Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, simson2812 napisał:

trochę się zagubiłem... to aktualne a był ostatnio mf 698 z fajnym turem 3 sekcyjnym za 27 i szybko poszedł blacharkę miał do poprawy rzekomo od rolnika w lubelskim. tylko tu widzę, że symbol taki sam a ciągnik jakby dłuższy ktoś wyjaśni? może ktoś symbol pomieszał?

Bo te starsze były dłuższe. I do tych bardzo części do silnika nie ma. Na olx gdzieś był? Tam u ciebie z rok temu był za 20 tyś 690, ale roz..bany jak nie wiem co. U B..ka chyba, jak dobrze kojarzę.

Opublikowano
56 minut temu, danielursus3p napisał:

Bo te starsze były dłuższe. I do tych bardzo części do silnika nie ma. Na olx gdzieś był? Tam u ciebie z rok temu był za 20 tyś 690, ale roz..bany jak nie wiem co. U B..ka chyba, jak dobrze kojarzę.

To co one mają za silniki że części brak do nich

Opublikowano

Jakiś starszego typu. Tak i na forum mówią i mechanicy, więc coś w tym pewnie jest. Te krótsze to 698T, one mają silnik jak w MF 3070 i te się dość mocno cenią.

Opublikowano

Może i lepiej, tam pół ciągnika trzeba było dołożyć. Turbina i hydraulika aby dało się coś nim robić + blacharka/kosmetyka.  To tak tyle co sobie teraz przypomniałem. Kupił to ktoś?

Opublikowano

Tamten miał turbo, a czy ktoś sam dokładał czy jak to nie wiem.

Opublikowano

Panowie macie jakieś dobre strony z ogłoszeniami z Niemiec? Oprócz m.in tradus,macaus itp. Bo tam są,ale wszystko wielkie i drogie :D Na ebay'u też niezbyt dużo tych ogłoszeń :/ A chciałbym popatrzeć po ile tam jakiegoś starszego tandema czy jednoosiówke ok 6t można wyrwać,albo jakiś rozsiewacz

Opublikowano (edytowane)

Ja z pytaniem.

1. Mam stary kultywator z przyspawanym na stale packerem. Chcialem zminic redliczki z szerokich na wąskie, proste. Takie najtansze dadza rade?

https://sprzedajemy.pl/zab-agregatu-kpl-1417000031-z-redliczka-32x10mm-sokolka-2-e30984-nr58287967

Bo rozrzut cenowy jest za***isty 20-30-40-70- ponad stowa..Za caly kultywator dalem tysiaka, wiec nie chcialbym przesadzac..

Ile redliczek dobrze by bylo mieć na belke, na metr?

2. W packerze skrobaki są ustawione pod kątem do wału, tak ze teraz jak sa zuzyte dosc mocno, to nie mozna ich dosunac, bo tak jakby mijaly wał i ziemia sie do nich lepi tak, ze blokuje wal. Chciałem zrobic nowe mocowanie, tak zeby skrobaki byly pod katem blizszym prostemu, zeby mozna bylo dosunac je blizej wału. Popatrzylem na ceny skrobakow i zalamalem sie jak przy redliczkach. W lokalnym sklepie nie mieli wyboru zadnego, a to co mieli to kolo 2dych za sztuke. Trzeba mi 26 szt. Jak popatrzylem po internecie, to zaczalem sie zastanawiac, czy nie wykorzystac jednak starych. Mocowania zrobic blizej walu i tyle. Zda to egzamin, przy takim zuzyciu?

3. Rozebralem rozdzielacz od opryskiwacza.

To jakis rodzaj super zaawansowanej technologiczicznie uszczelki sprzed 30lat, czy zwykly oring po 30 latach scisniecia i taktowania chemia?

Jak powinny byc ustawione te "zaworki" na sekcjach, bo na kazdej jest ustwaione inaczej.

Czy ten cypcyk pelni jakas role? z tego co pamietam jak go zakladalem, to pasuje chyba w kazda strone.

Z gory dzieki

IMG_20200414_150709pp.jpg

IMG_20200414_151940pp.jpg

IMG_20200414_153330pp.jpg

IMG_20200414_162532pp.jpg

IMG_20200414_162538pp.jpg

IMG_20200414_162547pp.jpg

edit

Wstawianie tu zdjec jest tak pojebane, ze brak slow. Pisze post, wklejam po kolei zdjecia w odpowiednie miejsce, zapisuje post, a tu jebbb wszystko rozjebane.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

No oglądałem. Chciałem go kupić. Nie kupiłem, bo za dużo do zrobienia było. W sensie tego 690.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W tedy to ze 2 - 698t, ale to za drogo wychodziły. Teraz po woli się rozglądam za czymś do tura 90-100 koni w 4 garnkach właśnie pokroju 698, zastanawiam się czy nie wstrzymać się z rok i nie kupić coś koło 2000 r z rewersem eh. Ale ja teraz raczej już na zachodzie kupię, a nie w Polsce.

Opublikowano
3 godziny temu, simson2812 napisał:

masz kogoś za granicą?

Mam znajomka co tam mieszka już ze 4 lata. A co do awarii to jak dobrze przepatrzysz po kupnie to nie powinno być źle. W takim 3060 to już jest można powiedzieć wygoda. Wszystko fajnie umiejscowione. Ja na razie jestem zadowolony ze swojego. 

Opublikowano

szukaj sobie jeszcze fiata np. 780 tanie to jak barszcz a mechanicznie nie do zayebania. Mialem mf 675 i Fiata 780   zlat 70 tych jeszcze w starej kabinie. Mniej troche wygody jak w mfie ale silnik perkinsa bije na glowe. Te z lat 80tych w nowszej kabinie juz sa wygodniejsze a pozniej juz byly z biegami w prawej rece to juz calkiem.

Perkins musi widziec obroty jak ma ciezko bo sie zadusi a fiacior idzie od dołu i bardzo ciezko zdlawic. Mialem tez ferdka 390 czyli 80 km co fiat i tutaj tez silnik fiata gorą ale znowu ferdek 390 duuzo wygodniejszy od tamtego staruszka. 

Opublikowano

Mi się widzi 42xx ostatni wypust z rewersem eh, albo 43xx. Tą serię 42 jakoś łatwiej w dobrej kasie trafić jak 3 setkę. Do jakiego budżetu szukasz ciągnika?

Opublikowano
40 minut temu, danielursus3p napisał:

Mi się widzi 42xx ostatni wypust z rewersem eh, albo 43xx. Tą serię 42 jakoś łatwiej w dobrej kasie trafić jak 3 setkę. Do jakiego budżetu szukasz ciągnika?

Są modele 43xx?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v