Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, stempos1980 napisał:

W benzynie jeszcze nie są takie problematyczne ale ja nie wiem co ludzie w tym widzą

Prestiż:ph34r:

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

W benzynie jeszcze nie są takie problematyczne ale ja nie wiem co ludzie w tym widzą

Może kartę rabatową u mechanika i w sklepie motoryzacyjnym😁

Ps -nie było moim zamiarem obrażanie kierowców bolida młodzieży wiejskiej

Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

Dołożenie napędu do 4t i zostaje ci jeszcze czwórka bez napędu która wtedy jest zwinna. Majątek do jakiś prostych prac typu opryskiwanie. 

@Agrest 

Bardziej chyba myślałem i późniejszej sprzedazy

39 minut temu, bratrolnika napisał:

Uturbic swój silnik, bez zbędnego ładowania kasy w kolejnego klamota, kupić tylko to co potrzebne a nie cały ciągnik i wykorzystać z niego 15%

Reszta ciągnik zostałaby jako pomocnik, albo poszłaby na handel. To takie gdybanie, bo nie wiem w jakim on tam jest stanie. Z bliska go nie oglądałem. Ale opony ma chyba lepsze od moich, komplet obciążników, jak jeszcze zolw i zająć sprawny, to troszkę pieniądza jest. Samo uturbienie z tego co pisali to z 5k.

Poza tym nawet nie wiem czy będzie napewno na sprzedaż, tak sobie gdybam za wczasy.

Opublikowano (edytowane)

To są obroty na minute, zetor wykręca ich sporo mniej niż 3500;] W zetorze skala jest nieczytelna obrotomierz wskazuje i wom i prędkość i najmniej obroty;] 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

och*jałeś to są obroty na minute, zetor wykręca ich sporo mniej niż 3500;] W zetorze skala jest nieczytelna obrotomierz wskazuje i wom i prędkość i najmniej obroty;] 

Nie no nie och*jałem😀 poprostu szukam zegara który będzie mi wskazywał prawidłowe parametry, jeżeli bizonowski będzie pasował z prądniczka 2-pinową to zamówię

Opublikowano

Poprawiłem się i usunąłem wulgaryzm, przepraszam. Sprawdzałem zegar od bizona w 7211 wersja na 3 piny działanie poprawne. Podejrzewam więc że ta na 2 piny również będzie działać poprawnie. 

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nie no nie och*jałem😀 poprostu szukam zegara który będzie mi wskazywał prawidłowe parametry, jeżeli bizonowski będzie pasował z prądniczka 2-pinową to zamówię

Nie jestem w temacie , więc pytam nie idzie kupić do zetora?

Opublikowano

A po co ta skala nie śmieszna potrzebna w zetorku?

Opublikowano

Nie wiem dlatego zmieniłem ten zegar na taki od bizona. Tam jest wszystko a jak chcesz odczytać szybko obroty to masz problem. 

Od góry skali masz prędkość na najwyższym biegu pod skalą obroty  potem dwie skale obrotów wałka WOM. 

W bizonie masz skalę obrotów i dość. 

Opublikowano
17 minut temu, szmergiel napisał:

a co takiego kupujesz z tych czesci ze takie drogie ? ma 3 juz bmw i lataja do 400tys km bezproblemowo

Faktycznie masz ,,racje'' części do bmw to taniocha-e 46  2.0 tdi separator oleju 600 zl.Ile cie kosztuje tarcza hamulcowa klocki? Ze twierdzisz ze tanio?Mam Kumpla handluje częściami nowymi jak również ściąga Anglika bmw i handluje uzywkami.Mojego zdania nie zminisz a ze ty masz inne -twoja sprawa.Ja to szanuje

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Nie wiem dlatego zmieniłem ten zegar na taki od bizona. Tam jest wszystko a jak chcesz odczytać szybko obroty to masz problem. 

Od góry skali masz prędkość na najwyższym biegu pod skalą obroty  potem dwie skale obrotów wałka WOM. 

W bizonie masz skalę obrotów i dość. 

Wiem że jest wszystko , obroty walka też dobrze jak są widoczne 

Opublikowano

Inne zdanie będzie miała osoba która kręci autem do tych 200tys km, a inne ta która zaczyna od tych 200 czy 400tysięcy. 

Opublikowano
35 minut temu, hubertb napisał:

Poprawiłem się i usunąłem wulgaryzm, przepraszam. Sprawdzałem zegar od bizona w 7211 wersja na 3 piny działanie poprawne. Podejrzewam więc że ta na 2 piny również będzie działać poprawnie. 

Ja się nie gniewam, ja z tych co z każdym na tym forum spotkałbym sie i napił się %😀 zetorowskie liczniki są albo do dwóch albo do trzech pinów,tak w internetach wyczytałem i mam obawy że jak zamówię ten który jest dostępny do trzech pinów nie zadziała mi z dwoma pinami i będę żałował. Bo jedyna opcja żeby zamówić licznik katalogowo do mojego zetora to tylko z Czech albo Słowacji

Opublikowano
42 minuty temu, Baks00 napisał:

Faktycznie masz ,,racje'' części do bmw to taniocha-e 46  2.0 tdi separator oleju 600 zl.Ile cie kosztuje tarcza hamulcowa klocki? Ze twierdzisz ze tanio?Mam Kumpla handluje częściami nowymi jak również ściąga Anglika bmw i handluje uzywkami.Mojego zdania nie zminisz a ze ty masz inne -twoja sprawa.Ja to szanuje

klocki hamulcowe do f10 300zl wytrzymywaly ok 50tys km bo ostro jezdze. do g30 kupowalem raz dopiero i za kpl dalem 320zl i tyle. aha w jednej f10 przy 390tys km kupilem kpl tarcz bo oryginalne juz byly do niczego 1600zl. i tyle.no i jeszcze kabelek z czujnikiem do hamulcow 4 lata temu 150zl ,teraz 120zl kosztuje. takie to koszty.bo tyle trzeba bylo dolozyc zeby do 400tys dojezdzic.za darmo nic niema.dobre auto kosztuje ale sie nie psuje. ps.jak czytam o ludziach co do bmw zakladaja gaz to litosc bierze ale maja za swoje  bo kazdy normalny wie ze wiekszosc silnikow bmw zle znosi gaz i pozniej jest to skarbonka ale cebulak musi szukac oszczednosci.taka prawda.

Opublikowano
4 godziny temu, mf362 napisał:

Jest jakiś sposób aby zastosować opony bez dętkowe na felgę z nitowanymi uszami na gwiazde aby to uszczelnic ?

możesz próbować masy poliuretanowej klejąco uszczelniającej, ale czy zda egzamin trudno powiedzieć
jeszcze pytanie czy ranty obręczy bez wżerów, bo stare zwykle takie są, a na takim wątpię aby stopka się uszczelniła

jak już myślisz o nowej oponie to warto dołożyć do nowej obręczy, wtedy masz pewność że będzie ok, może koszt nieco większy niż dętka, ale serwis o wiele przyjemniejszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v