderka.

Opublikowano (edytowane)

Koty wszystkie pod kołami aut skończyły, za ruchliwa droga koło mnie. Od 8 lat kota nie ma bo ciągle placek na drodze leżał i tylko żal było.

Na strych wyciągamy metalowymi 20l wiaderkami, optymalnie tak pod te prążki jest sypać.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

@Ursus932 tyż tak masz ? 

130800415_1051075245407938_707222169901905941_n.jpg

Dzieciaku, ja oglądam takie na które mnie stać, na dzień dzisiejszy to i dwa mogę sobie pierdolnąć pod choinkę 🤷‍♂️

10 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Koty wszystkie pod kołami aut skończyły, za ruchliwa droga koło mnie. Od 8 lat kota nie ma bo ciągle placek na drodze leżał i tylko żal było.

Na strych wyciągamy metalowymi 20l wiaderkami, optymalnie tak pod te prążki jest sypać.

To do was jeszcze plastikowe wiadra nie doszły 🤪

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dzieciaku, ja oglądam takie na które mnie stać, na dzień dzisiejszy to i dwa mogę sobie pierdolnąć pod choinkę 🤷‍♂️

A nie będzie żadnego, weź waść wstydu oszczędź. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacek3773 napisał:

Więc męcz się dalej .jesteś z tych  co lubią robić i się narobić.

Małą np neuro podpychasz pod wóz i leci

Póki co na strych sypać to konieczność a tam dmuchawa nie sięgnie bo tych rur z 13m by pewnie trzeba było żeby do góry i w poziomie dmuchnąć w miejsce docelowe. Jak się dach zmieni na stajni to tam można myśleć z dmuchawą. Ale blisko stoi, można jechać oglądnąć, wstawić do stodoły i niech czeka na swoją kolej, nie wcześniej niż na żniwa 2022 o ile człowiek dożyje bo na przyszłe na pewno dachu nowego nie będzie.

Opublikowano
53 minuty temu, Ursus932 napisał:

To do was jeszcze plastikowe wiadra nie doszły 🤪

Dzieciaku kup najpierw jednego 😁👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v