Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko taki pektus jest dość duży, a najgorsze w tym wszystkim dobieranie sit.Bo kto wie tam, może 0,2mm robi różnice.A MTZ rozmaitych odmian i gatunków różny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Skoro krajowy to pewnie miał być nowy i bieda edition. 

Te z zachodu będą na eh rewersie i 24x24

Opublikowano

Mówię o tym z Małopolski.  U Was na zachodzie większe gospodarstwa, większa zamożność i trochę inne myślenie od dziesięcioleci.

Opublikowano
27 minut temu, przybyslawice5211 napisał:

Czyściłem tym separatorem ogórecznik lekarski i tam gdzie szło grube ziarno szła też ziemia a gdzie lżejsze ziarno szły też łodygi ,ona segreguje głównie wagą miałem też robić taką maszynę jest bardzo prosta ale zrezygnowałem     

O jakim separatorze tu mowa?

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Mówię o tym z Małopolski.  U Was na zachodzie większe gospodarstwa, większa zamożność i trochę inne myślenie od dziesięcioleci.

aha, ten o którym pisze był na początku na ok 120ha

Teraz u tego gościa dwa duże NH i MF i mały NH no i ładowarka-tylko roślinna

Opublikowano (edytowane)

Jakiego tura warto zainstalować do Zetorka 5211? Nie musi być jakiś super mocarny bo nie będzie dźwigał betonu na codzień, (zresztą ten ciągnik i tak się do tego nie nadaje) ale potrzebuję takiego narzędzia do ogólnego usprawnienia prac w gospodarstwie i do prac podwórkowych i żeby pomagał trochę przy remoncie domu. Coś takiego jak z linku poniżej wytrzyma kilka lat w niezbyt ciężkich warunkach? Obornika nie przewalam i kopalni żwiru też nie mam więc będzie narzędziem typowo pomocniczym, dlatego szukam wśród tańszych ofert.

https://www.olx.pl/oferta/ladowacz-czolowy-tur-do-c330-c360-ursus-zetor-5211-uwaga-widly-gratis-CID757-IDDfLcm.html#7b368a546b

https://www.olx.pl/oferta/ladowacz-czolowy-zetor-5211-7211-mf-ursus-agro-max-CID757-IDD2ntj.html#7b368a546b;promoted

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano (edytowane)

Ten z pierwszego linku to bardzo ciekawe oferta .

12 minut temu, KlimekPL napisał:

Jakiego tura warto zainstalować do Zetorka 5211? Nie musi być jakiś super mocarny bo nie będzie dźwigał betonu na codzień, (zresztą ten ciągnik i tak się do tego nie nadaje) ale potrzebuję takiego narzędzia do ogólnego usprawnienia prac w gospodarstwie i do prac podwórkowych i żeby pomagał trochę przy remoncie domu. Coś takiego jak z linku poniżej wytrzyma kilka lat w niezbyt ciężkich warunkach? Obornika nie przewalam i kopalni żwiru też nie mam więc będzie narzędziem typowo pomocniczym, dlatego szukam wśród tańszych ofert.

https://www.olx.pl/oferta/ladowacz-czolowy-tur-do-c330-c360-ursus-zetor-5211-uwaga-widly-gratis-CID757-IDDfLcm.html#7b368a546b

https://www.olx.pl/oferta/ladowacz-czolowy-zetor-5211-7211-mf-ursus-agro-max-CID757-IDD2ntj.html#7b368a546b;promoted

A i z dżoistikiem bierz

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

w 675 mf mialem 3 biegi ze wzmacniaczem i lepiej sie tym robilo niz 390 na 4 biegach bez polowek czyli mialrm 8 biegow plus 4 pelzajace z ktorych w ogole sie nie korzysta no chyba ze w jakis warzywkach.

Opublikowano

@zetorki12 wezmę z dżojem jeżeli dopłata nie będzie zbyt kosmiczna. Nie będę nim pracował całymi dniami więc zwykły rozdzielacz w pełni by mnie zadowolił. Chyba że dopłata do dżojstika będzie znośna. 

A trzeba blokować przednią miękką oś? A jeżeli tak to idzie ją potem szybko odblokować po zdjęciu tura dla bardziej komfortowej jazdy? Czy jest z tym trochę zabawy?

Opublikowano (edytowane)

jakieś 500zł . Ja mam sztywną . Wiem że ludzie blokują .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

675 mial takie skrzynie jak 595 oraz pierwsze modele seri 3xx czyli 3 wajchy miedzy nogami albo 2 wajchy i mala dzwigienka od wzmacniacza. Ja osobiscie bym seri 5xx nie kupil bo tyl jest starszy jak w seri 6xx i ciezko o czesci a jak sa to bardzo drogie, nawet o pompki ham. ciezko, pompa hydrauliczna niby w moscie jak wszedzie ale jednak ciut inna i cos tam jeszcze. 

To juz predzej fiata nawet z lat 70tych bym kupil bo czesci z new hollandow do skrzyni kupisz po 2000 roku....

Opublikowano

Dzwoniłem i jest mankament- wyskakuje 3 bieg. To zostają 2🙁

Zapytałem o pracę, to twierdzi że ciągnik jest bardzo żwawy, w pługu 4 obrót 10km poleci, talerzówka 3m 1600kg 14-15kmm. Ciągnie od dołu, zamiele kołami a nie zadusi się.

Pokrywa się to z tym o czym mówił gość z pierwszego zamieszczonego przeze mnie ogłoszenia.

Ogólnie może być to ciekawa opcja na mały areał, dla zwolenników prostoty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v