Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Nie poprawne bo ty się nie spotkałeś. Nie manipuluj tylko pisz jak jest. A to, że ty się nie spotkałeś to oznacza, że tego nie ma? To, że o czymś nie wiesz to tego nie ma? Patrząc na stan twojej wiedzy to z połowę rzeczy na świecie nie ma bo się nie spotkałeś.

Jak mogę ośmieszać się w oczach człowieka, który o wielu rzeczach nie wie bo się nie spotkał?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

tez się nie spotkałeś. wystarczy dodać dwa słowa by zwrot brzmiał poprawnie.wiesz to dokładnie, ale nie potrafisz pogodzic się z tym że niedouczony jesteś. temat jest wyczerpany, wszyscy widzą co tworzysz. wystarczy juz tego. samo twoje paplanie niczego tu nie zmieni.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Zaglądam tu i nie wierzę co czytam, a Hubcio teraz tak mądrze pisze jak pod tym zdjeciem gdzie za Chiny ludowe nie pojmuje co jest dobrze a co źle. Widać jak zna sie na wszystkim , poczytajcie sami i  wyłapcie różne "złote myśli ". Takie dyskusje  po prostu nie mają większego sensu.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

A co tu oceniać. Tandemy i jednoosiówki zaczepia się na dolny. I było tłumaczone dlaczego i jak się rozkładają siły. Ale jak ktoś nie pojmuje i nie rozumie to będzie walczył do upadłego, że musi być po jego myśli nawet jak źle. Wprawne oko popatrzy na skład na zdjęciu i już widzi jak się siła rozkłada na traktor. A głupek będzie walczył, że to dobrze jest. Bo przecież tak się da.

Opublikowano (edytowane)

Jest wybór  i przyjmij do wiadomości ze takie bywają potrzebne i są, a to że o nich prawie nic nie wiesz to inna sprawa . Przykład pierwszy z brzegu, ta zielona https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tandem-16t-CID757-IDKQwjG.html#925ed8e197

Edit. Swoją drogą to nie wylkuczam zakupu takiej właśnie na górny zaczep, tandem naszerokich kołach, amortyzowany zaczep, resory w układzie niezależnym na obie osie, skorupa, solidna  za 40  ale kurka bez papierów do rejestracji

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)

No ja tez tak myślałem. Ale trole poczuły się urażone i zaczęły wojnę o honor. Nawet posiłkują się innymi tematami by była jatka. 

2 minuty temu, Pigmei napisał:

Jest wybór  i przyjmij do wiadomości ze takie bywają potrzebne i są, a to że o nich prawie nic nie wiesz to inna sprawa . Przykład pierwszy z brzegu, ta zielona https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tandem-16t-CID757-IDKQwjG.html#925ed8e197

Daj se z tym spokój. Każdy kto ma olej w głowie i rozumie rozkład sił zawsze wybierze dobrze. Reszta co nie ma pojęcia robi jak popadło bo tak się da. I to nie temat o tym jest.

Opublikowano (edytowane)

Ale ty nie masz tyle oleju aby to pojąć,  jesteś jak płaskoziemca i nie rozumiesz że są różne rozwiązania  dla różnych potrzeb . Tak nawiasem to jest temat w Hyde Park i można odchodzić od wątku głównego, z resztą o pisowni i pojmowaniu wszelkich zasad tu było do tej pory 😛

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Tak ja nie mam oleju i to jest twoje zdanie. Bo nie rozumiesz jak rozkładają się siły na traktor i uważasz, że na foto jest dobrze. Bo przecież wszystko się ciągnie za traktorem. Tak jak @Pafnucy uważa ,że czegoś nie ma, nie istnieje bo się z tym nie spotkał. To jest typowe dla ludzi u których ego jest większe niż wiedza. Tłumaczone było jaki jest rozkład sił na zaczepie i jak to wpływa na traktor i obciążenie osi a ty dalej będziesz bił pianę bo ty wiesz lepiej wg ciebie. Bo dla ciebie nie ważna jest fizyka tylko twoje ego i zarozumiałość i wiara we własną wszech wiedzę i nieomylność. A jakaś fizyka i nauka? Przecież tego nie ma bo nie słyszałeś się nie spotkałeś.

