Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Łyżka do zboza jakiej szerokości bedzie oprymalna do 30tki?

ja mam w c360 180 cm i z pełną gnoju nie ma problemu to do ciapka 140 powinno wystarczyć, jeszcze obciążnik z tyłu i pytanie? masz ramę czy na skrzyni się opiera bo z ramą to i 80 tylko dobrze dociążyć

• Thanks 1
Opublikowano

Nie wiem, widziałem u kogoś normalnie po chamsku dospawaną do ramy tura na tym drążku co z przodu przy osi się opiera ( łączenie śrubowe i połączenie śrubowe z obu stron między ramą tura a śrubami do mocowania akumulatorów tylko tam ta rama okalała całą pochwę w takie w i wychodził gruby płaskownik od tyłu na mocowania skrzynek akumulatora gdzie był przykręcony ( dźwigał ponoć 1200 kg ) a z tyłu ciężarek 600 kg, Jak się właściciela zapytałem czy nie wygodniej by mu było ładowarkę jakąś kupić to powiedział że z tym traktorem ma już tak wszystko ogarnięte że ani ekonomicznie ani z wygodą mu się nie opłaca zmiany robić ( to właściwie już bardziej ładowarka jak ciągnik) 

Opublikowano
13 godzin temu, mf362 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/xxx-ursus-c-360-xxx-rok-1983-CID757-IDDl2eJ.html

Barlinek pełno tam ofert 

Kojarzy ktoś tego sprzedającego ?duzo ma sprzetu w małych pieniądzach do remontu lub popr@Wek 

Handlarz,większość towaru z WYMIAN

11 godzin temu, robi57362 napisał:

niedawno mi tu pisale że dobrej pasowki za 20 tys nie kupie a tu za dyche jest 😆

szukasz dalej?

11 godzin temu, sumek666 napisał:

Łyżka do zboza jakiej szerokości bedzie oprymalna do 30tki?

Taka jak Masz przód szeroki

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Starsze tury miały ramę przez całą długość ciągnika to było na plus a na minus zmniejszały prześwit pod ciągnikiem i dużo roboty w razie remontu

A najgorzej to w lesie. Mam meprozeta przy 360-3p z tymi płozami przez cały ciągnik.

Opublikowano

Pytanie ile ciapek realnie podniesie. Wagę przeliczyć na objętość i zrobić łyżkę.

Osobiście uważam że lepiej płytsza/krótsza a szersza. Szerokość bym zrobił/kupiło szerokości ciągnika , ewentualnie plus 10cm.

A dlaczego? A choćby dlatego że jakby jeszcze kiedy za naszego życia spadł śnieg to odśnieży na szerokość ciągnika.

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ale ile mocniejszy traktor.tak szybko się nie połamie jak przy tych nowego typu

No tak, ale mam mocniejszy ciągnik z turem zetora, a jeszcze lepszy do lasu Belarus. A "TEŚĆ" zawsze tym perkinsem albo 4011 chce jeździć bo między drzewa się mieści. I tak turem drzewa nie wyciągamy jedynie co na wóz wrzucić, to i zetorem by się to samo zrobiło

Opublikowano
27 minut temu, Agrest napisał:

A choćby dlatego że jakby jeszcze kiedy za naszego życia spadł śnieg to odśnieży na szerokość ciągnika.

optymista, prędzej piach z drogi zgarnąć

A choćby dlatego że jakby jeszcze kiedy za naszego życia spadł śnieg to odśnieży na szerokość ciągnika.

Opublikowano
soltys48 napisał:

No rzuciła, mam chrapkę ale mnie nie stać teraz bo inne wydarki

Stan fajny 

Tylko pytanie ile Chcesz wydać 

jak najmniej. wczoraj uciekła mi sprzed nosa samaszka z kondycjonerem w Bardzo spoko stanie. za 3500. mniej więcej tyle chciałbym dac. i od razu mówię, że bardzo długie szerokości robocze mnie nie interesują.

na 5 ha łąk nie ma sensu kupować niczego drogiego jak spod igły.

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

A najgorzej to w lesie. Mam meprozeta przy 360-3p z tymi płozami przez cały ciągnik.

no łatwo się uwiesić ale też trudniej coś urwać a to już duża zaleta a jak tur przerobiony na 2 sekcje to i się wyciągniesz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v