Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmienisz zdanie, jak popracujesz turem. Ja bym rozwalił jeden murek, podmurował trzy pozostałe na te 1,8m , siatkę możesz sobie zostawić

odeszło by ci sporo problemów

a co do sypania zboża - ja też się w życiu natargałem worków, a teraz wszystko żmijką na płaski magazyn

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

A czemu nie chcesz beli?

Bo zużywam tak mało słomy, że mija się to z celem. Na rok mi idzie raptem 90-100 kostek po Z-224/1. I wygodnie sobie przyniosę bezpośrednio do budynku a nie nosić na widłach czy w koszykach. Miałem raz przywiezioną belę bo mojej słomy brakło, nie chcę tego widzieć.

Opublikowano

kupując tura nikt nie każe robić słomy w bele

witejus napisał:

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Górol, boi się że mu z górki się stocza do sąsiada 

zawsze może cegłą podeprzeć

albo klinem😗

• Like 1
Opublikowano

Jakoś się nie mogę do tura przekonać, mało popularne to u nas na takich małych ciągnikach. Jeszcze ten ciągnik oszpecony przez niego... Jak bym miał wybrać między turem a cyklopem, bo cena podobna to już wolę cyklopa. Mniej się naśmieci przy ładowaniu, bez przeróbek obory, nie poniszczę trawy na podwórku i nie muszę płotu przerabiać. W tym roku zobaczymy, może ktoś komu jeszcze został cyklop/troll zechce przyjechać, a zostało ich już nie wiele bo jeden troll i ze 3 cyklopy, może 4 ,z czego właściciele niezbyt chętni na usługi może coś się kupi a jak nie to tradycyjnie się wywiezie.

Opublikowano

To że u Ciebie mało popularne to słaby argument a ładowacz wcale nie szpeci i można go zdemontować i mało miejsca zajmuje nie wyobrażam sobie dzisiaj pracy w gospodarstwie bez niego mam ładowacze na trzech ciągnikach podwieść coś czy załadować rozgarnąć ziemię jakiś gruz tyle zastosowań co może mieć to sobie nie wyobrażasz jak byś go kupił to będziesz zastanawiał się jak do tej pory bez niego żyłeś to taka niezwykle silna trzecia ręka😉💪

• Like 3
Opublikowano
szymon09875 napisał:

Jego nawet końmi nie przyciągnięcie tak sie uparł :o turem nawet drewno przewieziesz czy każda inna rzecz ktora do tej pory wozisz taczka/recznie.

Trzeba by cyklopem sprobować 😁 trochę szkoduje że zamiast jednego ciagnika z turem ładowarki nie kupiłem 😉😃

Opublikowano

Mi on do niczego nie potrzebny i tyle. Ziemi ani gruzu nie wożę, a drewno to od razu na kawałki w lesie tnę i przywożę. A od drobnych prac podwórkowych i tak jest taczka i łopata bo nawet C-330 wszędzie nie wjadę na podwórku. Wszystko by maszynami robił to by się człowiek rozleniwił do reszty, to nie na mój areał i na to co robię

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Wszystko by maszynami robił to by się człowiek rozleniwił do reszty, to nie na mój areał i na to co robię

Nie masz więcej niż 25lat. Poczekaj na deko poważniejszy wiek, zobaczysz co to znaczy "praca ręczna". 

• Like 2
Opublikowano

Zobaczymy czy za kilka lat będę jeszcze na tym świecie i czy będę w ogóle coś robił, jeśli nie oślepnę do reszty co bardzo prawdopodobne i czy dam choć radę jeździć jakimikolwiek pojazdami, wrodzona wada wzroku, której nie da się operować coraz bardziej daje o sobie znać. 

Opublikowano (edytowane)

Część wad wzroku, zwłaszcza związana z nieprawidłowym ciśnieniem śródgałkowym, ale nie tylko, pogłębia się w wyniku cięższych prac fizycznych.

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v