Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Ursus932 napisał:

Już zwątpiłem że coś uda się kupić 🙆‍♂️

A tu widzę dyskusja  na całego o mnie bez mnie 🤦‍♂️

Do tura 5245 byłby dobry 

Do tura 5245 jest mocno taki se. Ma dużo delikatniejszy, "lekki" przedni most od większych braci, a jego naprawa nie jest tania. Lepszy byłby 6245-7245, na mocniejszym "ciężkim" moście

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

No i co nie daje rady?  Ja mam na ciapku i na moje potrzeby wystarcza. 

Niby daje rade, ale czasem brakuje przedniego napędu 🤷‍♂️ u mnie trochę tych bel jest 

@MF675ursuswiem że ma lekki przód, ale to była okazja, tak to nie patrzę na 5245 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Czyli Polacy nam i Czechosłowakom skonstruowali lepsze ciągniki 👍 

Mam już tura na wyjuchu 🙆‍♂️

Jak tak czytam widzę ,że szwagier ci niby ocenia i odradza. Ja bym po którymś razie ustawił do pionu. 

Niedaleko był do sprzedania Farmer 8248 z turem ,chyba sprzedany

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Ty to traktora szukaj a nie przyjaciół :D

Już zwątpiłem że coś uda się kupić 🙆‍♂️

A tu widzę dyskusja  na całego o mnie bez mnie 🤦‍♂️

45 minut temu, 6465 napisał:

5245 to gówno nie ciagnik. Jeśli już to 7745 bym radził. 

Do tura 5245 byłby dobry 

do samego tura tak ale coś na nim wozić to juz lipa 🤪😁

Opublikowano (edytowane)

@stempos1980 niby z początku się napaliłem ale te renówki też takie pokemony, zmęczone życiem, a zresztą to mało takich do 80 koni 

A później jeszcze części szukać po jakich zenoxach 🙆‍♂️, znając moje szczęście przyślą nie takie jak trzeba 🤷‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
18 godzin temu, Grzechooo napisał:

o to mi chodziło, Dzięki. Planuję taka pompę zastosować do łuparki do drewna, Jakiej mocy silnik elektryczny byłby do tego dobry?

Mam jakąś od koparki jak chcesz, przy cyklopie była jak kupiłem. 

Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

@Ursus932 moja rada jest taka.  Kup sobie ciągnik do roboty w polu,  a tura to sobie załóż do któregoś wyjucha. Ale każdy robinjak uważa.  

On tylko szuka ciągnika a nie kupuje 😛 jemu ciągnik nie potrzebny 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Mam jakąś od koparki jak chcesz, przy cyklopie była jak kupiłem.

W tym rzecz że mam pompę taką jak w linku i chcę ją napędzać silnikiem elektrycznym mam na oku 5kw starczy?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@stempos1980 niby z początku się napaliłem ale te renówki też takie pokemony, zmęczone życiem, a zresztą to mało takich do 80 koni 

A później jeszcze części szukać po jakich zenoxach 🙆‍♂️, znając moje szczęście przyślą nie takie jak trzeba 🤷‍♂️

A te nasze czy Zetory nie są zmęczone życiem?Tak samo albo jeszcze gorzej.A co do części do naszych ciągników to jest dramat nie części

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

W tym rzecz że mam pompę taką jak w linku i chcę ją napędzać silnikiem elektrycznym mam na oku 5kw starczy?

W prasach są pompy id cyklopow tylko nie pamiętam jakie silniki tak są. Czy 5.5 czy 7.5. Ja chciałem robić kiedyś ale na pompie od cyklopa 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

A te nasze czy Zetory nie są zmęczone życiem?Tak samo albo jeszcze gorzej.A co do części do naszych ciągników to jest dramat nie części

I będzie co raz gorzej, części dobrej jakości do c330 czy c360 są co raz trudniej dostępne

• Like 1
Opublikowano

Ooo. Sam się nad nim zastanawiałem, ale każde pole mam pod ostrą górkę. Do tego to szerokie bydle. 

12 dałeś czy więcej?

Masz chmiel czy do porzeczek?

