Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja mam awersje do starego materiału, który trzeba czyścić,

Piaskarkę kup, ale to też koszty czyszczenia i miejsce potrzebne

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

na końcówkach nie skorygujesz? Z jednej strony wkręć np 4 obroty a z drugiej wykręć 

Teraz mam tylko końcówki na drążku łączącym kółka, to nim zbieżność mogę zmienić.

59 minut temu, bratrolnika napisał:

Jeśli siłownik dwustronnego działania, a nie taki co się wysuwa z dwóch stron to normalnym jest że w jedną stronę będzie więcej obrotów kierownica niż w drugą, wynika to z różnicy w pojemności komór silownika

A tak poza tym to wszystkiego najlepszego z okazji imienin @daron64

Tak, dwustronnego działania. A to nie wiedziałem, że tak jest. Moja wiedza o hydraulice jest na poziomie mojej wiedzy o elektryce :)

Dziękuję za życzenia i wzajemnie :)

12 minut temu, igor10246 napisał:

róznice skrętu będziesz miał jak za daleko uchwyt przyspawany, jeśli masz na siłowniku regulowany drążek to tym powinieneś załatwić sprawę, a  różnicę w ilości obrotów to znaczy że masz różnicę w pojemnościach siłownika, chyba są takie siłowniki w o jednej pojemności, ja mam z belarusa siłownik i nie odczuwam różnicy w obrotach, 

Nie, siłownik nie ma żadnego drążka. Ale jakby było nierówno przyspawane, to chyba w jedną stronę by nie dochodził do końca?

Teraz tak sobie myślę, że w sumie jak spawalismy, to na siłowniku że schowanym tłokiem i kółem skręconym w prawo prawie do danego ogranicznika (z 0.5cm braklo), to w jaki sposób skręt w prawo może być mniejszy niż w lewo? 

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

Pompa w ciągniku niekoniecznie pracuje z obrotami silnika, to jedno. Drugie, to wydatek jest podawany jako jednostkowy w ruskich pompach albo przepływ w zachodnich. Mój MTZ ma maksymalne obroty silnika 1800 a pompa nie pracuje na wale silnika tylko przez przekładnie. Multiplikator jest po to, aby z wom 540 zrobić 1000 czy 1200 obrotów bo większość pomp ma bezpieczny zakres pracy do 1500-1600 obrotiw, owszem, są takie co więcej, np nsz10 wytrzyma ponad 2000

Taki multiplikator na wom ma przełożenie bodaj 3,8,czyli x 540,no i w sumie wyjdzie Twoje 2000 z małym kawałkiem ,na maxie. No tak.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

w starych rozrzutnikach najlepsza piaskarka to młotek, jak przypierdolisz w ramę i odpadnie kilo rdzy i pokażą się dziury to klient od razu chce nową ramę 

Bierz młotek i przyjeżdżaj do tego co chciałem sprzedać 😎

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie żadne ale, tylko zdrowy rozsądek- jeśli zrobił to dla siebie to nie ma problemu, wzmocnił jak wzmocnił i jest ok, pieniądze zaoszczedzil, jeśli zrobiłby takie coś na sprzedaż to 95% potencjalnych kupców skrzywi się widząc coś takiego

Zrobil dla siebie chociaz troche mala

1 misiac temu przywiozl 10t z pod Poznania.Tamta  juz dwu osiowka na bazie ifa.

Co do piaskowania -za to tez dodatkowa kasa.Pozatym ten co robi to nie wyobraza sobie pracy bez tego.

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
44 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ile to może być warte?

@PRIMO to gdzieś z twoich stron

Screenshot_2020-12-19-19-57-45-966_com.facebook.orca.jpg

Jeśli dobrze kojarzę to będzie jakieś 3,5 km ode mnie. 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Bierz, sprzedaż 3garowca,kupisz tego i sporo zostanie

no coś trzeba będzie z moim 5211 zrobić. no ale na razie trochę inaczej kombinuję.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

zmam dobrego tapicera jak by cza było co poprawić.:D

Nawet bardzo dobrego i w dodatku lubi ludziom pomagać

Przed chwilą, pafnucy napisał:

no coś trzeba będzie z moim 5211 zrobić. no ale na razie trochę inaczej kombinuję.

Dawno już Powinieneś to zrobić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v