Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

"Świnkę za nogę ciągnęli" to jak ją załadować ? rozłożyć czerwony dywan , ukłonić się i poprosić może zechciała by pani wejść ?

Zapraszamy serdecznie, prosimy, prosimy😁👌 

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Nie kupuj tej mocy jednofazowego, jak już, to max 2500W albo trójfazowy. Nie masz możliwości podłączyć gazu, nawet z butli do junkersa ??

No narazie planuje jak to rozwiązać. Woda ma byc ciepla wlasnie tylko do przygotowania mleka ewentualnie umyc rece itp. Chociaz wlasciwie jakby gaz był to i myjka by mogla chodzic na cieplej wodzie. Musze sie rozeznac jakie to koszty. Mowisz ze na jednej fazie nie uciagnie? Z glownego zabezpieczenia  64A mialbym  2m do tego podgrzewacza.

Opublikowano

Taka moc na jedną fazę daje duże obciążenie, wiem z doświadczenia, że potrafią falowniki głupieć jak masz dalej do trafo przy takim niesymetrycznym obciążeniu.  Musiałbyć przetestować, ale jakbym miał gaz, to wolałbym droższy gazowy

Opublikowano
18 minut temu, Sylwekx25 napisał:

"Świnkę za nogę ciągnęli" to jak ją załadować ? rozłożyć czerwony dywan , ukłonić się i poprosić może zechciała by pani wejść ?

Kiedyś co była ta afera o bydle że przy załadunku i rozładunku są bite to baba napisała że jak nie chce wejść na samochód to nie poganiac tylko innego dnia przyjechać po nie i wtedy może wejdą 😅😅

Opublikowano
18 minut temu, pafnucy napisał:

poganiaczem babe w d*pę , to na drugi raz by nie podeszła. :D

Starej to nikt nie ruszy 🙆‍♂️ 

A Ty nie o takim poganiaczu 🤦‍♂️

Opublikowano
30 minut temu, szymon09875 napisał:

Majstry potrzebuje przeplywowego podgrzewacza do wody. Taki co by wode do zrobienia mleka dla cielat nagrzal czyli +-60°. Znalazlem taki 4500w https://allegro.pl/oferta/przeplywowy-podgrzewacz-wody-4500-w-perfect-wijas-7915727864?utm_medium=app_share&utm_source=facebook  użytkujecie cos podobnego?

Jest taki w dojarce ale on się nadaje tylko jak chcesz kilka L wody na raz ... Kiedyś potrzebowałem więcej wody i z niego brałem to po jakiś 15l korki wywaliło... A jak się go włącza to aż światło przygasa 

Nie lepiej jakiś mały bojler elektryczny ?

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Jest taki w dojarce ale on się nadaje tylko jak chcesz kilka L wody na raz ... Kiedyś potrzebowałem więcej wody i z niego brałem to po jakiś 15l korki wywaliło... A jak się go włącza to aż światło przygasa 

to thera nie dziwi skąd tyle u was na rachunku za prąd , licznik tak zapitala ze czarnej kreski na tarczy już nie widać 

25 minut temu, szymon09875 napisał:

Z glownego zabezpieczenia  64A mialbym  2m do tego podgrzewacza.

te 63A to no na wszystkich fazach masz ? powinno styknąć nawet do myjki ciśnieniowej z elektrycznym kotłem choć znajomemu taki przepływowy chyba 18kW kiedyś wybuchł ale powodów nie znam choć podejrzewam że się zapowietrzył jakoś i para rozsadziła to diabelstwo

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tyle ze bojler by musial caly czas chodzić, 10 cielakow sie przewaznie odpaja to jest 30l +-...

4 minuty temu, PRIMO napisał:

To mam ewentualnie gazowke do wstawienia, ale chodzi o to zeby woda była ciepła na bieżąco bo bylby plus że byloby gdzie nawet ręce umyc a nie lecieć za kazdym razem do domu. Ewentualnie podciagne ciepła wode z centralnego z domu :/

Przed chwilą, kontenovy napisał:

to thera nie dziwi skąd tyle u was na rachunku za prąd , licznik tak zapitala ze czarnej kreski na tarczy już nie widać 

te 63A to no na wszystkich fazach masz ? powinno styknąć nawet do myjki ciśnieniowej z elektrycznym kotłem choć znajomemu taki przepływowy chyba 18kW kiedyś wybuchł ale powodów nie znam choć podejrzewam że się zapowietrzył jakoś i para rozsadziła to diabelstwo

Tak na wszystkich. 

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Ewentualnie podciagne ciepła wode z centralnego z domu :/

Daleko masz? Zanim ci ciepła woda doleci to zdążysz trzy zdrowaśki odmówić...

Który lepszy?

https://www.olx.pl/oferta/okazja-hit-nowy-model-chwytak-do-bel-szeroki-roztaw-euro-ramka-mailux-CID757-IDDCVhm.html

https://www.olx.pl/oferta/promocja-mocny-do-tura-chwytak-do-bel-balotow-sianokiszonki-1-silownik-CID757-IDGmg9s.html

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Tyle ze bojler by musial caly czas chodzić, 10 cielakow sie przewaznie odpaja to jest 30l +-...

To kup bojler 30l i w kontakt daj czasowy włącznik 👍 koszt to jakieś 20-30zł ustawiasz na nim kiedy ma się włączyć i kiedy wyłączy, ustawisz żeby włączył się np. godzinę przed pojeniem rano i wieczorem i tylko tą godzinę będzie grzał 

U nas na takim włączniku czasowym jest bojler 200l w domu 

16 minut temu, kontenovy napisał:

Licznik jest elektroniczny bez tarczy 😅 codziennie rano i wieczorem bierze się po jakies 10 l wody 👍 w trakcie dojenia bierze się po trochu żeby byla ciepla woda do mycia dydków u krow 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
1 minutę temu, MF675ursus napisał:

Mam 30m rury od domu do dojarki i spuszczam 2 litry i woda gorąca 😎

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Licznik jest elektroniczny bez tarczy 😅

czyli dioda miga zapewne a skoro przepływowy macie to jak się bierze wode ciepłą to i dioda na liczniku w ogóle nie gaśnie 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, MF675ursus napisał:

Bież na 2 siłowniki 👍 ostatecznie jak koniecznie chcesz na jeden to ten drugi 

Pierwszego bym nawet wrogowi nie polecił !

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

Dokładnie. Wydane chyba 400zl ale wygoda i nie brak termy. Temu termę mogę po okazji odsprzedać Szymonowi. Nie chcę żadnych odzysków ciepła ni innego dziadostwa. Na lato zrobię chyba "kolektory" i też się jakoś przediabli 

Opublikowano

Tak jak kolega pisze - bojler plus czasówka i jest najtaniej, najprościej i najszybciej. Ja tak mam - bojler zamontowany w odpajalni, podłączona czasówka żeby grzał na II taryfie i jest naprawde ok. Te przepływowe to ani mocy, ani trwałości. Zanim naleci wody na dla 10 cielaków to zdążyz osiwieć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v