Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

W rusku mam ten szybkoobrotowy, a 3p nasze akurat dobrze kręci tylko paliwo się cofa 😎 do Hondy mam 3 w zapasie do polonezów to z 70kg rozruszników na zapas, do ruska oryginalny leży w zapasie. 

No po świętach trzeba do Agromy jechać grubsze zakupy zrobić. Panie Rysiek w MF też te światła są w stacyjce, czy oddzielny przełącznik jak do 80 zakładają? 

Odzielnie 0 - zapłon- swieca - start

Do swiateł taki z klaksonem

Screenshot_20201222-093149.jpg

Opublikowano
bratrolnika napisał:

10 godzin temu, Uziu92 napisał:

same opony kupić to już kilka tyś, zrobić sam osprzęt silnika jak np regeneracja alternatora, rozrusznika, nowa pompa wody, przejrzeć wtryski i pompę, uszczelnić coś wymienić np chłodnicę i już koszty się robią.

a kto rusza od razu alternator czy rozrusznik??? chodzi to chodzi, odpala, ładuje, to po co ruszać

wysypie się to za 5 godzin będziesz miał zregenerowany

ale warto zajrzeć , czasem sama wymiana tulejek i nasmarowanie a o ile lepiej kreci, wtedy kosztu nie dużo jest , alternator jak szumi to też się robi bo uwierz że zdechnie w newralgicznym momencie , ja tak w kombajnie olałem przed sezonem , a tam troszkę szumi , przechodzi na pewno , drugiego dnia się rozdupcyl i kilka h w plecy 😁

Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

Panie,mam szukać Twojego posta jak żałowałeś że śwagier Ci odradzał

Panie to wiem przez chwile byłem trochę zafascynowany jak wrzucili ten film, tylko raz dwa mi przeszło jak obejrzałem z talerzowania 🙆‍♂️ale  pierwszy post , kiedy to Darek wrzucił linka do ogłoszenia 😉 miałem inne zdanie 

36 minut temu, danielursus3p napisał:

Ale żeś pan dwulicowy...

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

Chciałeś powiedzieć hui,  czytam w twoich myślach. 😀

No prawie🤣, ale bystry jestes jak woda w..... 👍

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

No jak lemiesz u niego zgubiłem to w grene z dłutem coś zapłaciłem 250-270 jakoś tak. A o inne rzeczy to nie wiem. 

Komplet wymienić i 1/5 pługa :D No ale tak się płaci, do tego mojego dziadostwa odkładnia 300 zł też akpil. O widzi a ty masz za 11 tyś fajny pług, ceny niestety z kosmosu. 

Opublikowano

Tylko ten co dałeś nie ma odcięcia po kluczyku, trzeba hebel montować , przerabiac światła. Może warto zainstalować orginalny - też są lepsze i gorsze, ojcu 2x wymieniłem a teraz ma kilka lat spokój i działa.

Opublikowano

No u siebie miernikiem sprawdzałem to po wyjęciu kluczyka coś tam prądu ciągnie, ale chyba nie ma opcji zajrzeć tam do środka i przeczyścić. Pewny jestem Ze jeszcze fabryczna tam siedzi bo ciągnik nie grzebany 

Opublikowano

Te niemieckie orginały zazwyczaj mają podłączenie na śrubki, ale widziałem na wsuwki

Jak ci ciągnie prad po wyjęciu kluczyka, to masz gdzieś zwarcie, bo powinno odcinać całkowicie przepływ na pradnicę/alternator, może regulator napięcia siadł ?

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

No u siebie miernikiem sprawdzałem to po wyjęciu kluczyka coś tam prądu ciągnie, ale chyba nie ma opcji zajrzeć tam do środka i przeczyścić. Pewny jestem Ze jeszcze fabryczna tam siedzi bo ciągnik nie grzebany 

Radio masz.

Opublikowano

Na srubki to do ruska by pasował. Kontrolki są odłączone bo któraś cmila się, od świateł jak dobrze pamiętam. W mtz jakie masz przełączniki? Te metalowe jak oryginał? 

Przed chwilą, jacek3773 napisał:

Radio masz.

W tym ciągniku to się słucha melodi mostu 😎 o podtrzymanie pamięci Ci chodzi pewnie? Nie nie ma tam radia 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

W rusku trzeba jakąś instalacje ulepić bo po palone i wcale odciąłem jak mi kiedyś w nocy zaczęła się jarać. Na spokojnie wynajdziem coś. W kombajnie jaka masz? 🤔🤣

alternatora nie potrzebujesz

Opublikowano
26 minut temu, stempos1980 napisał:

@Ursus932 nie obrażaj się tak bo aż mnie się szkoda ciebie zrobiło👀

Gorszy problem co z tym Ursusem, brać czy nie🤔 błotniki 1000, opony najtańsze diagonalne kabat 3200, malowanie błotnikow i ze trzy plastiki do kabiny, szyba  to następny 1000, i pewnie jeszcze coś się znajdzie, tyle co widać na już a co w praniu wyjdzie 🤷‍♂️ 

1 minutę temu, Dream1990 napisał:

Zobacz to prawie tak stare jak ja 🙆‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Gorszy problem co z tym Ursusem, brać czy nie🤔 błotniki 1000, opony najtańsze diagonalne kabat 3200, malowanie błotnikow i ze trzy plastiki do kabiny, szyba  to następny 1000, i pewnie jeszcze coś się znajdzie, tyle co widać na już a co w praniu wyjdzie 🤷‍♂️ 

Zobacz to prawie tak stare jak ja 🙆‍♂️

No to jeszcze tragedii nie ma z cenami jak ponizej 40 zszedles. Ja bym sie chyba zdecydował. 

1 minutę temu, Dream1990 napisał:

Jak wino im starsze tym lepsze :)

@soltys48 nie wiesz gdzie gruz tanio idzie kupić w okolicy? albo żużel?

Bede mial jak chcesz z cegly i betonu gruz.

Za darmo oddam.

Zuzel kuzyn wozi.

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Decyzja należy do ciebie.pójdzie w robotę to dopiero kwiatki będą wychodzić.Kabata to sobie odpuść

Ciągnik ogólnie wydaje się nie taki zły,opony łyse bo po asfalcie ganial dużo ale jeszcze pierwsze orginalne 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v