Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Widać że syf tam pływa. Jak wlewalem to kranik w bloku był otwarty i po czasie zaczęło płynąć trochę więc coś tam doszło. Jutro będę sprawdzał czy coś się ruszyło przez noc. W chłodnicy zauważyłem że te kanaliki niektóre drożne a niektóre zabite (chyba tak nie powinno być?) Najchętniej oddałbym go koledze mechanikowi żeby posiedział przy nim bo i niebieski dym się pojawił,ale potrzebny jest do obory. Ale co ja będę staremu gadał że o ciągnik wypada od czasu do czasu zadbać. On powie że był remont robiony 12 lat temu i że mało robił i nie ma prawa się nic dziać.

To i tak że od 3p zaczynasz, co ja się miałem z tym Władimirem 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Stodoła napisał:

To są ciągniki z PAK Konin, miałem chęć złożyć oferte ale nie było zdjęć 😉, a tu widać handlarzyna kupił, och*jał z tą ceną za ciągniki do remontu 

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Nie pytałeś jaką tylko żaliłeś się że na wyprzedaży konkretny model drożej niż bez... Dlatego piszę że nieraz lepiej poszukać promocji na inny markowy sprzęt i wyrwać coś niezłego.... Rok temu w black fiday w jakimś markecie był kompresor metabo 90L ostatnia sztuka za 1100zł który kosztował coś koło 2000zł, a każdy w tej cenie będzie szukał jakiegoś bassa czy krafta . A biegasz jak baran za stadem w sensie że we wsi same ursusy i bizony to i ja taki będę miał... Szlifierka to samo - miałeś inne marki że musi być ta ? Że jesteś w stanie stwierdzić że ta jest super a inna nie? 

Miałem się nie odnosić, ale nie był bym sobą 😁Tu cię zmartwie, we wsi kombajny case, class i bizon, a ciągniki case chyba z 4 szt, ursusy, deutz, 2 jony, zetory, mtz 2, new holland 🤷‍♂️  co do szlifierki, no cóż nie zrozumiesz tego 🤦‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

a tu widać handlarzyna kupił, och*jał z tą ceną za ciągniki do remontu

A co ty myślisz że za 20 tys kupisz takiego ursusa nawet do remontu? Na dzień dobry już tam pewnie stoi grupka fanatyków dających mu 10 tys za przedni napęd. 

47 minut temu, bratrolnika napisał:

A czy możesz polecić inną w takim budżecie, sprawdzoną u siebie, a nie że wujo ma i i 10 lat już użytkuje???

Nie mam tej szlifierki a w tym budżecie nie znam szlifierek. Wolę dołożyć 50zł i kupić coś znanego. Skoro hikoki/hitachi to taka super firma i do tego bardzo stara to czemu nie może wbić się na rynek ?  

Opublikowano
6 minut temu, pawel885 napisał:

do tego bardzo stara to czemu nie może wbić się na rynek

Jak to wbić na rynek??? Uważasz że to nowość??? Jakie są wg Ciebie bardziej znane marki???

Może jakieś propozycje tego czegoś lepszego???

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnikadaj spokój to jakiś ciężki przypadek 🙆‍♂️

11 minut temu, Agrest napisał:

W Piotrkowie Trybunalskim masz 4514 z 2016r za 63000.

Widziałem,  🤦‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Uważasz że to nowość???

Napisałem przecież że to bardzo stara firma, a mało kto tym handluje. Jedyna hitachi jaką widziałem to w małym sklepie wielobranżowym przeceniona a leżała tam ze 3 lata.... 

Opublikowano
10 minut temu, pawel885 napisał:

A co ty myślisz że za 20 tys kupisz takiego ursusa nawet do remontu? Na dzień dobry już tam pewnie stoi grupka fanatyków dających mu 10 tys za przedni napęd. 

Tak kolejka, ciekawe tych napędów to na pęczki, a tu brutto koło 40 dych 🤷‍♂️ miałem ugadanego za 38 od rolnika ale się wycofał, te dojechane jeszcze postoją na tej lawecie 

Opublikowano

12 minut temu, pafnucy napisał:

@brat, minął czwartek, mija piątek.... wyschła już?

Od zeszłej soboty gotowa do odbioru stoi, przetestowana. Jutro podobno ma jechać w świat

14 minut temu, pawel885 napisał:

Napisałem przecież że to bardzo stara firma, a mało kto tym handluje. Jedyna hitachi jaką widziałem to w małym sklepie wielobranżowym przeceniona a leżała tam ze 3 lata.... 

A co lepszego,bardziej markowego uważasz??? Tak jak pisałeś, do 50zl drożej???

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Od zeszłej soboty gotowa do odbioru stoi, przetestowana. Jutro podobno ma jechać w świat

A co lepszego,bardziej markowego uważasz??? Tak jak pisałeś, do 50zl drożej???

A fotki jakieś są przyczepy?

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Dokładnie,tylko jaki najlepszy do ciągnika starszego ode mnie 😀aby za bardzo go nie wyczysciło bo będzie że popsułem

Właśnie, ktoś ma doświadczenie z zalewania układu płynem po latach jeżdżenia na wodzie?

Sam myślę nad c360 bo już mam dosyć latania z wiaderkiem

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Jutro podobno ma jechać w świat

znaczy.... nie będzie co komentować? 😪

Opublikowano
1 minutę temu, ocean napisał:

Właśnie, ktoś ma doświadczenie z zalewania układu płynem po latach jeżdżenia na wodzie?

Sam myślę nad c360 bo już mam dosyć latania z wiaderkiem

Wylej wodę wlej płyn, i po robocie 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v