Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

A Ty imiennik ..za czym'' znowu się kręcisz 🤔

Ja swoje plony byłem spieniężyć

20200825_184105.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

do d*py taki rozwój. 

On gdzieś chyba z twoich stron, no nie?

Opublikowano

a nie wiem. nie śledzę takich filmów. tyle co tu ktoś jakiś film wstawiał i co pisane o nim.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

2 godziny temu, pafnucy napisał:

do d*py taki rozwój. 

On gdzieś chyba z twoich stron, no nie?

Pomiędzy Parczewem a Siemieniem człowiek nie poważny łapi pięć srok za ogon znam gościa z jego miejscowości

Opublikowano (edytowane)

no wiem że łatwo się z Tobą gada.

a ten jęczmień to już kupiłeś?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

tanio mieszanka. no chyba że to z głuchym. :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

n.ie pierwszy i nie ostatni .brac brac a na koniec oddawac hahahahha

On nie wygląda na debila, tylko na dobrego cwaniaka oprycha, więc raczej nie wpadł na idiotyczny pomysł aby zrobić krok, w którym miał by do oddania 200 tys. z MGR + odsetki, następnie wypowiedzenie / zerwanie umowy z bankiem co doprowadziło by do natychmiastowej wymagalności spłaty pozostałego zobowiązania, no i po trzecie który diler by mu przyjął używane maszyny i oddał kasę, ba nowych nie tkniętych by mu nie przyjęli a co mowa o używkach, chyba że za 50 %? ceny rynkowej używanej maszyny tego typu?

Za pewnie to się wszystko sypało (maszyny), napisał do ARIMR podanie o odstąpienie realizacji umowy w zakresie posiadania przez 5 lat środków trwałych zakupionych w ramach dofinansowania z powodu siły wyższej jaką była wada fabryczna (ciągłe awarie) zamówił lawetę zawiózł na plac do dilera lub jakiś inny niezależny parking na którym maszyny będą nie używane i zabezpieczone czekały na odbiór przez sprzedawcę, wysłał poleconym do dilera pismo odstąpienie od umowy kupna sprzedaży z powodu wad fabrycznych i nakaz zwrotu zapłaconych pieniędzy za ten badziew lub wymiana na nowy wolny od wad. Teraz go czeka proces w sądzie i za pewne może go wygrać jak wcześniejsze usterki ma dobrze udokumentowane wraz z opiniami rzeczoznawców. A kredyt w banku tak czy siak spłacić trzeba, może zmienił umowę kredytową i z zabezpieczenie maszynami zmienił na zabezpieczenie polem, więc teraz banku maszyny już nie interesują i on może się boksować o nie z dilerem.

A na YT wciska kit że kasę oddaje i za 2 lata powie zobaczcie jak z dna się podniosłem oddałem z pół bańki do ARiMR i banku razem za maszyny których nie mam a teraz sobie wraz świetnie daję radę.

Może zaraz jeszcze się pojawi jakaś zbiórka pieniędzy na maszyny, gimbaza będzie wpłacać po 10 zł, no i popularność na YT. Zobacz co tym filmikiem osiągnął, już nawet na AF o tym się pisze. A czym większa popularność na YT tym więcej kaski z reklam.

Opublikowano

no Ty to masz pomysły... nie wiem czy nie lepsze jak ten gościo? 🤔

Opublikowano

O to to to. @damianzbr jedyny chłop na forum który choć trochę myśli i znalazł być może drugie dno. Dla mnie też ten zwrot wydaje się zbyt prostym ruchem i coś może się za tym kryć. Gość ma jeszcze drugi kanał i założył firmę więc głupi nie jest i śmiem twierdzić że dobry z niego kombinator.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, damianzbr napisał:

On nie wygląda na debila, tylko na dobrego cwaniaka oprycha, więc raczej nie wpadł na idiotyczny pomysł aby zrobić krok, w którym miał by do oddania 200 tys. z MGR + odsetki, następnie wypowiedzenie / zerwanie umowy z bankiem co doprowadziło by do natychmiastowej wymagalności spłaty pozostałego zobowiązania, no i po trzecie który diler by mu przyjął używane maszyny i oddał kasę, ba nowych nie tkniętych by mu nie przyjęli a co mowa o używkach, chyba że za 50 %? ceny rynkowej używanej maszyny tego typu?

Za pewnie to się wszystko sypało (maszyny), napisał do ARIMR podanie o odstąpienie realizacji umowy w zakresie posiadania przez 5 lat środków trwałych zakupionych w ramach dofinansowania z powodu siły wyższej jaką była wada fabryczna (ciągłe awarie) zamówił lawetę zawiózł na plac do dilera lub jakiś inny niezależny parking na którym maszyny będą nie używane i zabezpieczone czekały na odbiór przez sprzedawcę, wysłał poleconym do dilera pismo odstąpienie od umowy kupna sprzedaży z powodu wad fabrycznych i nakaz zwrotu zapłaconych pieniędzy za ten badziew lub wymiana na nowy wolny od wad. Teraz go czeka proces w sądzie i za pewne może go wygrać jak wcześniejsze usterki ma dobrze udokumentowane wraz z opiniami rzeczoznawców. A kredyt w banku tak czy siak spłacić trzeba, może zmienił umowę kredytową i z zabezpieczenie maszynami zmienił na zabezpieczenie polem, więc teraz banku maszyny już nie interesują i on może się boksować o nie z dilerem.

