Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, Ursus932 napisał:

@Agrest dokładnie tak jak napisałeś👍 Powiedziałem że nie będe zrywał kręgosłupa żeby na podwórku postawić kolejny złom, to co jest wystarcza byle tylko było czym ciągnąć 

No to ja ogólnie mogę polecić case jx 70 bo już podepniesz lekki agregat uprawowosiewnym, pług jednobelkowy 160cm wciąga, talerzówkę agro masz 2,7. Tylko lepiej już iść w jx 80 z racji grubszego przedniego mostu co przy turze ma znaczenie no i większe szersze opony, a cenowo różnicy nie odczujesz.

a z racji tego ze jx 90/95 było by cięższe to byly by lepsza 😉😁

Ursus932 napisał:

@Agrest dokładnie tak jak napisałeś👍 Powiedziałem że nie będe zrywał kręgosłupa żeby na podwórku postawić kolejny złom, to co jest wystarcza byle tylko było czym ciągnąć 

czasem łatwiej znaleźć taki 90/100km w dobrym stanie niż ten mniejszy i nie ma co się ograniczać do tych 70km

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie.

8186_2655722380886.jpg

Najładniejsza seria ciągników ta jeszcze ze ścięta maska, nie z tą taka obła. Tzn cala ta seria 3xx, 5xx, itd, ale 5xx najladniejsza. Dlatego Ci zazdraszczam Twojego :)

Staruszek zetorek ma chyba 3.6 4gary, 62konie. Arbos 130 konny ma pojemność 3.4..

jedyny Favorit na jakiego mnie na daną chwilę stać to Skoda

32 minuty temu, Ursus932 napisał:

A co do samochodu, to nie wiem po co taka przesadna moc potrzebna 🤔

do szybkiego wyprzedania, nic mnie nie wk***ia bardziej niż to że ktoś wyskoczy na drugi pas popierdółką 1.2-1.4 i wyprzedza przez pół kilometra

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, witejus napisał:

to jak nie wiesz jaka to skąd wiesz że przesadna?(sory że zadaję tak ciężkie pytania o tej nieludzkiej porze):D

Po analizie wpisów w tym temacie 😁

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

do szybkiego wyprzedania, nic mnie nie wk***ia bardziej niż to że ktoś wyskoczy na drugi pas popierdółką 1.2-1.4 i wyprzedza przez pół kilometra

są sposoby żeby to przyśpieszyć

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Teraz 1.4 to spora pojemność :) Znajduje my kupił nowke vitare - 110KM, 1L (słownie: jeden litr) pojemności, 3 cylindry

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

uwierz to nie od samochodu zalezy takie zachowanie tylko od czlowieka. ile razy wiedzem ze ktos slabym autem bez problemu wypprzedzi,redukcja i gaz konkret i idzie. natomiast sa osoby ja to nazywam "pandziaz albo skodziaz" co jak kupi se to autko przwaznie tych dwoch marek to za h*ja nie przegazuje ,taki typ bojacego sie niezdecydowanego cioty,i to ci tak na piatce z malutkim gazem wyprzedxza zeby czasem nie przekrecic motorka w tej pandzie czy fabi.

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

teraz ciężko znaleźć coś o normalnej pojemności i mocy

albo popierdółki bez mocy, albo wyżyłowane litrowe silniki....

Wszystko zależy od kasy..... Nie chcesz 3 garow to bierz 4.... Ja mam nowke 1.3 litra 140 koni w benzynie.... japoński  i idzie jak strzała 😋

Opublikowano
daron64 napisał:

21 minut temu, bratrolnika napisał:

Teraz 1.4 to spora pojemność :) Znajduje my kupił nowke vitare - 110KM, 1L (słownie: jeden litr) pojemności, 3 cylindry

1.4 toyota to ma już ponad 20lat

100km

Opublikowano

W zasadzie to żony.. 😜 Ciężko powiedzieć ile to wylata.... Myślę że nie więcej jak 200tys 

Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

Wszystko zależy od kasy..... Nie chcesz 3 garow to bierz 4.... Ja mam nowke 1.3 litra 140 koni w benzynie.... japoński  i idzie jak strzała 😋

140KM, to mam w drugim Volvo, tylko z 2litrow.

5 minut temu, bratrolnika napisał:

mnie na nówkę póki co nie stać

co najwyżej jakąś bieda-wersję, a tego błędu nie popełnię

Jak szukaliśmy auta, to rozważaliśmy nówkę dla polowicy, ale ceny jakichś małych pooierdolek są zabójcze. 

Opublikowano (edytowane)

Chcesz nowe to tak to wygląda.... Teraz nie robią dobrych  aut.... A japoński silnik w benzynie jest na dziś najlepszy... Tu nie ma w czym wybierać i tyle... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Dnia 16.10.2020 o 08:31, bratrolnika napisał:

Bo wtedy trzeba cisnąć ile fabryka dała na niskich biegach a nie "eko drajwing" bo mniej spali 

Opublikowano

Nie na latamy na tym 200tys bo życia nam braknie.... Druga sprawa ja mam swój powóz... 😎

3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No wiem, wiem... Niczego nie robią dobrego, wszystko ma się psuć, żeby podaż nakręcać... 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v