Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Wieprz z wielkiej litery bo to nazwa własna.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

Siemaaa. Byłem dziś pod Jubilatem - potwierdzam zapiexy zamknięte :D

Opublikowano
7 minut temu, Partyzant85 napisał:

pafnucka zwracasz się tak o obcych ludziach.

i po wuj zaczepiasz szczylu?

Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

potwierdzam zapiexy zamknięte

dla ciebie i tak nie do kupienia.

Opublikowano (edytowane)

Uważaj na słowa bo zaraz moderację postów możesz mieć jak tak będziesz kozaczył. Szczyla i krasnala sobie w rodzinie poszukaj - pisałem Ci już o wyrażaniu się tak do mnie - ja Cię nie wyzywam od róznych takich i nie życzę sobie żebyś mnie tak nazywał.

Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

nie życzę sobie

to nie koncert życzeń

Opublikowano
7 minut temu, Partyzant85 napisał:

Wieprz z wielkiej litery bo to nazwa własna.

A to jest rzeka 🙆‍♂️ myślałem że wykastrowany samiec świni 😋

Opublikowano

Admin się Tobą zajmie jak po dobroci nie chcesz przestać.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

A to jest rzeka 🙆‍♂️ myślałem że wykastrowany samiec świni 😋

a bo Ty o rzece, a nie o nim?

3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

prosiłem żebyś się odczepił? prosiłem? kto dziś zaczął głupią gadkę?? no i czemu adminem straszysz? blisko mieszkamy, daj adres i sobie wszystko wyjaśnimy przy kawie.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

komplet 400 zł

Ja i tak potrzebuję dwa, ale nie wiem czy będą mi pasować z pozostałymi 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

prosiłem żebyś się odczepił? prosiłem? kto dziś zaczął głupią gadkę??

Jaką głupią gadkę? Nie straszę tylko przypominam Ci zasady panujące na forum, nie umiesz się zachować i przestać obrażać innych nawet po prośbach to administracja za pomocą odpowiednich narzędzi utemperuje twój niewyparzony język.

Nie pijam kawy.

Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

A za co 🤔 przecież ja spokojny 

Opublikowano
sumek666 napisał:

13 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Cholipa, a ja mam 3p i tak jak na scr który wcześniej wrzuciłem 🤔

Masz AdBlue w 3peku? 😹

@Bartek933, @czesio200, @soltys48

Moim skromnym zdaniem na gospodarstwie trzeba mieć i grubera i talerzówkę. Problem w tym, że w SN300 jest agregat talerzowy, a nie taka typowa talerzówka z dużym rozstawem talerzy o dużej średnicy. Plan mam taki, aby najpierw płytko uprawić gruberem albo talerzówka, pozniej bezorkowo uprawiać na głęboko i siać w tak przygotowaną glebę. Docelowo chciałbym kupić jeszcze wał nożowy i grubera wymienić na trzybelkowca. Kukurydzę czy inne rośliny w szerokich rzędach siać w uprawie pasowej. 

@ sumek666 masz racje i gruber i talerzowka jest przydatna w gospodarstwie co do agromaszu sialem w tym roku zestawem nie znam symbolu ale agegat talerzowy (talerze 510 albo 560) wal oponowy i siewnik na hydropaku talerzowy 2talerze 1 metalowy i drugi taka przyslona plastikowa i kolko dociskowe zestaw ciagany i ciaglem go po orce (fakt ze talerze plytko szly) nh 95koni robilem tez samym agregatem talerzowym po pszenicy i lubinie efekt tez dobry po zniwach

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Nas uczono żeby rozpoczynając orkę od środka rozorać tam i spowrotem, w jedną stronę płycej w drugą ciut głębiej i dopiero zagnać. Od miedzy to tak jak kolega @Sladan napisał. W ten sposób masz zruszoną ziemię i rozpoczynając orkę nie przerzucasz skiby na niezruszone.

O Dzięki. Przyznaję się bez bicia nie robiłem tak, ale teraz zacznę. Swoją drogą jak ten sposób ma zapobiec rozprzestrzenianiu się perzu? O ile w orce obrotowym to może mieć znaczenie o tyle w zagonowym nie ma żadnego bo i tak jak robisz przy miedzy to zawsze skubniesz kawałek korzenia, a przy doprawianiu tradycyjnym agregatem lub tym bardziej talerzówką to roznosisz po całym polu.

Opublikowano

Mniej więcej taki że odcinasz to i teoretycznie wrzucasz na dno bruzdy jeśli rozpoczynasz książkowo. Jak robisz  nie książkowo to jak przy rozoorywaniu to te chwasty co rosną przy miedzy to tylko przykryjesz ziemią z pierwszej skiby i mają lżej rosnąć bo są na górze a nie na nie bruzdy.

Opublikowano

Rady mi trzeba. 

Temat jest taki - chciałbym sobie wyrzeźbić bramy do garażu. 

Miałyby to być bramy dwuskrzydłowe, wymiary ~300wysokosc x300(150+150) szerokość.

Pierwsza sprawa - jakie byłyby odpowiednie profile? 

Druga sprawa - jak się za to zabrać. Tzn robię sobie wszystko na ziemi pod wymiar, każde skrzydlo oddzielnie i potem tylko dospawuje zawiasy i ma grać, czy robię to coś jak duże drewniane - całość i rozcinam? Tzn profile pionowe z zawiasami, wieszam je, przyłapuje górny profil po całości, dolny profil po całości, skrajne profile (tzn wewnetrzne, sąsiadujące ze sobą z dwóch skrzydeł) i tak mam pewność, że wszystko do siebie pasuje i tylko rozcinam gorny i dolny profil i już na ziemi sobie wspawuje wzmocnienia?

Trzecia sprawa - przy takich wymiarach starczy tylko X, czy ze dwa poziome profile i do nich po skosie?

Opublikowano
15 minut temu, Partyzant85 napisał:

Mniej więcej taki że odcinasz to i teoretycznie wrzucasz na dno bruzdy jeśli rozpoczynasz książkowo. Jak robisz  nie książkowo to jak przy rozoorywaniu to te chwasty co rosną przy miedzy to tylko przykryjesz ziemią z pierwszej skiby i mają lżej rosnąć bo są na górze a nie na nie bruzdy.

I myślisz że perz odcięty i wrzucony na dno bruzdy  zostanie powstrzymany 🤦‍♂️ nie czytaj tej książki 😁

Opublikowano (edytowane)

@daron64 Ja dałbym na to profil 40x40x2, przy zawiasach 40x40x3

Mierzysz wymiar futryny, robisz 1cm luzu po zewnątrz, i 1,5cm pomiędzy skrzydłami, na płaskiej podłodze punktujesz spawem ramki, i przymierzasz, jak pasują to spawasz na gotowo, do tego albo dwie poprzeczki w poziomie, albo jedna pionowo i jedna poziomo

Gotowe ramki ustawiasz i przyspawujesz zawiasy, na środek na łączeniu skrzydeł jako maskownica plaskownik 50x3

Ściągasz, malujesz, przykręcasz blachę, zakładasz na zawiasy

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

nie czytaj tej książki

nie żartuj. to z obrazków tak wziął. :D

Opublikowano (edytowane)

Ja przy podobnych wymiarach 350x300 zrobiłem tak: futryna boki profil 80x80x3, góra 80x40x3, dół 40x40x3. Drzwi profil 40x40x3 do tego dwie poprzeczki i na zewnętrznych rogach odskosy. Wszystko trzyma jak ta lala, zima nie zima drzwi zamykane na zwykły zamek drzwiowy.

Edytowane przez jacor73
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v