Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

od swietego mikolaja.... nie wiem czy wiesz dziecko ze  legalnie w samochodzie nie mozesz przewiesc banki oleju  o objetosci 5 litrow zakupionego w sklepie ???

Święto, pierwszy raz napisałeś coś z czym się zgadzam 

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

To czym mam olej do traktora przywozić? Piechotą iść i nieść?

Na cpn ciagnikiem i do pełna 😉

Opublikowano

Mi chodzi o olej do silnika/ skrzyni bo wywnioskowałem z wypowiedzi @jacus, że tego nie wolno przewozić autem. Tankować to jeżdżę do RSP, mają stację i mam do nich z 200m.

Opublikowano

chodzi o olej smarny a nie napedowy-tego nie wolno w ogole lac do baniek i kanistrow,podobnie jak benzyny,wiec kosiareczka i poboczem na stacje😛,

oleje samochodowe od dawna sa w bankach 4 l z hakiem ,dziwne ze jeszcze rolniczych nie zmienili..

ktory rzad to wprowadzil -takiej jednej z powiatu oswiecimskiego-rolnik kojarzysz ?? choc tak naprawde ona miala do powiedzenia duzo😂

Opublikowano
5 godzin temu, Mateusz3512 napisał:

U niego to bardzo bidnie wykonane te przyczepy. 

Jak chcesz 30 wydać, to fajne opcje mają tu https://www.olx.pl/oferty/user/X0BF/

Ewentualnie tą mogę Ci polecić, ale to już droższa https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-po-kapitalnym-remoncie-krone-18t-bdf-CID757-IDGU6G0.html

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

To czym mam olej do traktora przywozić? Piechotą iść i nieść?

Bańkę pod bluzą a w razie kontroli powiesz że w ciąży jesteś 😀

Często przywozi się paliwo w małych bańkach albo w mauzerze 600l na wózku samochodowym i jakoś nikt się nie czepia 👍 nie będę jak pojebany jeździł codziennie na stację ciągnik tankować 

Opublikowano
przewozu towarów niebezpiecznych przez osoby fizyczne, jeżeli towary te znajdują się w opakowaniach stosowanych w sprzedaży detalicznej i służą tym osobom do ich osobistego lub domowego użytku, albo ich aktywności sportowo – rekreacyjnej.

Jeżeli powyższe towary są materiałami ciekłymi zapalnymi (a więc dotyczy to m.in. paliw) przewożonymi w naczyniach do wielokrotnego napełniania napełnionych przez osobą fizyczną lub na potrzeby tej osoby, to całkowita ich ilość nie powinna przekraczać 60 litrów na naczynie oraz 240 litrów na jednostkę transportową;
  • Like 1
Opublikowano

Chcąc być w porządku z przepisami to nie możemy przewozić oprysków w aucie czy ciągniku.  A oprysk winniśmy wlewać na polu- choć tego nie jestem pewien.

Ogólnie to lepiej żyć w nieświadomości bo znając wszystkie przepisy okaże się że nic nie możemy.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, sladan napisał:

U niego to bardzo bidnie wykonane te przyczepy. 

Jak chcesz 30 wydać, to fajne opcje mają tu https://www.olx.pl/oferty/user/X0BF/

Ewentualnie tą mogę Ci polecić, ale to już droższa https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-po-kapitalnym-remoncie-krone-18t-bdf-CID757-IDGU6G0.html

Z tego co czytałem to tam w Koluszkach to mają dobre opinie i sporo tego robią. Raczej ok 30 tyś to trzeba szykować, na zamówienie to do wiosny powinni zrobić. 

Ta 18 tonowa to trochę za duża, nie ma co szaleć, bo zaraz trzeba by i ciągnik zmieniać, 16 tonową ciągałem to już spora zabawka.

Edytowane przez Mateusz3512
Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Chcąc być w porządku z przepisami to nie możemy przewozić oprysków w aucie czy ciągniku.  A oprysk winniśmy wlewać na polu- choć tego nie jestem pewien.

Ogólnie to lepiej żyć w nieświadomości bo znając wszystkie przepisy okaże się że nic nie możemy.

No nie wiem, w tamtym roku jeszcze na szkoleniu chemizacyjnym było że normalnie w samochodzie można tylko obowiązkowo w bagażniku, z tego co pamiętam to powinny być przypięte lub zabezpieczone przed przemieszczeniem 

Opublikowano
2 godziny temu, tomek73 napisał:

4 lata temu za dużo bogatszą  wersję powiedzieli mi 75 netto. Z talerzówką i możliwością podpięcia  siewnika. 

masakra z tymi cenami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v