Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Wiesz że taki ciągnik to już na cale życie??? Szansa że to później komuś sprzedasz jest niezwykle mała

A co on będzie ślub z nim brał

A tak na serio masz rację ciężko będzie się z nim rozstać... chyba że głupszego napalenca się znajdzie

Opublikowano
46 minut temu, mf362 napisał:

A co on będzie ślub z nim brał

A tak na serio masz rację ciężko będzie się z nim rozstać... chyba że głupszego napalenca się znajdzie

jak ma hodowle to bez problemu, kupi i prędzej czy puźniej zajeździ i na złom, widziałem jakiegoś gościa co kupował byle sprawne i tanio po gospodarstwie, to paszowóz to do pchania obornika to do tura, same wynalazki do 20 tyś, mówi że oleje w siniku zmienia, i dają radę, jak padnie to w krzaki i wystawiony na olx na części przez rok, a co się nie sprzeda to na złom/szrot,

znowu znajomy co ma pod 200 dojnych to kiedyś namiętnie ciapki kupował i dojeżdżał w oborze, teraz kupił sobie 2 teleskopy a ciapki po kolei remontują i na sprzedaż 

2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Nie umiem sobie wyobrazić jak to ma działać.

Nie umiem sobie wyobrazić jak to ma działać.

masz wózek który jeździ po tym torze, obok ustawiasz krajzege a na wózku deskę i tniesz, używane ostatnio  z 5 lat temu ale będzie działało z każdą która jest odpowiednio wysoka i ma wysoką piłę, ja po prostu "kładłem" te tory na krajzedze obok piły i jedziesz z tematem, jak robiliśmy deski 1,5 metra długie to zchodziło 8 desek na minutę,

to po prostu wózek na torach i obok montujesz piłę/krajzegę do obrzynania 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Skręć kola mlotek w dłoń i obij zwrotnice, jak masz kogoś to bedzie wygodniej bo najlepiej jednocześnie brecha naciągnąć.

Niestety sam to robię a jeszcze druga strona 😒

Opublikowano

To na przemian przyciskaj breche i obijaj. Innego sposobu nie ma chyba że palnik, ale wtedy wahacz do wyrzucenia. 

Z liqiu moly mam szpraja co dobrze odrdzewia, spsikaj czyms albo plynem hamulcowym polej  chociaż 

Ja ostatnio 3 razy do tego podchodziłem  bo musiałem ochłonąć 

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Niestety sam to robię a jeszcze druga strona 😒

Trzeba było skorzystać z zaprzyjaźnionego warsztatu mieć czyste ręce i kawkę sobie popijać : D

Opublikowano

To się nazywa sworzeń wahacza , prosta robota, kilka uderzeń młotkiem i puszcza bo jest na stożku.  Często wahacz pręży w górę a McPerson dociska w dół i tylko się wydaje że nie puściło 

Opublikowano
11 godzin temu, bratrolnika napisał:

wszystko się da, tylko trzeba piny znać

od cinquecento mam, nie chcesz???

Od cieniasa podejdą?

9 godzin temu, toorano napisał:

Fajny patent tylko czy ta taśma sie nie odklei?

7 godzin temu, Agrest napisał:

Dokładnie jak już to model 675 z perkinsem.

Te z silnikiem forda mają gorszą opinię. Był tu kolega , użytkownik właśnie z silnikiem forda i nawet u producenta nie mógł dostać wału korbowodowego.

Do tych na Fordzie nie ma części ?

3 godziny temu, mf362 napisał:

Mam pytanie

Jak talerzujecie to jeździcie w tej bruździe ? 

Ja obok , zazwyczaj jeżdrzę tak ,że skrajny talerz zachodzi na robione. Mniej wiecej nad rówką

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, szymon09875 napisał:

Przy skrecaniu pamiętaj żeby nie dokrecac na podniesionym aucie wahaczy bo moment gumy oberwie, podnieś piaste lewarkiem 

Już jedna strona zrobiona.Piasta była na lewarku

@mf362 staram się samemu robić prawie wszystko co możliwe .Nie ma uczulenia na smary

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Do tych na Fordzie nie ma części ?

Już parę lat temu chodziły opinie że to gorsze egzemplarze. A z korbowodem, to chłopak jakiś wystawiał w galerii zdjęcie. Szukał pomocy czy ktoś nie dorobić takiego bo nigdzie nie ma w sprzedaży. Szukał nawet silnika na podmiankę. 

Opublikowano

To jak znajdzie się jakiś dobry pistolet elektryczny do malowania olejną?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v