Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kupiłem passata miał 204tys. Niby książka jest to nie kręcony ale każdy wie jak mogło być. Teraz jest coś około 290tys. W maju dopiero 4 lata będzie w kraju więc przebieg lekko ponad 20tys rocznie. Jedyne co wymieniałem to na samym początku klocki i z pół roku temu też zmieniałem. A tak to olej filtry i jeżdżę. Dopiero zawieszenie się odzywa i w tym roku się za to wezmę. Ale jak mechanik zobaczył zawieszenie to w szoku był bo nic nie robione od nowego.

Odnośnie tego deutza, niedaleko facet ma takiego z tym turem to nie stygnie bo przy bykach ciągle robi i zdaje egzamin.

A tu coś podobnego tylko z innej stajni

received_898647573626015.jpeg

Opublikowano

Musisz rozciąć zbiornik, bo na hucie są wysokie kary za zbiorniki ciśnieniowe. Musi być otwarty.😁

Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

pany, takie coś to idzie w ogóle sprzedać, z tym że bez silnika???

może ktoś chce sobie zrobić sprężarkę

IMG_20190218_145919.jpg

Wiela za to chcesz?

Opublikowano
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Od czego ta sprężarka?pytam z ciekawości?

sam nie wiem

17 minut temu, jahooo napisał:

Ile za to byś chciał ?

bez silnika i przewodu zasilającego ze 150zł

10 minut temu, PRIMO napisał:

Wiela za to chcesz?

zawór upustowy sprawny, sprężarka bije, tyle że koło pasowe jakoś krzywo jest spasowane i ma bicie na boki

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

sam nie wiem

zawór upustowy sprawny, sprężarka bije, tyle że koło pasowe jakoś krzywo jest spasowane i ma bicie na boki

Jaką pojemność ma zbiornik na powietrze?

Opublikowano

jakiej firmy możecie polecić buty robocze tak - + 200 zł   buty do obory i do traktora , do tej pory kupowałem po 50 zł i po 3 mies. podeszwa pekała ,lub jak jest taki temat to poprosze o link bo szukam i nie moge znalezsc

Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

jakiej firmy możecie polecić buty robocze tak - + 200 zł   buty do obory i do traktora , do tej pory kupowałem po 50 zł i po 3 mies. podeszwa pekała ,lub jak jest taki temat to poprosze o link bo szukam i nie moge znalezsc

Ja używam ProLine/Lahti albo Urgent

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

jak kupujesz graty to naprawiasz. kup dobry samochód .olej często wymieniaj.zadnego gazu. dieles na trasy i zobaczysz ile auto zrobi zanim zaczniesz grzebać.

Czyli nie serwisujesz zawieszenia, układu kierowniczego, nie wymieniasz łożysk kół, oleju w automacie, płynu chłodzącego itp. Czyli zajeździsz auto i następny właściciel dopiero pakuje kasę w gruza. Pouczać to sobie możesz gimbow przy zdjęciu Zetora na handel. 

Opublikowano (edytowane)

Ja też kupuje PPO, w robocie chodze w nich caly czas, podeszwy sie ścierają a na gorze nawet jednego pęknięcia, jedynie rysy. Mega wytrzymale ale mogly by miec wytrzymalsze podeszwy bo jak ktoś chodzi caly czas po betonie to predzej zedrze je niz pękną. Koło domu drugi rok jedną parę już tłuke i jeszcze trochę pochodzę.

Na wiosnę i lato polecam takie.

https://allegro.pl/oferta/meskie-sandaly-polbuty-ochronne-robocze-ppo-52n-42-8222943193

Edytowane przez matisz
Opublikowano

pierwsze PPO dostałem w 2011r, chodziłem w nich z rok w robocie, i z cztery lata koło domu, aż w końcu żona kazała mi wyrzucić bo takie powycierane były z wierzchu że wstyd, ale do końca były wygodne, noga się nie pociła, można było cały dzień chodzić

każde kolejne już były gorsze, aktualnie nie różnią się niczym od tych tanich

z mojej strony polecam buty Caterpillar, ale tych za 200zł nie kupisz, ale warto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v