Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kolego w Iveco zalecają wymianę oleju co 50tys kilometrów. 

w Renault Lagina dCi zalecali co 30 tys a w Nissanach z tym samy silnikiem co 15 , Laguny notorycznie mają ukręcone panewki i padają turbiny, a w Nissanch o dziwo nie.

W silnikach, które mają oleje longlife wymiana może być rzadziej. Poza tym - do Ivveco nie lejesz superolu tylko oleje lepszej klasy.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Już w samochodach  osobowych zalecali wymianę oleju co 30 tys olejami long i co z tego mieli jak się użytkownicy słuchali firmy i serwisu?

Kupę złomu z silnika

• Like 1
Opublikowano

Jakiś tam swój olej w serwisie leją.  Nawet nie wiem do końca jaki. Przelatane 200tys.  Nic się nie dzieje oleju nie bierze. 

Podobno w ducato zalecają co 80tys.  Wymianę.  Szef się nad takim zastanawia. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

iveco to samochód ciężarowy, nie jeździ na małe dystanse, silnik jest inaczej zaprojektowany, przede wszystkim nie są one odpalane na 10 min, są większe ilości oleju, i wiadomo że taki samochód pracuje więc zrobi te 50 tyś w mniej niż rok a całkiem możliwe że 2-3 miesiące 

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Przeciez nowe taniej kupisz

https://rolno-ogrodniczy.pl/p14735,pojemnik-plastikowy-15kg.html?gclid=CjwKCAjw5p_8BRBUEiwAPpJO60cmDsDeIl2vTYRO0GqjY1aXRzj78kZsukLvet5gIcLr7Yki-YI64hoC8qgQAvD_BwE

Jest sklep.niedaleko, jakbyś od Sochaczewa na Warszawę leciał to przed Paprotnią po lewej stronie gość ma

Parę lat temu po 7 czy 8 zł u niego kupiliśmy

Tylko tam jest ciekawa informacja wytłuszczona- uwaga towar bardzo delikatny, łatwo ulega uszkodzeniu.

Wszystko co nowe to totalna porażka. Przestałam rocznie kilka tysięcy skrzynek. Te stare najedziesz kołem, ugną się i wrócą do pierwotnego kształtu. Nowe skrusza się, a jak słońce niszczy je moment. To samo łubianki na truskawki.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Tylko tam jest ciekawa informacja wytłuszczona- uwaga towar bardzo delikatny, łatwo ulega uszkodzeniu.

Wszystko co nowe to totalna porażka. Przestałam rocznie kilka tysięcy skrzynek. Te stare najedziesz kołem, ugną się i wrócą do pierwotnego kształtu. Nowe skrusza się, a jak słońce niszczy je moment. To samo łubianki na truskawki.

Z tymi nowymi skrzynkami to masz całkowitą rację.

Strach mocniej szarpnąć bo w ręku się łamią

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

też mam silnik FPT, zalecają wymianę co 30tys.km, poprzedni własciciel mówił że zmieniał olej co 10-11tys.km, to i ja tak zmieniam

• Like 2
Opublikowano

Oszczędzanie na materiałach, jakości dopadło każdą branżę.  Nowe łubianki pozostawiona na słońcu przez sezon kruszą się w ręku. Te z pierwszych produkcji z lat 90 tych rozjedziesz przyczepką  poprawisz i służy kolejne lata.

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

po tym jak kiedyś wysłałem maskę do seicento, i wróciła do mnie złożona na pół to nic mnie nie zdziwi

• Haha 2
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy w tych agregatach w zależności od tego czy 2 czy 3 rzędy redlic posiada, główna rama ma różny rozstaw? Chodzi mi o rozstaw tych  profili 100x 100 na których zamocowany jest teleskop od głębokości pracy. Wiem że 3 redlicowa wersja ma tego roztswu 740 mm, a może ktoś mi podać rozstaw dla 2 redlic owej wersji? 

Screenshot_20201015_124832_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

ja nawet w c360 co 150 wymieniam i to dużo, tak do 200 max, chyba że chcesz mieć co 5 tyś mth remont silnika, licz że 100 mth to 10 tyś km dla auta w przebiegu autostradowym, nalepiej wymieniać co 200 mth, olej też się starzeje i traci swoje właściwości

1mth to się przelicza 50 km

Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.10.2020 o 12:53, zycietoniejebajka1 napisał:

Orientuje się ktoś czy w tych agregatach w zależności od tego czy 2 czy 3 rzędy redlic posiada, główna rama ma różny rozstaw? Chodzi mi o rozstaw tych  profili 100x 100 na których zamocowany jest teleskop od głębokości pracy. Wiem że 3 redlicowa wersja ma tego roztswu 740 mm, a może ktoś mi podać rozstaw dla 2 redlic owej wersji? 

Screenshot_20201015_124832_com.android.chrome.jpg

Tzn chodzi ci ile jest pomiędzy przednim a tylnym profilem ?

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
24 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Dokładnie 😏

Przerabiam z jednowalkowego, który dwa lata temu zrobiłem 😏

A czym to ciągniesz? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v