Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam ochotę ją zamienić na MF 255, ciekawe ile by trzeba dołożyć. 

Opon prawie nie ma,  co ciekawe obie założone razem a prawa prawie łysa lewa  dużo lepsza. 

Opublikowano (edytowane)

Znasz to przysłowie ,,wymienił stryjek siekierke na kijek'' ?? Jak chcesz wymienić 360 na mf 255 to odpuść bo szkoda pieniędzy dokładać do czegoś co nie jest lepsze od szejsiuntki. Osobiście to za 360 szukalbym  MF 675. 

A skoro opony łyse jak kolano to więcej niż  12 tyś raczej nie weźmiesz.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

MF 255? Nie lepiej z serii 500? Dołożyć trzeba do sprzedanej 60 10 kafli, 6 na ciągnik reszta na nieoczekiwane wydatki. 

100% racji dla przedmówcy 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

Może i prawda z tą lokatą w tych niepewnych czasach. Tylko jest jedno ale - ziemia na chwilę obecną kiedy praktycznie non stop jest totalna susza, przynosi zysk niewspółmierny do położonych nakładów 

Trzeba koszta ograniczać. Jak dalej się tak pogoda będzie kształtować, to rezygnuję z n2 i t2. Nie ma co nie potrzebnie kosztów nabijać. To tak na początek, od przyszłego sezony wszystko bezorkowo, wprowadzę bogaty płodozmian i ograniczam nawożenie do minimum. Chyba że będzie potencjał i przede wszystkim opady można myśleć o biciu "rekordów" plonów, w innym wypadku nie ma to najmniejszego sensu. A przynajmniej na moich glebach.

Co do tych mieszkań co była wcześniej rozmowa. Poczekajcie pół roku - rok niech kryzys zawita na bogato zobaczycie po ile mieszkania będą i czy będą na nie chętni i czy w ogóle będzie na nie gotówka...  Teraz lokować gotówki w mieszkania bym nie chciał. Ziemia jak najbardziej ale nie mieszkania. Zobaczcie co było w 2008 r, to samo co teraz mieszkania drogie jak nie wiem, a później nagle staniały. Na dziś dzień inwestorzy wycofują się z rozpoczynania budów osiedli mieszkaniowych, bloków i innych tym podobnych inwestycji. Sytuację znam od środka..

Najlepszą lokatą jest złoto. Przeglądając ceny z kilkunastu lat złoto cały czas wprost proporcjonalnie drożeje, a ziemia, mieszkania? Kilka miesięcy biedy cena spada zaj-biście w dół.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 6465 napisał:

Ja mam konia pociągowego,  mi potrzebny ciągnik do trzasania siana pryskadła 600l,  siewki 500kg. 

Taki mały zwinny i oszczędny. 

Kup sobie MF 675 czy landini 6550 do poprawek jakiegoś. Na olx tego pełno, poprawisz podłubiesz, części tanie i dostępne od ręki i będziesz miał traktor w podobnych pieniądzach, z namiastką "luksusu"

EDIT:

Jak bez kabiny to odpadają wspomniane przeze mnie ciągniki.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

i jedyne 40 koła.... Ludzie mają fantazje. Kiedy swojego wystawiasz? Końcówka serii wiec nie lada unikat. 

O co ci chodzi konkretnie ?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

O co ci chodzi konkretnie ?

Przecież ceny wyższe już raczej nie będą, wiec można sprzedać a twój z tego co kojarzę 93 rok więc cena 40tys u ciebie mogła by być nawet zbyt niska. 

Opublikowano
3 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

heh zastanawia mnie dlaczego od wom dżwignia jest odwrócona?

Tego nie wie nikt, w następnej serii zmienili i była do przodu.

Nie dzięki ;) mam już jednego 7211 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ile realnie może być warta ta sześćdziesiundka. Technicznie sprawna przegląd OC jest. 

IMG_20200318_102431.jpg

Daje 10k i po świętach zabieram😏

1 godzinę temu, andrzej612b napisał:

Dobrze prawisz hubertb

Lepiej kupić coś co nasze klucze pasuje a w sklepach wiedzą o co chodzi 

21 wiek mamy , klucz calowy  nie jest problemem

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Kup sobie MF 675 czy landini 6550 do poprawek jakiegoś. Na olx tego pełno, poprawisz podłubiesz, części tanie i dostępne od ręki i będziesz miał traktor w podobnych pieniądzach, z namiastką "luksusu"

EDIT:

A to niema takich bez kabiny?W Landini to chyba inna skrzynia jak w MF chociaż niektóre modele to to samo

EDIT:

A to niema takich bez kabiny?W Landini to chyba inna skrzynia jak w MF chociaż niektóre modele to to samo

EDIT:

EDIT:

EDIT:

Opublikowano
8 godzin temu, 6465 napisał:

A I jeszcze żeby był bez kabiny. 

Do pryskania bez kabiny?

8 godzin temu, andrzej612b napisał:

Dobrze prawisz hubertb

Lepiej kupić coś co nasze klucze pasuje a w sklepach wiedzą o co chodzi 

Kogo Ty masz w sklepie ze nie wie o co chodzi,?

Opublikowano

W okolicy to najgorsze gamonie sprzedają w grene 😕 jadę tam w ostateczności . w pozostałych bystre ludzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v