Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak z papierem to cenią jak zyd za matkę, sąsiad rok temu sprzedał po odrobieniu w miare ładną ale wyjącą  jak sk..wesyn za 21 tysi chyba a ja 3 lata temu mf 675 za 24 kola, a jaka przepasć miedzy ciągnikami to ciezko nawet opisać...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A co się przejmujecie jak są klienci chętni ja się cieszę bo może jeszcze swoją 60 sprzedam za dobre pieniądze

21 minut temu, hubertb napisał:

Skoro to zbyt mało można kilka złych słów napisać o silniku który ma łaknienie smoka wawelskiego, podnośniku o znikomym udźwigu, przedniej osi z plasteliny, skrzyni z doskonale zestopniowanymi biegami, a sama ich zmiana dźwignią która chodzi w dwóch paluszkach jest czystą poezją dla uszu. Jeszcze lepsze są nasze tjuningowe kabiny w zimie zimno w lecie gorąco i brak oddechu, jak pada przeważnie jesteś mokry, jak jest sucho jesteś w kurzu. Chronią tylko przed mocnym wiatrem. 

W mojej biegi chodzą dobrze ,to ile ma podnosić ciągnik 50 konny😏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, hubertb napisał:

Kilka cebulionów? Zwiedzałeś ostatnio może olx ? Bo ja widzę że trzeba mieć dość spory fundusz na "zadbaną" 60.

W pobliżu jest niby "wszystko sprawne" za 7600. 

47 minut temu, Mikruss napisał:

A jak z papierem to cenią jak zyd za matkę, sąsiad rok temu sprzedał po odrobieniu w miare ładną ale wyjącą  jak sk..wesyn za 21 tysi chyba a ja 3 lata temu mf 675 za 24 kola, a jaka przepasć miedzy ciągnikami to ciezko nawet opisać...

To że ktoś dużo ceni, to tylko następstwo tego, że ktoś chce tyle zapłacić. To ciągnik dla malorolnych, których nie stać na drogie części, wola tanie, słabej jakości, ale które dostaną w każdym spożywczym. Inna sprawa jak ktoś wydaje po 20 i więcej tysięcy na ten ciągnik. Ktoś taki jest niepoważny. Ale moim zdaniem dla kilkuhektarowcow to nie jest dla opcja.

42 minuty temu, Ursus932 napisał:

A co się przejmujecie jak są klienci chętni ja się cieszę bo może jeszcze swoją 60 sprzedam za dobre pieniądze

W mojej biegi chodzą dobrze ,to ile ma podnosić ciągnik 50 konny😏

Z tego samego powodu ja dwóch zabytków nie sprzedaje :)

Moim zdaniem to tak trochę krytykujecie 60tke za to, że jest 60tka.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, hubertb napisał:

2 tony. Tak żebyś bez nerwów przypiął duży opryskiwacz zawieszany. 

Te ciągniki mają około 40 lat to kto wtedy myślał o dużym opryskiwaczu zawieszanym , z drugie strony  mówisz że takie złe w każdym punkcie A zobacz ile lat już jeżdżą 😏.

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Jeżdżą tylko dlatego że od lat 60 do 90 nie mogłeś praktycznie kupić nic innego. Gdybyś dał wolny wybór i dostęp do rynku jaki jest teraz nikt nawet w latach 80 na c-360 by nie popatrzył. 

• Haha 1
Opublikowano

znajdz mi zachodni o takich parametrach jak 60 zeby tyle podniosl bez problemow ???

1 godzinę temu, hubertb napisał:

2 tony. Tak żebyś bez nerwów przypiął duży opryskiwacz zawieszany. 

w latach 80 kombinat w kietrzu kupowal zachodnie ciagniki za walute,chyba z francuskim rzadem podpisali umowy o pozyczke

Opublikowano

Długo nie szukając 7011 dźwigał mniej niż 2 a 7211 już ponad 2. Nawet nie jest to ciągnik zachodni i maja tego samego przodka. MF 250 dźwiga zależnie od wersji 1,4 tony lub 2 tony. 

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Bo d*pa boli od siedzenia,po cały dniu orki jesteś głuchy i tak dalej.....

@hubertb co do sprzęgła to w ojcowie palcem wciskałeś po prostu trzeba przerobić

Ta bo 330 lepsza, i to jeżdżenie z dwoma skibami podczas orki to idzie pierolca dostać odjeżdżenia w te i z powrotem .

3 godziny temu, 90210grzesiu napisał:

Co wy chcecie od 60? Znajomy kiedyś dwiema z jednym pracownikiem przez dwa lata obrabiał 150 ha. 

Bujać to my a nie nas😂😂 bajki, bajki i jeszcze raz bajki, no chyba że spali w ciagnikach🤔

Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Jak przerobisz to drugi stopień nie do końca goli. Dobra przeróbka polega na włożeniu zestawu z zetora starszych serii

rozwiń proszę na czym to polega

6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Tylko mam małe obawy że może nie ładować bo ja takie szczęście mam.pamiemtam jak do teściowej kupowałem też na szrocie tylko był od fiata to musiałem jechać odmieniać bo nieładował a teraz w dobie tego wirusa to jak naj mniej wyłaniać się z domu.jak niebędzie ładował to nowy kupie

@Ursus932 c 330

od matiza w rusku już 3 rok chodzi, fiat cc miał na pk stare bmw, fiaty ducato. ewentualnie wersja hard jak ja mam w polonezie alternator 100a od alfy 156 i tylko szajbka od polonezowego

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ta bo 330 lepsza, i to jeżdżenie z dwoma skibami podczas orki to idzie pierolca dostać odjeżdżenia w te i z powrotem .

Bujać to my a nie nas😂😂 bajki, bajki i jeszcze raz bajki, no chyba że spali w ciagnikach🤔

Duże kawałki to im szło, poza tym nie tylko ozime zboża są, ale i jare i to się w czasie rozkłada. Nie mówię, że dbali o te pola jak niektórzy, posiać, trochę azotu a pszenżyto i owies na chwasty prysnąć i tyle.

Opublikowano

gregor1284 

Skrzynia-biegow-Zetor-5718-6718-6911

Widać tu jak to jest zrobione, masz osobną dźwignie do drugiego stopnia i inne łożysko wyciskowe. Przy okazji remontu/naprawy sprzęgła polecam przeróbkę.

MF jest bardzo podobny wagowo zetor cięższy już dość sporo tyle że to zaleta kabiny 362 jest też sporo cięższa od zwykłej 360. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubertb napisał:

Jeżdżą tylko dlatego że od lat 60 do 90 nie mogłeś praktycznie kupić nic innego. Gdybyś dał wolny wybór i dostęp do rynku jaki jest teraz nikt nawet w latach 80 na c-360 by nie popatrzył. 

Widzę że na siłę  chciałbyś zmienić bieg historii prawie jak Kaczyński   chociaż przyznam częściowo masz rację ,Ale wtedy liczyło się żeby mieć ciągnik mało kto  patrzył na to jaki bo przesiadał się z konika  . Teraz druga rzecz , dziś jest dostęp do wiedzy,Internetu itp ,pełno takich  doradców i specjalistów  jak Ty co na wszystkich się znają , pełno zachodniej technologii zjeżdżające na lawecie A nadal kupują 60😏

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v