Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ogólnie to na prawdę niska ta cena. 15cm płyta to powyżej 100zł/m² Nowa. Może nawet grubo powyżej.

Opublikowano
12 minut temu, Mateusz3512 napisał:

A tak wystawiłem z ciekawości, jak się sprzeda to ewentualnie coś lżejszego może się kupi, bo poza wagą to nie mam do czego się w nim przyczepić. 

Ile waży?

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Ogólnie to na prawdę niska ta cena. 15cm płyta to powyżej 100zł/m² Nowa. Może nawet grubo powyżej.

Płyty styropianowe troche tańsze zawsze. Te z demontażu juz nie trzymają tak ciepła i szczelności wodnej. Ale jak najbardziej, oferta naprawde spoko. Jest zapas finansowy aby wszystkie niedoróbki poprawić. Ciekawe, ze jeszcze handlarze się do tej aukcji nie przyczepili. Duży plus, ze wszystko juz zdemontowane. Rozbiórka tez kosztowała troche, sama praca dzwiga robi spory koszt. 

Opublikowano
2 godziny temu, sladan napisał:

Tu trochę inna bajka jest. Przekręcając wajchę od wyboru strony wywrotu, automatycznie zawór odcina jeden siłownik albo drugi, albo zostawia zasilone oba. Taki dziwny rozdzielacz jest, rura wchodzi w środek i kręcąc się zmienia obieg, ot takie ustrojstwo. 

Jeszcze muszę zobaczyć na spokojnie co i jak, bo coś mi się blokuje ta wajcha właśnie, mam nadzieję, że tylko mechanicznie gdzieś się zacina

W Lubartowie to wiem, że jest hydraulika, w Łukowie chyba też jest z tego co się orientuję.

Czemu pług sprzedajesz?

A musisz zregenerować to co jest??? Może po najmniejszej linii oporu założyć dwa takie zawory i sterować jak się chce, za niewielkie pieniądze???

https://allegro.pl/oferta/zawor-kulowy-hydrauliczny-wysokocisnieniowy-1-4-6864828988?offerId=6864828988&inventoryUnitId=f4-_vNr4F7sCxsX8eCQkIw&adGroupId=MmJhNzEzMzMtOGVmMC00MGNiLTlhNDMtYzI3YWViMGI3MGU4AA&campaignId=OWIxM2RhYTUtNGFkZi00N2I5LWIwMjQtOWY3M2ZiMDkzNjk4AA&sig=0e198e27be0dd0ec882f9fb4eaeae314&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=Cj0KCQiA2af-BRDzARIsAIVQUOcZkB7ckUY0o1fjPjfecDNmoUFkgJQ-tGz4uYkvWDG1wOmdwH0X5roaAj8NEALw_wcB

Opublikowano

Przy okazji zapytam. Gdzie szukać przyczyny . Chodzi o piec CO, konkretnie o dmuchawe czy jej sterownik. Problem jest taki , że po rozpaleniu gdy włączy się dmuchawę chodzi. Natomiast jeśli już dojdzie do zadanej temperatury z automatu się wyłączy tak jak powinna. Problem jest gdy temperatura się obniży a dmuchawa nie pracuje. Wymienione były 3 czujniki. Gdzie szukać problemu. Piec Defro

Opublikowano (edytowane)

Dopiero teraz spojrzalem na tel z polskim numerem. Kurde Panowie soltys48 i Agrest macie refleks... wylapaliscie go jeszcze cieplego :) . Pieknie dziekuje... Agrest podaj adres gdzie podziekowanie wyslac... Przemka mam :) .

Nie wiem czy moda na ten sprzet czy az tak chodliwy ale dobry,ladny bukownik w cenie ponizej 3500zl nie wisi dluzej jak dzien czasu... wiekszosc znika w ciagu kilku godzin. Brat rano jedzie i zabiera do domu, tak mam dogadane ale jutro zobacze na ile jest slowny sprzedajacy. 

Edytowane przez Narko
Opublikowano

Tylko wiesz że bez silnika?

Mam czas i przeglądam ogłoszenia rolnicze w promieniu 100km średnio ze 3 razy na godzinę. Co mnie zaciekawi to do ulubionych. Akurat pamiętałem że szukasz.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tylko wiesz że bez silnika?

Mam czas i przeglądam ogłoszenia rolnicze w promieniu 100km średnio ze 3 razy na godzinę. Co mnie zaciekawi to do ulubionych. Akurat pamiętałem że szukasz.

Taka pamiec mozna chwalic👏

Opublikowano

A tą halę ogarnąłeś co że dwa lata temu pisałeś?

Bo dziś dałem linka z ofertą dachu z płyty15cm i konstrukcji dachu za 21000

Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

a delta dobrze ustawiona w piecu ? przy jakiej temperatutrze ma się dmuchawa włączyć ?

Delta to znaczy? Dmuchawa się załącza gdy różnica między zadaną a obecną to mniej więcej 8 stopni

Opublikowano

Bukownik wycofał z ogłoszenia. Albo uczciwie czeka na Ciebie, albo sprzedał

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz3512 napisał:

Nie wiem, nie mogę nigdzie znaleźć nawet orientacyjnej wagi, ale tutaj same ramy dużo ważą, w niektórych to jest trochę delikatniejsze

Kverneland ma 1300, Twój nie wygląda na cięższy

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

57 minut temu, TheraRolnik napisał:

Też mu o tym pisałem 👍 trójnik i 2 zawory to stwierdził że tak być nie może 

Nie muszę. Ale nie ukrywam, że chciałbym to zachować w oryginale, bo jest bardzo wygodne. Jeden ruch wajchą i zmienia się ustawienie sworzni do wywrotu oraz rozdzielacza odcinającego siłowniki. Mega fajne rozwiązanie, ale jak nie będzie wyjścia, to zrobi się łopatologicznie 😂

Opublikowano

Kiedyś utrafiłem podcinarkę do porzeczek. Dogadaliśmy cenę. Pojechałem kolejnego dnia. No i kupiłem ale gość powiedział że byli inni kupcy i dawali cenę z ogłoszenia, wię przytrzymał ją ale chce te 300zł więcej. No i zapłaciłem bo mi zależało.

Opublikowano
13 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Delta to znaczy? Dmuchawa się załącza gdy różnica między zadaną a obecną to mniej więcej 8 stopni

w sterowniku ustawia się górną temperaturę wyłączenia dmuchawy i dolną temperaturę włączenia - może nie osiąga tej dolnej temperatury ? Jaki sterownik ?

Opublikowano
13 minut temu, farmtrac8244 napisał:

w sterowniku ustawia się górną temperaturę wyłączenia dmuchawy i dolną temperaturę włączenia - może nie osiąga tej dolnej temperatury ? Jaki sterownik ?

Opublikowano

Ja praktycznie 100% zakupow to ze zdjec ( jedynie do PL pojechalem ciagnik kupic ) i musze przyznac,ze trafiam na slownych sprzedajacych, chodz nie wiele sie targuje jak mi cos pasuje.  Do wlasciciela bukownika mam doslownie rzut beretem... bedzie slowny to i podziekowaniem wstapie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v