Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę przerobić zamki w moim wiekowym IHC bo ceny oryginalnych są delikatnie mówiąc za drogie. Myślicie że na takie warto? https://allegro.pl/oferta/komplet-zamek-klamka-drzwi-kabiny-ursus-mf-mtz-7457773315?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Opublikowano

Na ciągnik było stać a na zamki już nie 😕

To są do Ursusa nie bierz tego 

Opublikowano

Wiem że do ursusa, ale skoro niektórzy budują całe kabiny to przerobić zamki też się da. Jestem hodowca czarno białego bydła opasowego + etat, więc inwestuje z rozsadkiem, oryginał kosztuje 1300 zł.

Opublikowano

Co waszym.zdaniem będzie lepsze na piachach? Zestaw agregat uprawowo siewny z siewnikiem 420l (760kg+690kg+zboże) czy agregat z siewnikiem nabudowanym 400l (1700kg+ zboże). Agregat na zębach prostych,wał rurowy, siewnik na redlicach stopkowych, szerokość 3m. Ciągniki do wyboru albo Belarus 920.3 (84KM) albo Zetor 9540 z turem (92KM). Cenowo wiem że agregat z siewnikiem wyjdzie jakoś 30tysiecy brutto, nie wiem.jak teraz te nabudowane z uni bo agromasz ma tylko skrzynie 700l a to już dużo. Pytam, bo teść myśli że nabudowany jest lepszy niz w zestawie oddzielnie bo to nowocześniejsze. Na stronie Uni zapotrzebowanie na taki pokazuje 70KM i mnie to zastanowiło gdzie przy agromaszu 100-130. Macie jakieś doświadczenia odnośnie takiej niskiej mocy ciągników wg mnie do takich zestawów?

Opublikowano (edytowane)

https://www.otomoto.pl/oferta/farmtrac-675-dtn-king-ciagnik-rolniczy-farmtrac-675-dtn-king-promocja-ID6CRgeV.html?

teraz zgłupiałem, w większości info jest że 32km/h a tu 40 , z resztą wszystko się okaże 

@Belarus820 wiesz, agromasz podaje z zapasem a unia całkiem możliwe że doczepiła 904 i pociągnął na piachach to stwierdzili że jak wpiszą 70 km to będzie gut 

z maszynami nazwę je "ornymi" jest taki problem że nie można określić dokładnego zapotrzebowania na moc ze względu na warunki i różne ciągniki. bo wiadomo że lekki ciągnik będzie miał mniejszy uciąg i może się okazać że lekkie 100km nie uciągnie a ciężkie 80km nie będzie miało problemu, ja bym wpierw albo wziął na testy albo znalazł użytkownika który gospodaruje na podobnych glebach i porównywalnymi maszynami 

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7745-krajowy-jeden-wlasciciel-CID757-IDDIBpa.html#591c3c4f37

za takiego 40 tyś byłbym w stanie dać

Edytowane przez igor10246
żeby spamu nie było
Opublikowano

@igor10246 jedyne porównanie to mam wzrokowe bo podczepić się do sprzętu to zaraz że olej inny itp itd. Jeden ciąga zestaw 3m ares i famarol (starszy zestaw jak jeszcze siewniki famarol robili) Proxima 8441 no ale ma tura. Kolejny Pronar 82 tsa na stożku (lżejszy przód niż w moim belarusie) ma zestaw ares i poznaniaka to jazda tragiczna też w 3m. Inny na pronara 1025 z turem i zestaw agromasz i meprozet 3m to idzie bardzo ładnie. Wiadomo inne masy zestawów ale jak już niektórzy wiedzą na forum z moim teściem jest duży problem abym mógł mu coś do głowy wbić. Wiem że agregat z siewnikiem u nas będzie miał już ciężko ale coś trzeba kupić bo starym poznaniakiem nie chce się już siać.

Opublikowano

A na co mi duży przy turze , żeby tylko do tego było co lać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v