Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

W moim są 2 pary, a jakby była trzecia para to gorzej by nie było.

A na co , znowu trza jakieś maszyny kupować żeby tego użyć 🙆‍♂️

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ale jak w siewniku znaczniki hydrauliczne to już nie starczy 

Ja tem bez znaczników sieje, tym bardziej 2,5 m

Opublikowano

@Ursus932 ale czasem pierdzielisz jak potłuczony zając, teraz nie potrzebujesz, a za 10 lat będziesz stekał że za mało wyjść. Ojciec też 25 lat w trzydziestce dodatkowego rozdzielacza nie używał, a teraz jakby co nie było to ani Bolka ani wywrotki by nie było czym zasilic, niewiele, ale potrzebne

2 minuty temu, sumek666 napisał:

Masz od góry, a nie z boku jak na zdjęciach z aukcji ;)

Pytałeś o zdjęcie na słupku to takie masz, z przodu gdzie burta do burty dochodzi jest zrobione tak jak na zdjęciu na aukcji

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

Już mam pomysł jak to zrobić. :D

dobra zamawiam towar i będę działał. 

Znaczy się że Ci powiedziałem i teraz już wiesz😋

5 minut temu, Partyzant85 napisał:

@bratrolnika - co to za cyngiel na foto? Jakiś harpun na suma olimpijczyka?

Ale że co???

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

@Ursus932 ale czasem pierdzielisz jak potłuczony zając, teraz nie potrzebujesz, a za 10 lat będziesz stekał że za mało wyjść. Ojciec też 25 lat w trzydziestce dodatkowego rozdzielacza nie używał, a teraz jakby co nie było to ani Bolka ani wywrotki by nie było czym zasilic, niewiele, ale potrzebne

Pytałeś o zdjęcie na słupku to takie masz, z przodu gdzie burta do burty dochodzi jest zrobione tak jak na zdjęciu na aukcji

Za 10 lat to panie może mnie już Darniną przystąpią 🤷‍♂️ a gdzie planować ciągnik na tak długo, ale ursusy ciężkie i post licencyjne maja po dwie pary wyjść 🙆‍♂️ tak sie pytam do czego to używać przy pługu zagonowy  czy przyczepie d 47

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Od przybytku głowa nie boli.Tylko jak będzesz potrzebował a tu nie będzie wtedy problem.Wystarczy montaż cięgna hydraulicznego i już są dwa wyjścia zajęte

No będą to nie wyrzuce, najwyżej się zaślepi 🤣

Opublikowano

Nowe burty i tak żeś je pianką opypciał????

Do łączenia burty z nadstawką są takie specjalne spinki, ale nigdy ich nie kupowałem. Jeśli potrzebujesz do materiałów sypkich to wystarczy dolną otworzyć i samo zleci, do np. obornika bezpieczniej nadstawke zdjąć 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, rafal3939 napisał:

Co do poznaniaka widze że ma tu kólka wysiewające do drobnych czyli rzepak powiedzmy i zboża. Czy takie kólka można też do normalnego poznaniaka założyć zamiast bawić się w rozbieranie i przekładanie za każdym razem? 

tia jak se zmienisz wałek na ten okrągły z 6, chyba że jakaś Hassia, NN czy inny zachodni miał podobne kółko na sześciokąt

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

Cooo? A co to Darek jako jakiś egzorcysta dorabia po godzinach?
A tak w ogóle to jak zdrówko @bratrolnika ? Pokonałeś tego bakcyla już?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Partyzant85 napisał:

Brat no ten hak co na zdjęciu pokazałeś

To jest słupek tylny prawy przyczepy, zdjęcie robione od przodu. Ten hak to do zawieszenia nadstawki której jeszcze nie pomalowalem

5 minut temu, Partyzant85 napisał:

Cooo? A co to Darek jako jakiś egzorcysta dorabia po godzinach?
A tak w ogóle to jak zdrówko @bratrolnika ? Pokonałeś tego bakcyla już?

Po godzinach dorabiam na dwóch innych etatach, akurat nie wieszam ksieży za jaja na żadnym z nich🤣

Kaszel jeszcze mnie męczy i zapachów nie czuję, no i smak tak nie bardzo, ale ciśnienia już nie mam i wracam do sił

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v