Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

No tak, ale pisze Ci że case jx 40 nie poleci, więc i w farmalla się nie spodziewam.

W farmtraku podejrzewam że 27 to maks będzie. @soltys48 ma chyba 675 to pewnie wie ile poleci.

Szukasz nowego na program?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

tak, łąki, tur i transport ( bez prasy) więc bardziej leciutki a że 60 klocków RMG to nie chcę wziąć 100 tyś kredytu a fajnie by było wziąć coś co poza komfortem i 4x4 ma więcej do zaoferowania niż c355 

Opublikowano

Nie moje zmartwienie ale chyba wolałbym coś używanego niż tą nową odchudzoną pseudoekologię. 

W każdym razie na pewno szukaj 4 cylindrów. 

Deutz te małe kiedyś miał w 3 cylindrach, jak ja się cieszę że wówczas nie kupiłem agroplusa 315

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Nie moje zmartwienie ale chyba wolałbym coś używanego niż tą nową odchudzoną pseudoekologię. 

Deutz te małe kiedyś miał w 3 cylindrach, jak ja się cieszę że wówczas nie kupiłem agroplusa 315

teraz deutz ma wszystko do 88km w 3 cylindrach poza sadownikami ale pod względem budowy wydaje się najbardziej atrakcyjny z zachodnich a farmtrack właśnie te V max ale może te nowe modele ( ponoć w tych samych cenach) mają wyższą vmax i jeszcze bez problemu w przyszłości tuz i wom można założyć ( w perspektywie rozrostu gospodarstwa bardzo fajna opcja) ale pożyjemy zobaczymy, pojedzie się do każdego z dealerów to dowiem się na czym stoję, ale puki decyzji nie ma to nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu 

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

ile juz km zrobiłeś za traktorem ? u mnie juz bite 1500 zrobione :D Już by do Francji dojechał :D

Opublikowano

Nie tak dużo, może z 700km, przy czym ostatni wyjazd  to połączyłem z wyjazdem w innej sprawie. 

W Gutanowie byłeś?

Opublikowano

nie byłem, byłem w całej okolicy Żelechowa, jest tam 5 czy 6 handlarzy, było kilka ciekawych maszyn, ale raczej tych nowszych w cenie 100+, byłem w modliborzycach i za, też tam tego trochę jest i niestety znów nic. Miałem jechać dziś tam pod łomżę do tego gościa z lasu co pytałem  o niego bo miał claasa z turem jako takiego ale dzwonie rano i sprzedany, więc albo był wart kupna albo z ceny zszedł dobrze i ktoś się napalił. Ogólnie to  trzeba mieć kase w kieszeni i jak coś się pojawi to w samochód i rura od razu, bo jak coś w miarę i cena nie zaporowa to długo nie stoi.

Opublikowano

ja kupiłem jd w gutanowie i wracałem na kołach do domu i sie zatarł silnik po drodze i nie chcieli kasy oddać ale wkońcu oddali 

znajomy kupił też jd to silnik był tak mocno skręcony że nowy rozrusznik nie mógł zakręcić i też oddał 

• Like 3
Opublikowano

Ja zajechałem, pytam czy mogę jd 6330 odpalić.

Jak Pan będzie poważnie zainteresowany to tak, a darmo palić nie będziemy.  No i se pojechałem😀

Opublikowano

on to taki cwaniak a 15 lat temu pojechał na francje owce paść bo nie miał na nic kasy i wyrobił sobie kontakty i zaczoł tak ludzi oszukiwać a jego kolega od pasania owiec jest w mejscowośći karczmiska drugie koło opola lubelskiego - razem jeździli 

Opublikowano

No wiem że najpierw razem handlowcami, ale akurat w Rob-rolu w karczmiskach podoba mi się podejście do klienta.

Bierzesz jak stoi w takiej i takiej kasie. Albo możesz zlecić pełen serwis, wymianę zużytych części.

No i co dla mnie nie bez znaczenia jeśli mi sprzęt nawali mam możliwość naprawy u niego. Może przywieźć na podmianę drugi ciągnik. Oczywiście wszystko odpłatnie. Dla mnie byłby to dobry układ bo mam 45km, tylko nic na placu dla mnie nie ma. Zarąbiście mi się jeździło JD 6620 ale był na autopower i wszyscy mi odradzili tą skrzynię. 