Opublikowano

Bzdury piszesz i tyle, jak coś jest z dopuszczeniem to może być tak uzywane o ile wszystkie warunki są spełnione w tym nośności. Jjak chodzi o sam zaczep u mnie  to czy górny czy dolny mam tak samo mocowane  do tej samej konsoli tylko na innej wysokości , ale twojego ograniczonego myślenia w tej kwestii nikt nie  zmieni, nawet jak dostaniesz dziesiątki przykadów i powodów dlaczego takie rozwiązania  są , czy to w przyczepach, czy rozrzutnikach czy beczkach.  NJestem ciekawy kiedy w końcu przyjmiesz to do wiadomości.  T

Cytat

ego i zarozumiałość i wiara we własną wszech wiedzę i nieomylność.

Przecież to jest twoja cecha i nikt temu nie zaprzeczy, moze jedynie ty jeden  😄

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

przepraszam o czym to temat 🤔 myślałem że o anżeju i innych ,,bohaterach,, podlasia 😁🙋‍♂️

oooo właśnie 😬

Dwie strony do wywalenia 😬 Sławciu zrob z tym porządek 😁 

Strach zajrzeć na ten temat 😫 Dajcie sobie po razie i już 😁

Zawsze podziwiałam facetów, że potrafią szybko rozwiazywać spory, a tu takie coś🤔 

Chcialam powiedziec, że widziałam dziś "rolnicy - tak sie zyje u nas na wsi" i przez was juz wiecej tego nie bedę.ogladała.😅😅😅 rzeczywiscie powiedzą jedno zdanie i następny bohater, ktory powie trzy zdania i powrot do poprzedniego żeby powiedział kolejne zdanie 😬😬😬😬 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Pigmei napisał:

Bzdury piszesz i tyle, jak coś jest z dopuszczeniem to może być tak uzywane o ile wszystkie warunki są spełnione w tym nośności. Jjak chodzi o sam zaczep u mnie  to czy górny czy dolny mam tak samo mocowane  do tej samej konsoli tylko na innej wysokości , ale twojego ograniczonego myślenia w tej kwestii nikt nie  zmieni, nawet jak dostaniesz dziesiątki przykadów i powodów dlaczego takie rozwiązania  są , czy to w przyczepach, czy rozrzutnikach czy beczkach.  NJestem ciekawy kiedy w końcu przyjmiesz to do wiadomości.  T

Przecież to jest twoja cecha i nikt temu nie zaprzeczy, moze jedynie ty jeden  😄

Skok z dachu na główkę jest dopuszczalny bo żadne prawo go nie zakazuje. Dyskutuj dalej z fizyką. Morza Einsteinem zostaniesz i nowe jej prawa wymyślisz. Albo na przedni zaczep se tandema przyczep bo też się da czyli jest dopuszczalne tj przepisy nie zakazują

Opublikowano
6 minut temu, Paulina1985 napisał:

oooo właśnie 😬

Dwie strony do wywalenia 😬 Sławciu zrob z tym porządek 😁 

Strach zajrzeć na ten temat 😫 Dajcie sobie po razie i już 😁

Zawsze podziwiałam facetów, że potrafią szybko rozwiazywać spory, a tu takie coś🤔 

Chcialam powiedziec, że widziałam dziś "rolnicy - tak sie zyje u nas na wsi" i przez was juz wiecej tego nie bedę.ogladała.😅😅😅 rzeczywiscie powiedzą jedno zdanie i następny bohater, ktory powie trzy zdania i powrot do poprzedniego żeby powiedział kolejne zdanie 😬😬😬😬 

Dla mnie ten program jest lepszy od Podlasiaków. Wiadomo żeby popisać głupoty w tym temacie,po oceniać co kto ma,w jakim stanie czy gruby czy chudy albo że ma błoto na podwórku to lepsze Podlasie. Podlasie było ciekawe na początku jak mądre rzeczy pokazywali np tych z Haciek albo jeszcze jedno gospodarstwo było ojciec z synem pamiętam o pszenicy orkisz mówili. Ale teraz to śmiechu warte.

