Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, GBartek napisał:

Szukam czegos na zastępstwo, bo właśnie sthil 181 dziala jak chce. Jeden magik bez ogladania i odpalania stwierdzil, ze jeszcze nie wie co jest, ale taniej niz 400zl to napewno nie będzie. Dlatego zaczalem rozwazac nowego chinczyka. Ze sthila 3km i prowadnica 40cm to koszt ponad 1800zl.. A jesien idzie, trzeba czyms ciac. A po cichu licze, ze moze jakims malym kosztem uda sie ja naprawic. Wiec ta co mam byłaby do galezi, a ta do zrzynania. Chyba, ze nie oplaci sie robic, to moze by ta tansza i slabsza wziac za 470 🤔 bo z naca 3km z chinskim gaznikiem i prowadnica chinska 45cm kosztuje niecale 450zl. Ale 3km i 45cm to chyba za duzo. A i lancuch duzo drozszy. Wiec teoretycznie te z ursusa sa lepiej dopasowane wzgledem mocy i prowadnicy. Z naca mam juz podkaszarke z 10lat i dziala. Jedynie trojzab sie skonczyl (ile karp nim zaliczylem to nie wiem) i spruchnialy wezyki od paliwa. Nawet swieca ta sama. W tym roku kupilem kosiarke spalinowa z napedem w obi, tez chinczyk, 3km z napedem za 600zl i chodzi jak zla. Wiec narazie moja opinia o chinskich sprzetach jest całkiem dobra, dlatego chce zaryzykować właśnie na ta pile ;)

zerknij piłę awtools, jest z gaźnikiem walbro i prowadnicą oregona. Kumpel tym handluje ze 3 lata, to jedna sztuka przyszła tylko na gwarancję i na serwisie nie zauważyli żeby z nią coś nietak było. cena koło 400zł

Opublikowano
7 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

2.75m dokładnie od nowości zrobił ponoć 50 ha

myslałem  bardziej  1700-1800 zł

🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
soltys48 napisał:

To nie po Bożemu.....

czemu? trzy lata temu kupiłem wiosną motocykl (niesprawny) za 500zł, przywiózł do domu, wylałem wodę z baka, motor odpalił. pojezdzilem nim do jesieni bez dołożenia ani złotówki (prócz benzyny) i sprzedałem chłopakowi za 2500zł. 😀 taki jest handel i kto jak kto, ale Ty dobrze o ty wiesz.

Opublikowano

Kupiłeś nie sprawny sprzedałeś sprawny....

Dla mnie pokrycie kosztów plus zarobek 100-300 jest bardzo dobrym wynikiem.

Pamiętaj mała łyżką więcej zjesz a co najważniejsze spokojniej

• Like 5
Opublikowano
soltys48 napisał:

Kupiłeś nie sprawny sprzedałeś sprawny....

niesprawny to on był jedynie w ocenie sprzedającego. Ale to prawda, że lepiej mniej zarobić, a częściej, regularnie.

choć częściej i więcej tez bym nie pogardził 😉

Opublikowano

1 godzinę temu, Bananek napisał:

czemu? trzy lata temu kupiłem wiosną motocykl (niesprawny) za 500zł, przywiózł do domu, wylałem wodę z baka, motor odpalił. pojezdzilem nim do jesieni bez dołożenia ani złotówki (prócz benzyny) i sprzedałem chłopakowi za 2500zł. 😀 taki jest handel i kto jak kto, ale Ty dobrze o ty wiesz.

Ja np tego poznaniaka niebieskiego kupiłem za 500 zł uratowałem go przed wywiezieniem na złom i niby były częsći do przekładni nie do dostania a pojechałem do sklepu 45 km odemnie dostałem na miejscu części kosztowały 80 zł naprawa z 2 godziny i sprzedałem go za 2500 zł

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ja np tego poznaniaka niebieskiego kupiłem za 500 zł uratowałem go przed wywiezieniem na złom i niby były częsći do przekładni nie do dostania a pojechałem do sklepu 45 km odemnie dostałem na miejscu części kosztowały 80 zł naprawa z 2 godziny i sprzedałem go za 2500 zł

Posłuchaj @bratrolnika wie co mówi na temat vatu

Po co ma kłuć kogoś w oczy

Edytowane przez stempos1980
Auto korekta
  • Thanks 1
Opublikowano

Pomocy. Mam nowy problem u siebie w ciągniku Zetor 9540. Zacznę od początku: przy odpalaniu zapalają się dwie kontrolki ciśnienie oleju i ładowanie,olejowa gaśnie a od ładowania się świeci,dam trochę gazu i gaśnie. Dzisiaj zdarzyło się coś takiego że ciągnik popracował kilka godzin bez przerwy i poczułem zapach spalenizny (jakby plastik się topił). Zapaliła się kontrolka od ładowania i się żarzyła,przy dodawaniu gazu świeciła jednolitym światłem. Troche tak pojeździłem i po czasie kontrolka zgasła. Zgasiłem ciągnik i po odpaleniu znowu kontrolka się świeciła. Za zielony jestem jeszcze w elektryce ciągników. Co się mogło stać?

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Pomocy. Mam nowy problem u siebie w ciągniku Zetor 9540. Zacznę od początku: przy odpalaniu zapalają się dwie kontrolki ciśnienie oleju i ładowanie,olejowa gaśnie a od ładowania się świeci,dam trochę gazu i gaśnie. Dzisiaj zdarzyło się coś takiego że ciągnik popracował kilka godzin bez przerwy i poczułem zapach spalenizny (jakby plastik się topił). Zapaliła się kontrolka od ładowania i się żarzyła,przy dodawaniu gazu świeciła jednolitym światłem. Troche tak pojeździłem i po czasie kontrolka zgasła. Zgasiłem ciągnik i po odpaleniu znowu kontrolka się świeciła. Za zielony jestem jeszcze w elektryce ciągników. Co się mogło stać?

jesteś pewien, że to był zapach plastiku, a nie elektroniki? miernik w łapkę i zmierz czy ładuje, ale pewnie nie. być może regulator napięcia lub same diody w altku się skończyły

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v