A na YT wciska kit że kasę oddaje i za 2 lata powie zobaczcie jak z dna się podniosłem oddałem z pół bańki do ARiMR i banku razem za maszyny których nie mam a teraz sobie wraz świetnie daję radę.

Może zaraz jeszcze się pojawi jakaś zbiórka pieniędzy na maszyny, gimbaza będzie wpłacać po 10 zł, no i popularność na YT. Zobacz co tym filmikiem osiągnął, już nawet na AF o tym się pisze. A czym większa popularność na YT tym więcej kaski z reklam.

troche racji masz ale nie do konca.pod  wawa i wrockiem sa place gdzie zwożą sprzet od takich wlasnie i to przewaznie takie ujebane i ublocone i zaniedbane.to nie diler zabiera ale bank i to jest roznica.zasadnicze pytanie czy to bylo w kedycie czy leasingu? nawet jak kredyt to po 3 racie niezaplaconej zavbieraja.jakis tam wklad wlasny musial byc przy kredycie i wtedy az tak bank nie jest stratny bo sprzedaja to w formie licytacji i tam jakis super cen niema finalnych.zasadnica jest roznica miedzy slowem" oddaje" a "zabieraja"

ps.damianzbr oproznij skrzynke pw

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
13 godzin temu, kontenov napisał:

myślałem że masz pojedynczy szeroki uchwyt mocujący jak w starszych na zdjęciu ,jak szeroki jest ten uchwyt dokręcany do bloku albo ile masz między tymi uszami w alternatorze  ? w felci jest 65mm 

2020-08-26 21.14.44.jpg

Aż zrobiłem zdjęcie,wychodzi że jest te 65mm,dodaje jeszcze całą długość alternatora licząc z kołem

IMG_20200827_111328.jpg

IMG_20200827_111429.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, damianzbr napisał:

Raczej  nie oglądałeś  jego  filmików  i  nie słyszałeś  co  on   za    nowe  wykładnie  ekonomiczne  próbował  utrwalać.  Tam  zaraz  po ,,komorniku,,   zawita  skarbówka  zażąda  zwrotu  VATu  a potem     firma  która  wstawiła  mu  te  bydło   i  będzie  płacz  jak  ani 1zł  nie zobaczy  z tego bydła  w najlepszym wypadku  a w gorszym  to  każą  dopłacić  bo tam masa  upadków  była  i jak to wszystko  policzą  nałożą  kary  to będzie  filmik   ,,Upadła  firma  xyz,, oszukała biednego  grzesia  na bydle. I z tyś  złoty  zysków  wyjdą  tyś  złoty  długów 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, pafnucy napisał:

no Ty to masz pomysły... nie wiem czy nie lepsze jak ten gościo? 🤔

Miałeś kiedyś w ręku umowę z ARIMR na PROW?? Ja miałem,ich wiele parę swoich i dużo znajomych. Myślisz że nie można odstąpić od umowy z przyczyn wyższych nie zależnych od nas? To się mylisz.

Miałeś kiedyś sypiący się nowy sprzęt i się sądziłeś z sprzedawcą? Ja znam co najmniej kilka takich przypadków z bardzo bliskiego otoczenia, sam prawie wylądowałem z JD na wokandzie ale się chłopki od zielonego ogarnęli jak narobiłem szumu w fb.

Tylko koleżka mnie w..urwił że nie powiedział jak jest tylko wciska kity pół słówkami że PROW niby oddaje, ale komu ile nie dopowie, że maszyny zwraca, ale komu i na jakich warunkach też nie dopowie.

Zdaje się że chce się wypromować na mega super zaradnego rolnika który z bankructwa w kilka miesięcy wstaje z kolan i zostaje rolniczą gwiazdą powiatu i YT z wymienionymi maszynami i dobrze persperującym gospodarstwem.

Najważniejsze to PROW, a to akurat najłatwiej sobie załatwić aby nie trzeba było wywiązac się z umowy. W banku renegocjował umowę zresztą 200tys. to nie są jakieś kosmiczne pieniądze, tyle u wroga może zarobi w rok jak jest faktycznie kierownikiem. A za parę lat jak procesy wygra to mu diler odda kasę z nawiązką za wadliwe maszyny i się k**wy nauczą że do PL nie wysyłać badziewia co się sypie drugiego gatunku.

Edytowane przez damianzbr
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v