Opublikowano

@Krzak dlatego Rolnicy  - tak się żyje...nigdy nie beda mieli takiej ogladalnosci jak podlasiaki 🤷‍♀️ Wydaje mi się, że jak ta rodzina Buchajczykow tam była to jakoś dlużej pokazywali, a może po prostu  ciekawsi byli niż teraz jakiś gość, ktoremu pies zwichnął łapę i inny, który idąc do zagraconego ogrodzenia dla zwierzaków mowił o postępie i otwierał furtkę zamykaną gwoździem 😬😬😬😬 przyszła wnuczka z osiodlanym kucykiem po czym ją odprawił, zeby wrocila mu deskę potrzymać, a.w.miedzyczasie "natualna"rozmowa - miales.mnie nauczyc jezdzic na koniach., - ale przeciez pada,  - ale Ty mi zawsze mowisz, ze nie jestesmy  z cukru. Kurtyna. 🥴 Takie to nudne, że na moim podworku się wiecej dzialo 2dni temu jak trampolinę wywaliło do gory nogami 🥴😬  Widocznie nie dla mnie. A podlasiaki rezyserowane - no cóż...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz ogólnie telewizji nie ma po co włączać,chociaż nieraz trafi się perełka. Jak jeszcze pokażą jakiś stary serial typu Janosik czy Czterdziestolatek to idzie obejrzeć mimo że te wszystkie seriale na pamięć znam. Kiedyś robili serial max 12-15 odcinków to szło to obejrzeć a dzisiaj mamy np serial wojenny to się telenowela robi,przez 5 odcinków ciągnął jeden wątek.  Taki serial wojenne dziewczyny ponad 50 odcinków już naklepali to weź to oglądaj,nic innego musiałbym nie robić żeby wiedzieć o co tam chodzi. A taka stawka większa niż życie jeden odcinek-jeden wątek,wiadomo o co chodzi. Kiedyś czas honoru oglądałem ale tam też nic innego nie robili tylko albo romanse albo cały czas się odbijali z siedziby gestapo i tak w kółko.

Narobili teraz programów typu "Dlaczego ja","Lombard" na każdym kanale i o każdej porze dnia to leci,kto to ogląda a muszą to ludzie oglądać bo inaczej by nie nadawali tego. W TV mam z 500 kanałów a nie ma co oglądać,kiedyś miałem 3 kanały i szło coś zobaczyć i akurat z umiarem to było wszystko. Masakra jakaś.

Przesyt tego wszystkiego jest,ludzie wariują już od tego i dziwaczeją.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
hubertuss napisał:

Tak ja nie mam oleju i to jest twoje zdanie. Bo nie rozumiesz jak rozkładają się siły na traktor i uważasz, że na foto jest dobrze. Bo przecież wszystko się ciągnie za traktorem. Tak jak @Pafnucy uważa ,że czegoś nie ma, nie istnieje bo się z tym nie spotkał. To jest typowe dla ludzi u których ego jest większe niż wiedza. Tłumaczone było jaki jest rozkład sił na zaczepie i jak to wpływa na traktor i obciążenie osi a ty dalej będziesz bił pianę bo ty wiesz lepiej wg ciebie. Bo dla ciebie nie ważna jest fizyka tylko twoje ego i zarozumiałość i wiara we własną wszech wiedzę i nieomylność. A jakaś fizyka i nauka? Przecież tego nie ma bo nie słyszałeś się nie spotkałeś.

może i masz ten olej ale on jakiś ,,przepalony,, 😁

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Weź przeczytaj dokładnie jej wpisy. Bo jak widać rozumienie tekstu u ciebie leży. Albo poproś przed ekran kogoś kto tę sztukę opanował. A jak nie masz to poproś to ci pokarzę, że nie masz racji.