Opublikowano
gregor1284 napisał:

W prasach są pompy id cyklopow tylko nie pamiętam jakie silniki tak są. Czy 5.5 czy 7.5. Ja chciałem robić kiedyś ale na pompie od cyklopa

U mnie na półce leży taka z claasa i mam jeszcze ruską nsz32 ale ta z claasa ma w sobie filtr i łożyskowany wałek z kołem pasowym a co za tym idzie można poszaleć z obrotami. I teraz tak jakbym użył silnika 5kw i tą pompę która ma 40l/min. to jaki rozdzielacz użyć? do wyboru mam rozdzielacz z c330 ten co był na błotniku, rozdzielacz dwusekcyjny z kombajnu buraczanego(takiego ciąganego international chyba), i jeszcze mam jakis rozdzielacz chyba z cyklopa ale nie wiem czy sprawny.

Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

I będzie co raz gorzej, części dobrej jakości do c330 czy c360 są co raz trudniej dostępne

Niestety, filtr oleju podnośnika i skrzyni w C-330 trzeba było podszlifować aby w ogóle wszedł na miejsce... Tyle, że jak ciągnik robi tyle jak na przykład u mnie to będzie pewnie do końca mojego gospodarzenia, które nie wiadomo kiedy nastąpi ale nawet w najbardziej optymistycznym wariancie powinien wytrzymać...

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

Masz chmiel czy do porzeczek?

Do leszczyny. 
Jeden już taki mamy, sprawdza się bardzo dobrze, nawet jak sady pod górkę. Tam gdzie jest naprawdę stromo staram się nie jechać z pełna beczka. A duży opryskiwacz jednak pozwala na opryskanie większego areału. 
Jeśli chodzi o szerokość to chyba najwęższy z tych 3000 i beczka najbardziej opływowa na czym mi bardzo zależało. Nobili jest dużo szersza, znowu caffini strasznie kwadratowa. Do tego tutaj jest duży wentylator. 

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Niestety, filtr oleju podnośnika i skrzyni w C-330 trzeba było podszlifować aby w ogóle wszedł na miejsce... Tyle, że jak ciągnik robi tyle jak na przykład u mnie to będzie pewnie do końca mojego gospodarzenia, które nie wiadomo kiedy nastąpi ale nawet w najbardziej optymistycznym wariancie powinien wytrzymać...

Malo mtg robisz to i wytrzyma, młody każdym z trzech ciągników robi ok 200mtg na sezon

Opublikowano

U mnie jak łuparki robią sami na wałek do ciągnika to zakładają pompy od cyklopa więc spokojnie da radę i rozdzielacz 40 l też wystarczy.I to nie jest łupane drewno z lasu tylko drewno jabłoniowe i karpy z nich i dają radę tylko konstrukcja i siłownik też musi być moca

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Malo mtg robisz to i wytrzyma, młody każdym z trzech ciągników robi ok 200mtg na sezon

Ja całe 40 w tym roku, wcześniej licznik nie na chodzie. Więcej stoi niż robi i więcej raczej robił nie będzie...

Opublikowano
7 minut temu, KaMel napisał:

Do leszczyny. 
Jeden już taki mamy, sprawdza się bardzo dobrze, nawet jak sady pod górkę. Tam gdzie jest naprawdę stromo staram się nie jechać z pełna beczka. A duży opryskiwacz jednak pozwala na opryskanie większego areału. 
Jeśli chodzi o szerokość to chyba najwęższy z tych 3000 i beczka najbardziej opływowa na czym mi bardzo zależało. Nobili jest dużo szersza, znowu caffini strasznie kwadratowa. Do tego tutaj jest duży wentylator. 

Bo to chyba wersja chmielowa, tam wentylator jest 110cm.

Ile cieczy w leszczynie dajesz?

Jaka tu jest pompa, comet?

No i czym to ciągasz 

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja całe 40 w tym roku, wcześniej licznik nie na chodzie. Więcej stoi niż robi i więcej raczej robił nie będzie...

Sąsiad w c330 to nigdy nie czyścił wymieniał filtra podnośnika

Jak mu powiedziałem że takie coś istnieje to zdziwiony był , ale nie odkreci bo ktoś wcześniej jakieś śruby dziwne wkręcił , nie podejdzie ani nasadka , jakieś wyslizgane łby

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v