Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

Raczej do Demblona bez problemu kupisz.

Co do kuhna to Ori części są chyba są jednę z droższych 

Kuhn, huard, czy starszy czy nowszy części drogie w porównaniu do innych marek. Lemken też drogi w częściach, a i w zakupie trzepie kieszeń

• AgroTeam
Opublikowano

Szczerze to nie jestem na czasie z cenami nowych systemów. Mam gdzieś cenniki które znajomy Mi podesłał chcesz to Ci prześle tam cena opryskiwacza była rozbita na elementy. Dla Mnie muller to jednak coś zupełnie innego niż reszta. Tu masz w cholere różnych używanych części. Wszystko da się dopiąć. Jakoś te rozwiązanie bardziej Mi się podoba

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Raczej do Demblona bez problemu kupisz.

Co do kuhna to Ori części są chyba są jednę z droższych 

To że drogie to tam wuj. Chodzi mi jedynie o to by się lekko ciągał po polu i był niezbyt ciężki w transporcie. A jednak kuhn robotę robi na prawdę dobra, może i lepszą jak lemken i kverneland 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, danielursus3p napisał:

To że drogie to tam wuj. Chodzi mi jedynie o to by się lekko ciągał po polu i był niezbyt ciężki w transporcie. A jednak kuhn robotę robi na prawdę dobra, może i lepszą jak lemken i kverneland 

Sąsiad ma mastera 102 w 4 skibach obracanych i targa go  Jonem 5100r  to w polu idzie normalnie ale na uwrociach jak szybciej ruszy to przodek w górze mimo że tur z łyżką ziemi na balast 

102 waży 1150 kilo a do 120 musisz dorzucic do tego minimum te 200-250 kilo -tak na szybko znalazłem w necie wagi bo 122 waży 1450 kilo tylko zależy też od opcji wybranej pługa.scinacze są lekkie ale przedplużki już ważą swoje

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

https://youtu.be/tv10NYgqHWE

i takie kwiatki wychodza jak gnojarze dostana lepsze maszyny. ciagnik tego uposledzonego z youtuba co tak nazekal na serwis a butuje ciagnik co juz calkiem zapchany pdf. zero rozumu jak u krowy.przeciez gdy sie troche zapcha to swieci sie kontrolka zeby wypalic ,jak to nie pomoze to rozebrac trzeba ,to piluje do konca a pozniej kreci filmy i drapie sie po durnej pale ze  ' SIE POSULO'

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Sąsiad ma mastera 102 w 4 skibach obracanych i targa go  Jonem 5100r  to w polu idzie normalnie ale na uwrociach jak szybciej ruszy to przodek w górze mimo że tur z łyżką ziemi na balast 

102 waży 1150 kilo a do 120 musisz dorzucic do tego minimum te 200-250 kilo -tak na szybko znalazłem w necie wagi bo 122 waży 1450 kilo tylko zależy też od opcji wybranej pługa.scinacze są lekkie ale przedplużki już ważą swoje

Ja mam w 6 garach ciągnik to bujać nie powinno. vogel m950 i ten kuhn właśnie mi się najbardziej widzą.

Opublikowano
48 minut temu, Rolnik200598 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7211-CID757-IDH4aRh.html#3992df58d5

Obklejony tak, że chyba przez te szyby to nic nie widać.

już chyba ten zetorek tu był ale dawno, tak mi się skojarzyły te naklejki 

12 minut temu, 6465 napisał:

E pany co się znata. Czy wirnik w turbinie może mieć minimalny luz?  Jak wziąłem za ośke wirnika to minimalnie chodzi na boki.  Normalne to? 

zależy na ile, jak są to w setkach to jest luz prawidłowy ale jak widocznie możesz ruszyć wirnik to ja bym już zastanawiał się nad regeneracją, to samo luz wdłużny, kolektor/intercooler mokry ? jak tak to turbo zaczyna się kończyć

Opublikowano
3 minuty temu, igor10246 napisał:

Być może, stoi nie daleko mnie bo lubię wklepać sobie ogłoszenie w promieniu 15 czy 30km od mojej gminy i wyskoczył.

Opublikowano
36 minut temu, pafnucy napisał:

jeszcze na czoło niech se naklei ze dwie.

Co szkoda Ci bo nie masz takich fajnych naklejek na swojego zetorka ? :D

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

Normalne jesli jest minimalny może byc i będzie chodzić  :) a przód tył chodzi ?

19 minut temu, witejus napisał:

normalne ,bez luzu natychmiast by się zatarł

Nie minimalnie na boki. 

8 minut temu, igor10246 napisał:

zależy na ile, jak są to w setkach to jest luz prawidłowy ale jak widocznie możesz ruszyć wirnik to ja bym już zastanawiał się nad regeneracją, to samo luz wdłużny, kolektor/intercooler mokry ? jak tak to turbo zaczyna się kończyć

Trochę spocony jest ale nie na tyle żeby coś kapało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v