Nikt? Z aktywnie tu udzielających się troli? Z tego co piszą to widać, że z niewieloma rzeczami się spotkali. Czy nikt na świecie? Pauliny nie mieszajcie do swojej głupoty. Tylko przeczytajcie jej wpisy.

14 godzin temu, Paulina1985 napisał:

@Pafnucy nie martw się. Ja też się nie spotkałam 😁 

To proszę wytłumacz co ona miała na myśli :D jej nie mieszaj ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Pigmei napisał:

Zaglądam tu i nie wierzę co czytam, a Hubcio teraz tak mądrze pisze jak pod tym zdjeciem gdzie za Chiny ludowe nie pojmuje co jest dobrze a co źle. Widać jak zna sie na wszystkim , poczytajcie sami i  wyłapcie różne "złote myśli ". Takie dyskusje  po prostu nie mają większego sensu.

Nie masz racji i tyle... Tu powinno iść na dolny i tyle... To że napisane że "dopuszcza się" to nie oznacza ze możesz sobie zapiąć na górny przy max obciążeniu... Tu trza kierować się logika i zdrowym rozsądkiem a nie ze napisali ze można to se zapnę bo uj tam...

Opublikowano
52 minuty temu, szymon09875 napisał:

To proszę wytłumacz co ona miała na myśli :D jej nie mieszaj ;)

heeeelllooołłłł!!!! ja tu jestem !!!!!!🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️

Już tłumaczę :  Nie spotkałam się z takim sformułowaniem i TYLE 😁  nigdy nie przeczytalam ani nie uslyszałam.

Zgooglowałam i wyszło jak wszyscy wiemy, że jest to to samo co "z doświadczenia", więc pomyślałam OK - alfą i omegą nie jestem, więc nie wykluczam użycia tego zwrotu w formie jaką Hubert podał🤷‍♀️ nie jestem polonistką to wolę się zamknąć 😅😅😅😅, więc tematu nie ciągnę 🤷‍♀️ Mam ważniejszy problem  - papier toaletowy się skonczył i trzeba do sklepu jechać na cito 😅😅

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

A zwrot "wymyśla z autopsji" będzie prawidłowy... 🤔

14 godzin temu, dsbh napisał:

Też jestem ciekaw. Znów się ośmieszę 😛 bo nie spotkałem się z takim twierdzeniem, także jest nas dwóch @Pafnucy.

Jacusiu tu nie chodzi o znaczenie autopsji ale o sformułowanie, pytasz z autopsji.

Jest sformułowanie znasz/znam to z autopsji czy wiem/wiesz to z autopsji ale pytasz, nie spotkałem się jeszcze. To jest błędna forma gramatyczna, jakby to moja pani polonistka powiedziała. A brednie o sąsiadach czy Marsie są po to aby wymigać się od odpowiedzi.

Gdzie to jest napisane że to błędna forma? 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Nie masz racji i tyle... Tu powinno iść na dolny i tyle... To że napisane że "dopuszcza się" to nie oznacza ze możesz sobie zapiąć na górny przy max obciążeniu... Tu trza kierować się logika i zdrowym rozsądkiem a nie ze napisali ze można to se zapnę bo uj tam...

•  

Można, tu jest instrukcja obsługihttps://pronar.pl/pdf/instrukcje/T663_2/T663_2_PL.pdf  ,  a  myśleć trzeba zawsze i wszędzie, no nie? 🙂

Ale nie chodziło mi o samą przyczepę ale o używane  argumentacje,  nasz kolega  tam nic nie załapał,  tu  też  spiera się dla samego spierania, taki typ.