Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Wylatywaly resztki kukurydzy tyłem😁 

Wiem że tak jest. Ale jeżeli ktoś mnie zapewnia że wszystko jest ok, A jak jadę na miejsce i pół rzeczy rozjebane, część w ogóle nie działa A kosztuje średnia rynkowa to przepraszam bardzo... se znajdę taki że będzie coś do poprawy ale w dobrej kasie, A mi się nie spieszy. A że wiem co kombajn może boleć, co do pieścić to tym bardziej na luzie do zakupu podchodzę bo wiem że i tak coś znajdę. 

Zajrzyj do mojej galerii, odkupiłem jednego z pierwszych kombajnów JD 2256 jakie pojawiły się w Polsce. Kombajn do poprawek był, sporo łożysk zużytych,sporo  rozkręcania itp... Ale cena przystepna... Komplet części zapasowych ( wszystkie "weszły" w kombajn, wiedzieli co go boli... wartosc 6 tys netto ) i była wada : nierówno pracował na wysokich obrotach. Myśle, ze handlarze by g wzieli ale bali się ze z silnikiem cos nie tak. Co najciekawsze, wada nie pokazywała się pod obciązeniem młocarki. Wiec zaryzykowałem, kupiłem. Silnik był ok, w pompie wtryskowej był problem. Obejrzyj ten film na moim kanale.

Taka to była wada: https://www.youtube.com/watch?v=Jua9dHy9tAU

Opublikowano

Tak niegrzecznie zapytam dużo wydałeś na kombajn? Poniżej 100 ? Ryzyk fizyk ale czasem się opłaca. Też lubię takie okazje. W sumie to 3/4 sprzętu mam tak kupione w cenie 2/3 rynkowej dolozone trochę i pracują lepiej jak te za 110% ceny rynkowej

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Patrzę i jakby coś taniego się trafiło to bym kupił.

2020-12-09 11.34.10.jpg

2020-12-09 11.35.53.jpg

Opublikowano

Pewnie że handel się nie opłaco, ale kupił na koniec roku nowe q7 😂

Opublikowano (edytowane)

Ciągniki malowane wysyłane na rok do Niemiec na usługi gdzie nasz polak ma firmę usługowo i wracają s powrotem ze niby nie malowane po roku.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Ciągniki malowane wysyłane na rok do Niemiec na usługi gdzie nasz polak ma firmę usługowo i wracają s powrotem ze niby nie malowane.

Kreatywne myślenie

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Tak niegrzecznie zapytam dużo wydałeś na kombajn? Poniżej 100 ? Ryzyk fizyk ale czasem się opłaca. Też lubię takie okazje. W sumie to 3/4 sprzętu mam tak kupione w cenie 2/3 rynkowej dolozone trochę i pracują lepiej jak te za 110% ceny rynkowej

Spoko, ja chętnie pomagam i czasem potrzebuje porady :) Kombajn kupiłem za 106 tyś netto + 23%. Wszystko na fakture i tylko przelew bankowy. transport na południe kraju z 8 tys wyszedł. Dostałem stół do rzepaku zurn, wózek hedera, blachy młocarni, sita i wkładki klepiska, to wszystko do kukurydzy. zapasowe częsci itp Chcieli mi sprzedac przystawkę do kukurydzy geringhof ze "smigłem "( do remontu) za 12 tyś netto ale nie chciałem... Teraz załuje :/ bo dokładka do niej była 15 tys zł max.

Koszt napraw i wymiany spalonych/naderwanych pasów, łozysk i drobnych napraw elektrycznych ( musiałem kupic kabel maszynowy 25x1mm i poprawić jedna wiązke elektryczna bo było zwarcie, dwa dni pracy bo zbiornik paliwa przeszkadzał)  to około 18 tyś netto. Do naprawy została tylko klima, zatarta spręzarka i czyszczenie całego układu klimatyzacji. Ale jakoś mam sporo wydatków i juz 3 rok to przekładam... :/

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Ciągniki malowane wysyłane na rok do Niemiec na usługi gdzie nasz polak ma firmę usługowo i wracają s powrotem ze niby nie malowane.

3/4 aut w Polsce klepane po wypadkach w Polsce wraca do Szwajcarii do "handlarzy" po czym z powrotem wracają na wschód Litwa, Polska itd, ale na zachodzie jak ktoś nie wie, to myśli że kupił luks auto😅

Opublikowano
5 minut temu, Marl napisał:

Spoko, ja chętnie pomagam i czasem potrzebuje porady :) Kombajn kupiłem za 106 tyś netto + 23%. Wszystko na fakture i tylko przelew bankowy. transport na południe kraju z 8 tys wyszedł. Dostałem stół do rzepaku zurn, wózek hedera, blachy młocarni, sita i wkładki klepiska, to wszystko do kukurydzy. zapasowe częsci itp Chcieli mi sprzedac przystawkę do kukurydzy geringhof ze "smigłem "( do remontu) za 12 tyś netto ale nie chciałem... Teraz załuje :/ bo dokładka do niej była 15 tys zł max.