Opublikowano
24 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

on to taki cwaniak a 15 lat temu pojechał na francje owce paść bo nie miał na nic kasy i wyrobił sobie kontakty i zaczoł tak ludzi oszukiwać a jego kolega od pasania owiec jest w mejscowośći karczmiska drugie koło opola lubelskiego - razem jeździli 

wlaśnie tak mi się kojarzyła Twoja historia z JD i kupnem u nich ze taka bryndza wyszła. A w karczmiskach byłem za kombajnem kiedyś, przez tel miało być super wszystko, a na miejscu to się oglądać nie chciało bo zołom totalny.

Opublikowano

W moim przypadku bardziej opłaca się wziąć ciągnik za te 100 tyś niż przyczepę i kosiarkę za 60 tyś bo kosiarkę mam do kupienia za ok 6 ( nówka 25) a przyczepę do 10 ( nówka 35) fajną ogarnę a jak ciągnik klęknie to nawet za bardzo nie ma od kogo pożyczyć a z aktualnymi przebiegami w c355 ( ok 200 mth rocznie  z tendencją wzrostową) to za długo nie pożyje (realnie nabite ok 15 tyś mth) i ciągnik ma po prostu dość, a jak mam szukać czegoś za 40 tyś i jeszcze ze świadomością że wpaść na minę mega łatwo to wolę w finansowanie pójść i spłacać przez 5 lat a jak się maszyna skończy ( kosiarka, przewracarka lub przyczepa) to w przypadku 2 pierwszych do 10 tyś kupisz na za tydzień albo naprawisz w 2-3 dni max. a z ciągnikami zwłaszcza starymi tak kolorowo nie jest 

Opublikowano

Szukam gesiostopy do agregatu scierniskowego, takie coś jest warte uwagi https://www.domix-agro.pl/uniwersalne/3196-zestaw-gruber-lapa-kpl-ze-srubami-wlochy.html ? Macie jakieś sprawdzone uniwersalne zestawy?

Opublikowano
2 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

kolego ale nie oszukujmy sie za 100 tys nie kupisz nic dobrego 

ja nie oczekuje jakości z lat 90tych ale dziś nawet te najtańsze zachodnie nie są tak złe jak mówią, trzeba inaczej podejść, przede wszystkim jak najprostszy i jak najmniej elektroniki ( z silnika się nie uniknie) a tak to czysty mechanik ( może 4x4 i blokada elektrochydrauliczna), gwarancja jest i nie boję się że mnie zleją, jak nie to sąd, odziwo nawet nowe fabie z najmniejszymi silnikami dobrze serwisowane i dbane dojeżają do tych 200-300 tyś z ciągnikami tak samo i przez tych co pokupowali ciągniki z masą elektroniki to głównie ta elektronika się chrzani a mechanicznie nie koniecznie ( jeśli dobrze poskładane i nie ma wady konstrukcyjnej- tego dotyczy gwarancja) pięknie to pokazuje kanał Upadły jeleń gdzie wchodząc na niego ogarnąłem że w ciągniku tej mocy może być tyle elektroniki co w koniu 200 kuca, i wtedy jak się jeden kabelek do masy zewrze lub przepali to wtedy wszystko może siąść a takie za tyle nie kupisz nic dobrego to według mnie puste słowa bo o ile napalenie się i kupienie czegoś co z samego prawa murphy'ego mówi że łatwo się może spieprzyć jest łatwe to jestem zwolennikiem najprostszych rozwiązań ( tak jak bym miał tylko pole orne a ciągnik do roboty to wziąłbym belarusa) to nowości nie trzeba się bać ale dbać bardziej bo są delikatniejsze. największym paradoksem jest to że dwóch znajomych kupowało passata b5fl w 1.9 tdi  pierwszy wydał 8,5 tyś a drugi za 5 tyś kupił, ten drugi jeździ do dziś, w tamtym po roku zaczęło się sypać wszystko 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v