Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

gdzie ?? szukalem opon od stara to facet mowil ze ostatniego zezlomowali z 5 lat temu..

10 godzin temu, danielursus3p napisał:

Od stara, czy choćby autosana. Na zlomach tego multum jest. 

Opublikowano
35 minut temu, szwagier24 napisał:

Morion też rozglądasz się za sprzętem na podmianę za 60?

Też, ale do pomocy i nie za 60tkę. 60 to taki odnośnik, bo każdy ją ma lub zna. A dokumenty zbędne, aby mechanicznie w miarę był to wystarczy.

Opublikowano

Na innych stronach tez mozna kupic ten hak. Najlepiej dzwonic i pytac 

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

zlom ,zlom, i jeszcze raz zlom.wstyd p;odejsc a co dopiero tym jechac

ten złom będzie się turlał jeszcze 20 lat, pojedzie na każdym paliwie i zrobi robotę.

fakt, że z wierzchu trochę zapuszczony, ale doprowadzić go do ładu nie wymaga wielkich nakładów

• Like 1
Opublikowano

Też posiadam Renault 651.4 S na silniku MWM od stycznia 2018 roku, pracuj na 15 ha jako główny ciągnik i przez ten okres wykonała około 400 mtg bezawaryjnie, spalanie bardzo miło zaskakuje. Na chwilę obecną szczerze mogę polecić. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

taka sama gadka jakbys mial jezdzic trabantem .bez sensu.zlom i tyle dawno temu na hute na przetop

jeździłem wartburgiem - bardzo miło wspominam

a takiego "złoma" mam, obrabia w tej chwili bez problemu prawie 20ha , trochę go zmodernizowałem i lata

naprawy tanie, lejesz paliwo i w pole, nie martwię się, jak skrzynia zajęczy albo coś zazgrzyta - wszystko dostępne i w miarę tanio

w rolnictwie liczy się ekonomia, a nie fantazja i własne "ego"

Edytowane przez jahooo
  • Like 4
Opublikowano

Obejrzałem go z grubsza, i nawet się przejechałem kawałek. Jakoś chodzi. WOM działa, podnośnik też. Z przodu gdzieś woda, albo ropa tryska, ale nie wiem skąd. No i trochę olany, ale nie za bardzo. Jednak najbardziej martwi mnie skrzynia biegów, bo tylko 3 biegi udało mi się wbić. Wsteczny i jakieś 2 do przodu. Nie wiem czy z braku umiejętności czy skrzynia już do roboty, a jeśli tak to dużo i drogo by to było? A wcześniej podobno pracował tylko z tirem i tyle wiem.  Co byście radzili?? 

Opublikowano (edytowane)

te skrzynie są raczej pancerne, ale wybierak mało precyzyjny, poza tym palec wybieraka pewnie lata juz w gnieździe kulki, trzeba albo przywyknąć, albo wymienić drążek zmiany biegów

wycieki drobne za taką cenę - raczej nie spodziewaj się igły, jak odpala i jeździ, to z sumie co więcej wymagać

zobacz , czy nie poci się pod głowicą z uszczelki po jednej i drugiej stronie silnika, czy jest olej w skrzyni biegów (czasem nie ma), bo zbiornik hydrauliki jest oddzielny

czy są hamulce ? ręczny ? (ręczny działa tu jak w C330 na hamulec zasadniczy)

skrzynia głośno pracuje ? blokada działa (pedał pod prawą nogą) ?

komfortu tu nie będzie, ale uciąg ma sporo lepszy niż C-360, blokada (jak działa) to nie przeskakuje, podnośnik dość mocny (ale bez automatyki żadnej)

problem z paleniem , jak nie działają świece, ale to się przerabia na samochodowe tak jak u mnie

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v