Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/jeep-grand-cherokee-4-7-v8-CID5-IDC9yuw.html

Zastanawiam się czy warto kupić takiego anglika na dojazdy i objazdy w pole ?? Oczywiście jeszcze założyć mu gaz.   Jakie silnik  w dieslu były najlepsze w tych modelach ? Czy nie pchać się w to, bardzo uciążliwa jest jazda po prawej stronie, nigdy nie miałem styczności dlatego pytam.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Ten w terenie był szurany ale te V8 to jest boskie i mocy mu nie braknie, poszukaj też starszej generacji ale chyba są w tych samych cenach. jeśli chodzi o bolączki to polecam na forum off-road jakiejś zajrzeć ale jeppa bierze się z reguły w benzynie . polecam kanał terenwizja na yt i fora a tam wszystkiego się dowiesz 

Opublikowano

Co do prawej strony, sasiad ma anglika, jego syn tez mial patrola anglika tylko on zamontowal sobie dodatkowe lusterko do wyprzedzania tak ze widzial co jest po lewej stronie auta, ani jeden ani drugi nie narzekali zbytnio na kierownice z prawej. 

Opublikowano
2 godziny temu, jedrus2020 napisał:

już ich nie ma. Miałem zamówić kilka sztuk. Ale ktoś chyba wszystkie zgarnął.😠

Nie masz czego żałować, ja się pokusiłem na 8sztuk, dziś przyszły, cztery wybite że sworzeń lata jak głupi, dwa zapieczone że od dwóch godzin je odrdzewiacza polewam, dwa w porządku

To se kur... polepszylem, że też człowiek głupi i pokusi się na oszczędności

Choć myślałem że jak stare to będą solidniejsze jak te noweA

1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://www.olx.pl/oferta/jeep-grand-cherokee-4-7-v8-CID5-IDC9yuw.html

Zastanawiam się czy warto kupić takiego anglika na dojazdy i objazdy w pole ?? Oczywiście jeszcze założyć mu gaz.   Jakie silnik  w dieslu były najlepsze w tych modelach ? Czy nie pchać się w to, bardzo uciążliwa jest jazda po prawej stronie, nigdy nie miałem styczności dlatego pytam.

Swojego czasu zrobiłem ładne kilometry Anglikami, łącznie z jazdą po Warszawie w godzinach szczytu, i powiem ci że idzie się przyzwyczaić, i jeździ się ok

Ale cena za bajzona

https://www.olx.pl/oferta/kombajn-rekord-zo58-new-holland-CID757-IDDd0ME.html

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Nie masz czego żałować, ja się pokusiłem na 8sztuk, dziś przyszły, cztery wybite że sworzeń lata jak głupi, dwa zapieczone że od dwóch godzin je odrdzewiacza polewam, dwa w porządku To se kur... polepszylem, że też człowiek głupi i pokusi się na oszczędności Choć myślałem że jak stare to będą solidniejsze jak te noweA No właśnie też tak myślałem. Dobrze ze się nie spieszylem. Jaednak Stare to Stare

• Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Reasumując kup sobie z olmot Kutno po 60zl ze sworzniem i będziesz bardziej zadowolony Chyba że chcesz używane, bo mam 8 sztuk na sprzedaż😂 Mówisz bierz a gwarancja do bramy A później się nie znamy☺

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Reasumując kup sobie z olmot Kutno po 60zl ze sworzniem i będziesz bardziej zadowolony

Chyba że chcesz używane, bo mam 8 sztuk na sprzedaż😂

A same swożnie gdzieś dokupie?? bo szwagier jak wiózł przyczepy z metalfachu na Węgry to przy okazji od pracowników wydępił i przywióz mi całe słupki z zamkami😊 tylko bez tych bolców 😞

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje ile mogą być warte te siłowniki,przejrzałem wszystkie na olx i takich nie znalazłem?

Z tego co mi wiadomo są to siłowniki od wózka widłowego still 24v.

lllll.jpeg

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

Co do prawej strony, sasiad ma anglika, jego syn tez mial patrola anglika tylko on zamontowal sobie dodatkowe lusterko do wyprzedzania tak ze widzial co jest po lewej stronie auta, ani jeden ani drugi nie narzekali zbytnio na kierownice z prawej. 

W zakręty gorzej sie wchodzi 

Widziałem jak gość focusa st anglika rozwalił zle wszedł w zakręt 

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

A same swożnie gdzieś dokupie?? bo szwagier jak wiózł przyczepy z metalfachu na Węgry to przy okazji od pracowników wydępił i przywióz mi całe słupki z zamkami😊 tylko bez tych bolców 😞

w olmocie po 14zł za szt, ale nie wiem czy oddzielnie sprzedają

2 godziny temu, mf362 napisał:

W zakręty gorzej sie wchodzi 

Widziałem jak gość focusa st anglika rozwalił zle wszedł w zakręt 

tak, to na pewno była wina kierownicy po złej stronie...

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

w olmocie po 14zł za szt, ale nie wiem czy oddzielnie sprzedają

tak, to na pewno była wina kierownicy po złej stronie...

Ale rzeczywiście trudniej sie wchodzi jak chcesz ostro wejsc a kierowca nie po tej co trzeba :D No ale kierowca też pewno precenil możliwości jezdne 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v