Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapach to wśród ludzi z Kocka się niesie jak robią w gacie w strachu przed partyzantką :D

Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@Agrest chowają się w porzeczkach lub agreście :D

A ja myślałem że tam tylko trzcina łąki i krowy. Kurła konkurencja jest.

Opublikowano
54 minuty temu, Agrest napisał:

Panie kilka lat temu kupiłem zywaną kosiarkę weremczuk z podkaszaczem za 7500. Powinni płacić odszkodowania za skonstruowanie czegoś takiego. Zapiołem ze dwa razy. Rok ją ogłaszałem i gdy już straciłem nadzieję pojawił się szczęśliwy nabywca spod Poznania. Poszła za 5000. Nie minął rok a ponownie na olx trafiła. No i chyba znowu właściciela zmieniła bo ponownie na olx wypłynęła. Szczęście że nowej nie kupiłem za bagatela 19900 wówczas. Brrr jeszcze mnie trzęsie na jej myśl.

A co w tym podkaszaczu złego myślałem że do sadu fajna sprawa.

42 minuty temu, Ursus932 napisał:

Co Ty żeś wielopiły nigdy nie widział 🤦‍♂️

No kurła ja z Podkarpacia więc no ten teges.... nie widziałem 🤣🤣

Opublikowano

Widzisz wszystko zależy co z czym współpracuje. Konstrukcje Perfecta , Humusa czy Hermesa są przemyślane i działają. Weremczuk stworzył kosiarkę o jednym śmigle średnicy 1,7m i na tyle umieścił podkaszacz . Kosiarka jest tak długa że pomimo niskiej wagi trzydzistka ma problem z podniesieniem  do tego po rozłożeniu podkaszacz ciągnie prawą stronę w dół lewą do góry. Jak opuściła to koło podkaszacza leży na ziemii się składa na skutek oporu podłoża lub koło się dusi i przestaje obracać bo paski się slizgają.

Druga strona natomiast idzie wysoko i nie kosi. Do tego rządki po latach są wygórowane i trzeba trzymać wysoko na podnośniki żeby podkaszacz robił robotę, ale za ciągnikiem nie kosisz wówczas.

Opublikowano
57 minut temu, Partyzant85 napisał:

Ludki z tamtej strony cali w strachu jak przechodzę :D

Ten w błocie to Ty 🤔

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A Ty chyba niedawno chciałeś kupić Ursusa 360 więc skąd taka zmiana? 

Istnieje kilka powodów, u nas ceny takie że 80tke mozna kupić, z przednim napędem by coś się przydało itd... a za przedni napęd +10tyś i tak się to nakręca że za stara 914 ok 40tys.

Opublikowano
robi57362 napisał:

malowalem pistoletem elektrycznym z lydla i powiem że fajna sprawa

a co za pistolet i co malowales

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Powiedzcie po co ktoś wypiął przewody od czujnika znajdującego się na przewodzie przy turbinie? 

w sęsie jak przy turbinie wchodzi to może czujnik doładowania albo temperatury spalin, czort wie, podejżane

3 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

panie ja mam stół jeżdżący który mocujesz do krajzegi i możesz deski ładnie na szerokość docinać. za 200 zł puszczę, stół chyba 4 metry długi a tor 9 albo 10 metrów, wszystko stoi na wysokości ok 1 metra

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Hmm tą na drugim planie sam bym chętnie opryskał 😎

ja bym brał 2, przynajmniej bym się nie nudził 

54 minuty temu, artek27 napisał:

nie za tą cenę, ale jak masz duże kostki to nawet przerabiać nie trzeba, już gotowa, a do kulek tylko z przodu i z tyły ramki porobić 

42 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/zegarek-ford-mondeo-mk3-ID6C8Bt0.html?

Dało by radę takie coś założyć w ciągniku? Zegarek od Mondeo mk3

wszystko się da tylko czy się chce zrobić do tego obudowę i 2 kabelki podprowadzić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v