Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
52 minuty temu, Agrest napisał:

Gość pewnie liczy że koło łowieckie straty pokryje, ale znak uwaga dzikie zwierzęta chyba zwalnia ich z odpowiedzialności.

Dzik był malutki nie wiem czy 30kg było. No ale nawet przy 70km/ha już może zapewnić chłodnice do wymiany. A to wystarczy żeby ładnych kilka tysięcy stracić. Więc kto by myślał o kulinariach w takiej chwili.

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Przy twoim areale odpuść temat albo szukaj nowszego małego meprozeta fabrycznie do ciągnika przystosowanego. Po co sobie ręce przy tym brudzić  i potem nerwy tracić przy ustawianiu do siewu?

U nas było już około 20ha ornego i wszystko konnymi siewnikami sialiśmy i to bez przeróbek na podnośnik. 

Szukaj  a do wiosny coś lepszego znajdziesz.

Zając mi wyskoczył przy 80km/h i poszedł zderzak i prawie chłodnice, wygięte w łuk ale każda szczelna do tej pory. Znak był i z OC nie było szans, wypłacili z AC

Opublikowano
20 godzin temu, alvaroalvaro78 napisał:

Ktoś od nas na forum zajmuje się regeneracją foteli grammera ?

jeśli idzie o części to damiro.pl czy samo damiro wpisz tam masz sklep z częściami , a i też naprawiają . A co poszło bo to drogie rzeczy 

Opublikowano
4 godziny temu, kontenovy napisał:

kilka gramerów i isri ze złomu leży po kątach ale niekompletne bo brakuje tapicerek sprężarek itp , często nieszczelna instalacja , myślę może z jeden albo 2 złożę jak się kiedyś za nie wezmę a tego ze złomu co miałem to znajomemu do sieczkarni za isri z niskim oparciem wymieniłem

W kupionym ciągniku fotel mam do ogarnięcia. Ucieka powietrze w przeciągu kilku/kilkunastu minut i ostatnio sprężarka przestała pompować także chętnie oddał bym go komuś do ogarnięcia niż na pałę wymieniać elementy.

Opublikowano
18 minut temu, szczypka napisał:

Nie znam tej firmy, mam jakiś tani yato albo innej firmy i to nie kamień jest najważniejszy, tylko technika ostrzenia. Jak naostrzę noże, to wieszam żonie kartkę  z ostrzeżeniem w kuchni, żeby palców nie porozcinała przy krojeniu chleba, bo inaczej się wścieka.

Opublikowano

kamien też ważny teraz mam taki z rynku i może ze 1.5mm się starł i zaczynają z niego wystawać takie farfocle jakby grubszy piasek 

Opublikowano (edytowane)

kamień można "ostrzyć" , kiedyś miałem specjalne kopyto do formowania kamieni w toczaku, był to specjalny utwardzany trzpień korundowy do kształtowania miekkich kamieni z piaskowca.

Podobno ta firma jest niezła, ale nie znam cen https://www.nortonabrasives.com/pl-pl/kamienie-ostrzace

To do szlifierki, ale kamienie te do noży też się płaszczyznuje

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Jakkolwiek to nie zabrzmi to takie urządzenie się obciągacz nazywa.

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał:

Nie znam tej firmy, mam jakiś tani yato albo innej firmy i to nie kamień jest najważniejszy, tylko technika ostrzenia. Jak naostrzę noże, to wieszam żonie kartkę  z ostrzeżeniem w kuchni, żeby palców nie porozcinała przy krojeniu chleba, bo inaczej się wścieka.

Nóż jak dobrze ostry to kartkę papieru będzie ładnie ciął

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

ja bym wolał gdzieś z kobieto a nie z tym żelastwem 😀😁

Kobietka cieplejsza a nie marnować wieczory na tę blachy żelastwa

Opublikowano

Ja tam ostrze ostrzałką do łańcucha, albo cykliniarką ręczną i też jest git.  Zresztą wydaje mi się że większy wpływ na ostrość ma sam materiał z którego nóż jest wykonany niż metoda.

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

ja bym wolał gdzieś z kobieto a nie z tym żelastwem 😀😁

Jeden lubi co innego, inny co innego. Kobity nie było i nie ma ale garaż jest, tyle, że nieogrzewany.

Opublikowano
10 minut temu, Morion napisał:

Ja tam ostrze ostrzałką do łańcucha, albo cykliniarką ręczną i też jest git.  Zresztą wydaje mi się że większy wpływ na ostrość ma sam materiał z którego nóż jest wykonany niż metoda.

https://www.hendi.pl/kuty-noz-szefa-kuchni-victorinox-forged-grand-maitre-200mm-pudelko-upominkowe-kod-7740320g?gclid=Cj0KCQiAk53-BRD0ARIsAJuNhpvL3Etx3XcOsu-Wui0X0agnTLNSM2QXauCpsyaJUcjK9pGXrihYxFgaAkGGEALw_wcB ja teraz używam takich a tego byle czym nie naostrzysz musi byc kamień wodny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v