Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Maska tak jakby z IMT. Ale prędzej to jakiś licencyjny Ursus.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Na licencji MF-a robiły jeszcze Landini i Ebro. Uchwyt na filtr powietrza koło kierownicy pokazuje, że ciągnik jest mocno zmodyfikowany. IMT miał filtr z przodu przed chłodnicą

8 minut temu, daron64 napisał:

Orbitrol założony, w sobotę bede odpalał ciągnik i jeśli będzie chodzić, to jadę po znajomego, co ma to spawać i zobaczę jak on sytuację oceni.

Ja w MTZ spawam do obudowy mostu i niema problemów, nawiercam 2 dziury w obudowie i daję kołki ustalacjące "na wszelki wypadek"

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

...mocno zmodyfikowany...

O tuż to słowa klucz.

Tylko co jest bazą?

Opublikowano

Patrząc na to ile kiedyś wyrzeczeń kosztowało, ile w kolejce ojciec stać musiał i łokciami się rozpychać to i tak mało😁

Opublikowano

Dla mnie drogo, choć tej maszyny za darmo nie chcę. Sprzęt nie popularny u nas i nie sprawdzała się- była jedna we wsi w KR to nikt tego na usługi nie chciał praktycznie brać. Konna zdecydowanie lepsza i bardzo popularna, u każdego kto miał traktor prawie była lub dalej jest.

Opublikowano

Ten typ chyba jeszcze produkują,jakoś ostatnio widziałem na necie nówkę za 12 000 zł czy coś koło tego. W moich stronach było trochę takich kopaczek

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Co to za ciągnik? Słucham expertów😀

20201216_152511.jpg

MF 🤪 

Opublikowano
2 minuty temu, jacek3773 napisał:

Od czego ten przód założony ?

Nie pytałem ale pewnie 4514.

Pytałem jedynie o cenę to jakby ktoś chciał to 30tys zł

Opublikowano
8 godzin temu, Baks00 napisał:

@jacek1296 dokladnie to co kolega napisal.

Nawet i swoim mieszkancom sprzedal ze spora cena.

Mimo to wiele ciągników pojechało daleko w Polskę. Najczęściej są to ciągniki wyłowione od rolników, posiadające pełne wyposażenie tak jak przyjechały z zagranicy. A wiadomo nie ma nic za darmo.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Dla mnie drogo, choć tej maszyny za darmo nie chcę. Sprzęt nie popularny u nas i nie sprawdzała się- była jedna we wsi w KR to nikt tego na usługi nie chciał praktycznie brać. Konna zdecydowanie lepsza i bardzo popularna, u każdego kto miał traktor prawie była lub dalej jest.

Mankament konnej taki ,że ziemniaki porozżucane

2 godziny temu, Agrest napisał:

No prawie trafione.

3512 plus przód i 4 gary.

Wydaje mi ,że jakby były 4 gary to tłumik był by z prawej strony

Opublikowano
Przed chwilą, farmtrac8244 napisał:

Mankament konnej taki ,że ziemniaki porozżucane

W porównaniu z przysypaniem przez elewatorową to żaden mankament. W ziemi nie trzeba grzebać żeby pozbierać. Do elewatorowej to czyściutkie ziemniaki i lekka ziemia żeby się przesypała przez te pręty. Zresztą C-330 jak się kopie na czwórce wcale daleko nie rzuca.

Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

A co on robił u Ciebie na podwórku, przyjechał nowy asfalt przetestować???

Przeładowywał się z przyczepki na solówkę.  

Ale zrywane to. Jechał na 1, wrzucił dwójkę na podwyższonym gazie i zrył mi tyłem podwórko.  Buksował jakby po lodzie jechał.

Opublikowano
7 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Rekord, super miały takie same?

no co ty ?w rekordzie grubsza i hydraulicznie składana , pewnie z połowe większa średnica rury  w rekordzie niż w suprze i ścianka grubsza

8 godzin temu, 6465 napisał:

Będę miał do sprzedania taki telefon,  nowy nigdy nie używany. Był by ktoś zainteresowany?

ile chcesz? i skąd już teraz wiesz co dostaniesz pod choinkę ?

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Przeładowywał się z przyczepki na solówkę.  

Ale zrywane to. Jechał na 1, wrzucił dwójkę na podwyższonym gazie i zrył mi tyłem podwórko.  Buksował jakby po lodzie jechał.

Się ciesz, że Ci nowego asflatu nie zwinął 😎

4 minuty temu, kontenovy napisał:

połowe większa średnica

E noo, bez przesady chyba 🤔

Opublikowano

Kurna, panowie kupiłem swojego fendta z przebiegiem 14000 z haczykiem.

Okazuje się że d*pa diagnosta nie umiał odczytać  stanu. 

Wychodzi  że powinno być 10400h.

Teraz mam chyba 10790. Z tym że fendt przy tym przebiegu nie wyświetla tego zera po 1. 

Zdjęcie z ogłoszenia że w innym egzemplarzu jest jak u mnie. Myślałem że to przepalona ścieżka. A tak ma być.

Da się to odkręcić, bo w tej chwili wychodzi że kręciłem licznik

Screenshot_20201216-202245_OLXpl.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v