Koszt napraw i wymiany spalonych/naderwanych pasów, łozysk i drobnych napraw elektrycznych ( musiałem kupic kabel maszynowy 25x1mm i poprawić jedna wiązke elektryczna bo było zwarcie, dwa dni pracy bo zbiornik paliwa przeszkadzał)  to około 18 tyś netto. Do naprawy została tylko klima, zatarta spręzarka i czyszczenie całego układu klimatyzacji. Ale jakoś mam sporo wydatków i juz 3 rok to przekładam... :/

To cena dość przyzwoita. Jak miałeś możliwość było brać, najwyżej byś sprzedał. Przy kwocie 120 tyś netto dolozyc 15 do przystawki to nie jest tak całkiem dużo. Tak na prawdę dobrze kupiłeś, bo większość z tych co stoi u handlarzy za 120-130 netto wymagają podobnych inwestycji

Opublikowano

Wszystko wymaga inwestycji po zakupie używanego sprzętu,ale zależy co ale warto kupować bo jak będzie jak ursaus 932 to się nigdy nic nie kupi a jak się kupi to będzie to samo więc po co się zaganiacz w czasie jak i tak trzeba będzie robić remont.

Opublikowano

To wiadomo, mi chodzi jedynie o to że chujki walą wała jak tylko się da. Jeżeli ktoś mnie zapewnia że coś jest całe i sprawne to takie powinno być, A nie że ja pojadę A tam cepy powyginane klepisko złom, z silnika  kopci na kolory tęczy, tu popękane, pasy wszystkie do wymiany to po złości powiem że za pół ceny mogę wziąć bo mnie oszukał. Jeżeli by ktoś powiedział jest jakie jest i pasuje to bierz nie to nie, to nie ma problemu. 

Opublikowano
18 minut temu, danielursus3p napisał:

Pewnie że handel się nie opłaco, ale kupił na koniec roku nowe q7 😂

Chłopak co od nas bydło kupuje, już w sumie z 10 lat, też za każdym razem narzeka, że się nie opłaca. Ale w rozmowie wychodzi, że a to kupił nowego nh za gotówkę, a to splacil kredyt za chatę, która zaczął budować rok czy dwa lata temu, a to pożyczył znajomemu 60k zł, a ten nie oddaje itd :)

27 minut temu, kontenovy napisał:

Szerokość, cena, lokalizacja? Bo mi trzeba coś do pługa 3x35, a docelowo 4x35

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, danielursus3p napisał:

To cena dość przyzwoita. Jak miałeś możliwość było brać, najwyżej byś sprzedał. Przy kwocie 120 tyś netto dolozyc 15 do przystawki to nie jest tak całkiem dużo. Tak na prawdę dobrze kupiłeś, bo większość z tych co stoi u handlarzy za 120-130 netto wymagają podobnych inwestycji

Obecnie jest większy wybór JD serii 22xx lub 20xx. Jak ja kupowałem, to u handlarza za 110 tys to niekompletny 2056 był i ludzie kupili go. Ładniejsze 2256 to min 250 tys netto plus 8 tys za używany stół zurn do rzepaku. Na dzien dzisiejszy swojego nie sprzedałbym nawet jakby mi dawali u mnie "na placu" 160 tys netto, Z dwóch powodów: Kombajn jest dobry,spoko kosi a po drugie: co ja za to sobie tym kupił? Uzywane claasy podrożały a "okazja" od handlarza to 100% pułapka. Ogólnie nie kupuje naszyn od handlarzy. Myślałem, ze nie bede nigdy siał kukurydzy. Zmieniło się, nie przewidziałem tego :/

Kto z Was użytkuje rozsiewacz wapna typu BREDAL? Ten na dwie tasmy rozsieje wapno? Bo mam opinie, ze nie nadaja sie do wapna. Ktos potwierdzi?

Edytowane przez Marl
Opublikowano

Ja tylko od handlarzy, ale bezpośrednio jak stoi jeszcze na lawecie A dopiero coś zjechało i mam cynk że jest coś takiego. Drobne to sam na zachodzie kupuje. Czym się różni seria 20 od 22?

Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

Szerokość, cena, lokalizacja?

pierwsze to nie wiem , jak ktoś kojarzy taki to po ilości pierścieni niech oszacuje i poda 

drugie to wątpię by tanio oddali , jak po 2 zł za kg proponowałem jak do tej pory za większość niektórych przydasie co z tamtąd brałem to nie chcieli sprzedać

trzecie to B-stok traugutta "mirob" https://www.google.com/maps/@53.1399419,23.1882404,3a,37.3y,121.18h,92.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1stIMZ8A8mDRqmg31698GzOw!2e0!7i13312!8i6656https://www.google.com/maps/@53.1399419,23.1882404,3a,37.3y,121.18h,92.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1stIMZ8A8mDRqmg31698GzOw!2e0!7i13312!8i6656

ale w sumie już nie aktualne bo 3 tyg temu to było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v